Kaip pasiruošti Velykoms?

Kultūra

Artėjant šv. Velykoms Klaipėdos etnokultūros centras kviečia bent du vakarus niekur neskubėti, prisėsti, pasidaryti arbatos ir pasiklausyti, kokios buvo/tebėra šios šventės tradicijos Mažojoje Lietuvoje.

„Raktiniai paskaitų žodžiai – dovanos ir sveikata – šių dienų svarbiausios aktualijos kiekvienam, nes be dovanų nepraeina nei viena šventė, o sveikata – didžiausias kiekvieno mūsų turtas. Klausiate, o kuo tai susiję su šv. Velykomis? Ogi tuo, kad nuo senų senovės lietuvininkai žinojo, kokius veiksmus reikia atlikti šios šventės metu, kad visus metus būtų sveiki ir gražūs. Pastebėtina ir tai, jog nuo pirmųjų Mažosios Lietuvos Velykų šventės aprašų iki pat šių dienų pagrindinis šventės simbolis yra kiaušinis ir su juo susiję apeiginiai veiksmai. Taigi apie visą tai ir dar daugiau kviečiame išgirsti paskaitų cikle ,,Gavėnios dienoraščiai: kaip pasiruošti Velykoms“, kuris bus tiesiogiai transliuojamas Youtube ir Facebook platformose”, – rašoma centro pranešime.

Kovo 25 d. 18 val. vyks dr. Kristinos Blockytės-Naujokės paskaita „Velykinio kiaušinio kampai ir plokštumos: ko mes dar nežinojome?”.

Kovo 29 d. 18 val. – „Velykos ir sveikata. Ką žinojo mūsų senoliai?”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Ką daryti su likusiais velykiniais kiaušiniais?

Po Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto, tai yra ir proga pigiau bei tvariau pasigaminti ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Verslas

Sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik kelios „Rimi“ parduotuvės

Iš didžiųjų prekybos tinklų paskelbtos informacijos matyti, kad Velykų sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik šešios budinčiomis vadinamos „Rimi“ parduotuvės. Šeštadienį ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

Konsultacijos, Svarbu

Etnologė: „Velykos - toli gražu ne tik kiaušinių ridenimas“

Išsekinti ilgų, šaltų ir tamsių dienų mūsų protėviai itin laukdavo pavasario atgaivos. Velykų šventė – tarsi slenkstis į džiugesnį šiltų ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This