Per parą Klaipėdoje nuo COVID-19 ligos paskiepytas vienas žmogus

Koronavirusas, Svarbu

Savaitgaliais tradiciškai atliekama mažiau tyrimų, nustatant naujus užsikrėtimus koronavirusine infekcija, tad ir jų skaičiai būna atitinkamai mažesni.

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį ištyrus 4949 mėginius, šalyje nustatyti 356 nauji koronaviruso atvejai. Lyginant su penktadieniu, viruso procentas mėginiuose nuo 8-ių sumažėjo iki 7-ių.

Klaipėdoje susirgo 30 žmonių (penktadienį – 26, ketvirtadienį – 60), čia savaitės atvejų skaičius padidėjo 7,5 proc, visoje Lietuvoje – 9,3 proc.

Klaipėda pagal 14 dienų 100 tūkst. gyventojų susirgimų skaičių tarp visų šalies savivaldybių išlieka 12-oje vietoje. Uostamiestyje šis rodiklis yra 296,6 ir viršija šalies vidurkį su 250 atvejų.

Blogiausia padėtis toliau tebėra Švenčionių (587) ir Biržų (520) savivaldybėse, geriausia – Pasvalio rajone (44).  

Per parą šalyje mirė 10 žmonių, Klaipėdoje mirtis nusinešė vieną auką. Čia mirusiais nuo COVID-19 ligos laikomi 124 žmonės, šalyje – 3244.

Šiuo metu šalyje serga 7480, pasveiko 184 785 žmonės. Klaipėdoje atitinkamai šie skaičiai yra 470 ir 11653 gyventojai.

Per parą šalyje pirma vakcinos doze paskiepyti vos 611 gyventojų, antra – 29. Klaipėdoje paskiepytas vienas žmogus.

Šiuo metu uostamiestyje yra 5767 nepanaudotos vakcinų dozės.

Kiekvieną pirmadienį į šalies savivaldybes pristatomos naujos vakcinos.

BNS primena, kad sekmadienį sukanka metai, kai šalyje buvo fiksuotas pirmasis susirgimas koronavirusu. Ankstų 2020 metų vasario 28 dienos rytą buvo pranešta, kad Lietuvoje nustatytas pirmasis užsikrėtimo COVID-19 atvejis. Jis į Lietuvą atkeliavo iš Italijos, Veronos – susirgo ten besilankiusi šiaulietė.

8 Comments

  1. Baisusis covidas

    Kojų dar nepamatė tas vienintelis?

    Reply
  2. Laukiantis skiepo

    Klaipėdoje nėra informacijos kur skiepijama, ir kas praneša kada skiepis

    Reply
  3. -

    Taigi matote, kas darosi su statistika Lietuvoje, su jos netikskumais, atsilikimais, sistemų strigimais ir neatitikimais. Tai kam tokias antraštes rašot? Sensacijų ieškot, o ne žurnalistika užsiimat… visi pavargę, pikti, persitempę, o jūs žiniasjlaida be pilietiškumo, o kad tik dar visus erzinti su savo interpretacijom ir skandalingom antraštėm.

    Reply
  4. Kitas

    Kaip visada – skaičiuotojų, suvedinėtojų į excell lenteles ir tikrintojų daug, o teisybės kaip ner taip ir nėr. O valstybinės tarnybos ir toliau durnių vilioja…

    Reply
  5. Na

    „Nosiaryklėje rastas PGR dar nereiškia, kad jie serga, ir nereiškia, kad jie aktyviai platina infekciją“, – sako profesorius S. Čaplinskas. (15 min)

    Reply
    • Cirkas

      Man buvo teigiamas, dariau pakartotinai neigiamas. Po mėnesio antikūnių testas tas irgi neigiamas.

  6. -

    Kažkas nesusikalbėjo arba nepateikė tinkamos informacijos. Savanoriauju skiepijimo punkte. Vakar vien per 4val buvo paskiepyta apie 90 žmonių Klaipėdos miesto poliklinikoje.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Vadinasi, tradiciškai šlubuoja apskaita. Mes duomenis imame iš Statistikos departamento, patys jų nekuriame. 🙂 Galbūt pridės prie rytdienos duomenų?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi ir Klaipėdos bei Kretingos rajonai

Pirmadienį šalyje patvirtinti 33 nauji COVID-19 atvejai (šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitgalis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti vos du nauji pirminiai COVID-19 atvejai. Klaipėdoje, kaip ir šeštadienį, naujų susirgimų nefiksuota. Savaitinis naujų susirgimų skaičius ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This