Manekenės bylos medikui nepavyko atidėti atsiskaitymo su Kretinga

Regionas, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismas trečiadienį nepatenkino žuvusios manekenės išžaginimu kaltinamo mediko Aivaro Miltenio prašymo dar kartą šešiems mėnesiams atidėti jam priteistos sumos sumokėjimą Kretingos rajono savivaldybei.

Aivaras Miltenis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas dar pernai vasarą apeliacine tvarka išnagrinėtoje byloje konstatavo, kad Kretingos rajono savivaldybės administracija turi teisę į visos sumos už apmokėtus šio gydytojo mokslus priteisimą bei 30 proc. dydžio baudą.

A. Miltenis dar 2013 m. su savivaldybe ir Kretingos ligonine buvo sudaręs trišalę sutartis, pagal kurią Kretingos valdžia įsipareigojo finansiškai remti jo chirurgijos mokslų studijas. Už tai A. Miltenis įsipareigojo po studijų baigimo ne vėliau kaip per mėnesį įsidarbinti Kretingos ligoninėje ir dirbti joje ne trumpiau nei penkerius metus ne mažesniu nei vieno etato krūviu. Tačiau gydytojas po studijų baigimo išdirbo tik vienerius metus.

Klaipėdos apygardos teismas priteisė iš gydytojo savivaldybei 26 129,42 Eur nuostolių atlyginimą ir 7 838,83 Eur baudą bei 5 proc. dydžio procesines palūkanas.

Tokios sąskaitos apmokėjimas A. Milteniui buvo atidėtas pusei metų, tačiau sausio pabaigoje Klaipėdos apylinkės teismas sulaukė gydytojo prašymo pratęsti tokio atidėjimo terminą dar pusmečiui.

Jį išnagrinėjusi teisėja Kristina Sušinskaitė pabrėžė, jog teismas sutinka, kad priteista suma yra pakankamai didelė, tačiau kartu akcentavo, kad per pusmetį, kuriam buvo atidėtas sprendimo vykdymas, A. Miltenis neatliko nei vienos įmokos. Jis nepateikė teismui ir jokių duomenų, patvirtinančių aplinkybes, kad stengėsi pagerinti savo finansinę padėtį.

„Pažymėtina, kad nagrinėjamu atveju sprendimo vykdymo atidėjimo tikslas buvo siekis atsižvelgiant į atsakovo materialinę padėtį suteikti atsakovui pakankamai laiko, kad šis tinkamai įvykdytų teismo sprendimą ieškovės atžvilgiu.  <…> Todėl teismas daro išvadą, kad patenkinus atsakovo prašymą teismo sprendimo vykdymą atidėti dar šešiems mėnesiams, sprendimo vykdymas užsitęstų mažiausiai metus laiko ir tokiu procesiniu sprendimu būtų atsižvelgta vien tik į atsakovo interesus, tačiau nebūtų visiškai atsižvelgiama į ieškovės interesus, taigi nebūtų užtikrinama bylos šalių interesų pusiausvyra ir visiškai nebūtų patenkinti ieškovės teisėti lūkesčiai”, – rašoma teismo nutartyje, kuria atmetamas gydytojo prašymas.

Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra prašo Ričardą Piniką nuteisti ir dėl smurtavimo bei poveikio liudytojui darymo

Prokuratūra praneša antradienį pateikusi kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), prašydama grąžinti apeliacinei instancijai iš naujo nagrinėti iš daugiaaukščio viešbučio ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

Nuteistieji R. Pinikas ir A. Miltenis - jau Šiaulių kalėjime

Modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis ketvirtadienį konvojuoti į Šiaulių kalėjimą. ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This