Nemokamos valdiškos patalpos Klaipėdoje – aštuoniems seimūnams

Miestas, Svarbu

Aštuoni naujos kadencijos Seimo nariai uostamiestyje pasinaudojo savo išskirtine teise nemokamai gauti valdiškas patalpas ir nemokėti už jų išlaikymą. Visos patalpos, kurias parlamentarams suteikė Klaipėdos savivaldybė, yra miesto centre.

„Seimo statute yra numatyta, kad Seimo nariams, nesvarbu, ar jie išrinkti vienmandatėje ar daugiamandatėje apygardoje, privalome suteikti patalpas priimti rinkėjus ir jas išlaikyti. Galime moralizuoti, kiek tik norime, kad tai savivaldybės biudžetui yra papildomos išlaidos, bet tokia prievolė yra Seimo statute ir ją turime vykdyti. Nė vienas Seimo narys dar nepareiškė noro pats susimokėti už patalpų išlaikymą“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Marių apygardoje, kuri yra pietinėje miesto dalyje, išrinktai Seimo narei Ligitai Girskienei suteiktos patalpos, esančios Tiltų g. 8. Jomis naudojasi ir tos pačios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas parlamente Dainius Kepenis. Praėjusią kadenciją Tiltų g. 8 patalpos buvo Seimo nario Algimanto Kirkučio biuras.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Baltijos apygardoje išrinktam Seimo nariui konservatoriui Audriu Petrošiui suteiktos patalpos, esančios Daržų g. 1. Jis erdve dalijasi su Danės apygardoje išrinktu konservatoriumi Arvydu Pociumi.

Anksčiau šios patalpos buvo išnuomotos Darbo partijai, bet kai pasikeitė įstatymai, ir partijoms panaudos sutartimi suteikti patalpų nebegalima, trijų aukštų pastatas liko tuščias. Netrukus pirmasis pastato aukštas buvo panaudai suteiktas Klaipėdos apskrities jaunimo organizacijai „Apskritas stalas“, trečiasis aukštas – viešajai įstaigai „Klaipėdos šventės“, nes ji koordinuoja Europos jaunimo sostinės reikalus, tad laikinai turi ir naujų darbuotojų, o jiems reikėjo patalpų. Šios dvi organizacijos buvo sutarusios, jog dalysis ir antrąjį pastato aukštą, nes jame yra konferencijų salė. Todėl Seimo narių A. Petrošiaus ir A. Pociaus noras įsikurti Daržų g. 1 pastate, „Atviros Klaipėdos” žiniomis, jaunimui sukėlė nuostabą.

„Niekas nieko tikrai neužgrobė. Vos ne vienu metu į šį pastatą įsikėlė keli naudotojai. Antras aukštas niekam nebuvo išnuomotas, todėl jis ir suteiktas Seimo nariams“, – aiškino E. Simokaitis.

Pajūrio apygardoje išrinktas liberalas Simonas Gentvilas, net ir tapęs aplinkos ministru, ketina rasti laiko priimti rinkėjus, nes taip pat Klaipėdos savivaldybės paprašė patalpų. Jos suteiktos Danės g. 9. Jomis ministras dalinasi su kitu Liberalų sąjūdžio atstovu Seime Andriumi Bagdonu.

Šios patalpos anksčiau buvo Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus būstinė.

Vidaus reikalų ministrė, Seimo narė Agnė Bilotaitė ir jos partijos kolegė Seime konservatorė Aistė Gedvilienė vis dar naudojasi patalpomis Liepų g. 3 esančiame pastate, kuriame anksčiau buvo įsikūręs uostamiesčio konservatorių skyrius.

„Jei neturėtume patalpų miesto centre, Seimo nariams siūlytume ir kitose miesto vietose. Tačiau reikia ir jų sutikimo, kad siūlomos patalpos jiems tinka. Tačiau dabar taip sutapo, kad laisvų patalpų miesto centre buvo, nes jų suteikti nebegalima partijoms“, – teigė E. Simokaitis.

3 Comments

  1. Įdomiai susidėliojo

    Patalpų partijoms suteikti negalima, bet patalpas gavo Seimo nariai, politinių partijų atstovai. Ir dar kas „netikėta” – gavo tas pačias patalpas, kur ir prieš tai buvo jų atstovaujamų partijų būstinės. Juokučiai, ne kitaip.

    Reply
  2. MArijus

    O Džiazo festivalis už save pats nenori susimokėti?
    Kai Tramvajaus studijoms tiek pinigų išleidžiama- tūrėkite sąžinės rašinėti tokius menkus straipsnius.

    Reply
    • Rimantas

      Sv.Kodel nemokamai?Ar gerbiami seimunai bent 1€ simboliskai nesugeba sumoketi.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This