Buriavimą nori matyti strateginiuose miesto planuose

Uostas ir jūra

Prie Klaipėdos miesto tarybos veikianti Jūrinės kultūros koordinacinė taryba, antradienį išklausiusi informaciją apie Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ padėtį ir perspektyvas, nusprendė kreiptis į uostamiesčio valdžią, kad jos planuose atsirastų naujos vandens sporto bazės statyba ties Kiaulės nugara.

„Nebeturime sąlygų sutalpinti esamus laivelius, neturime sąlygų plėstis, rengti tarptautinių varžybų”, – teigė „Žiemio” vadovė Agnė Dalangauskienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Klaipėdos rajono savivaldybė, viena iš mūsų mokyklos steigėjų, Drevernos uostą atidavė valdyti koncesininkui (UAB „Hortivita” – autor. past.),  o jis mus paliko tik 30 kvadratinių metų patalpą ir 4 švartavimosi vietos, kai anksčiau visu elingu naudojomės. Nebeturime sąlygų sutalpinti esamus laivelius, neturime sąlygų plėstis, rengti tarptautinių varžybų”, – sakė „Žiemio” vadovė Agnė Dalangauskienė, akcentavusi, kad iš maždaug 30 mokyklos auklėtinių 5-6 nuolat patenka į geriausių buriuotojų dešimtuką.

Pasak jos, sukvietus visus mokyklos steigėjų (uostamiesčio ir Klaipėdos rajono savivaldybių bei Klaipėdos miesto jūrinio buriuotojų klubo) atstovus pavyko pasiekti, kad koncesininkai leistų pasistatyti du konteinerius vaikams persirengti.

„Koncesininkas siūlė susirasti kitą vietą, galvojome apie Neringą, bet ten neprivežiosi vaikų, jau ir į Dreverną vežti sudėtinga. Smiltynės jachtų uostelis siūlo nemokamai priimti, bet uostas per siauras buriuoti, reikia platesnių vandenų. O ir uosto kapitonas sakė, kad nesaugu ir uždraudė buriuoti uosto akvatorijoje. Idealiausia vieta yra už Kiaulės nugaros. Kuo greičiau reikia statyti reikiamą infrastruktūrą”, – dėstė mokyklos direktorė ir ragino tarybą kreiptis į miesto valdžią, kad ši paspartintų tokius planus.

Tarybos narys Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Albertas Mileška akcentavo, kad minima vieta būtų naudinga ir irkluotojams, tad esą reikėtų paspausti Uosto direkciją, kad ši vykdytų pažadus.

Klaipėdos savivaldybės ir Uosto direkcija dar 2004 m. buvo sutarusi, kad  už vietą užteršto grunto aikštelei nebaigtoje statyti valčių prieplaukoje Smeltės pusiasalyje bus pastatyta nauja mažųjų laivų prieplauka ir perduota miestui. 2011-aisiais jau buvo baigtas ir statybų projektas, ir statybos darbų rangovas išrinktas, bet Vyriausybei nusprendus paimti dalį Uosto direkcijos pelno šis projektas buvo sustabdytas.

Komisijos pirmininko pavaduotoja, Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė pasiūlė kreiptis į miesto Tarybą, kad toks objektas atsirastų Savivaldybės strateginės veiklos plane. Tiesa, ji prisipažino, kad nėra įsigilinusi, ar jo ten ir dabar nėra.

Tokį 2018-2020 metų planą miesto Taryba patvirtino praėjusį mėnesį.

Taryba palaikė O. Žalienės siūlymą (susilaikė tik Vidmantas Matutis ir Vidas Pakalniškis) ir įpareigojo ją, L. A. Milešką ir pirmininką, Lietuvos jūrininkų sąjungos vadovą Petrą Bekėžą iki kitos savaitės pabaigos parengti atitinkamą kreipimosi tekstą.

 

1 Comment

  1. Zigmas

    Jūrinė valstybė be jaunų buriuotojų lavinimo strategijos Klaipėdoje.
    Liūdna.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This