Sieks daugiau Ukrainos krovinių gabenti per Klaipėdos uostą

Politika

Lietuvos Respublikos prezidentui bei Vyriausybės nariams ketvirtadienį su oficialiu vizitu viešint Ukrainoje, susisiekimo ministras Marius Skuodis ir Ukrainos infrastruktūros ministras Vladyslavas Kryklii Kijeve pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo keleivių ir krovinių vežimo geležinkelių transportu ir skaitmeninių leidimų vykdyti tarptautinį keleivių ir krovinių vežimą kelių transportu srityse.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Panešama, kad šalys yra pasirengusios bendradarbiauti, pripažindamos Klaipėdos jūrų uostą šiauriniais Ukrainos prekybos vartais. Ukrainos kroviniai 2020 m. sudarė vos 0,9 proc. visų krovinių, kraunamų Klaipėdos uoste.

Ketinimų protokolu Lietuva ir Ukraina sutarė aktyviai remti puspriekabių gabenimą maršrutu Klaipėda–Odesa, ieškoti būdų toliau didinti konteinerių vežimus traukiniais „Vikingas“ ir Baltijos–Ukrainos maršrutiniu traukiniu „Containerships Train“ bei konkurenciją gabenant krovinius Šiaurės–Pietų transporto koridoriumi.

„Noriu pasidžiaugti intensyviu Lietuvos bendradarbiavimu su Ukraina, atrandame vis naujų galimybių šiems ryšiams stiprinti ir plėtoti. Šiandien pasirašytas protokolas sutvirtina siekį pagerinti susisiekimą geležinkeliais tarp abiejų šalių, taip pat paskatinti skaitmeninius sprendimus transporto ir logistikos srityje. Tikiu, kad toliau plėtojant bendradarbiavimą Lietuva ir Klaipėdos uostas gali tapti Ukrainos šiauriniais prekybos vartais“, – pranešime spaudai cituojamas susisiekimo ministras M. Skuodis.

1 Comment

  1. Blogai neturėti žemėlapio

    Susisiekimo ministras galėtų prieiti prie žemėlapio ir patyrinėti, kiek pati Ukraina turi uostų. Klaipėda jiems kaip šuniui penkta koja. Jie savo penkiolika uostų turi ir jiems krovinių ieško. O veš per Baltarusiją, kurią kartu kai tik gali, taip koneveikia? Kažkoks politinis iškrypimas. Ar tie kroviniai peršoks Baltarusiją oru?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Italijos ambasadorius susipažino su uostu

Nuo sausio pabaigos Italijos ambasadoriaus pareigas Lietuvoje einantis Emanuele de Maigret atvyko susipažinti su Klaipėdos uostu. Per pastaruosius 20 metų ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Regionas

M.K. Čiurlionio kelias užsuks ir į Vakarų Lietuvą

Gegužės mėnesį M. K. Čiurlionio kelio partneriai visus kviečia į šeštąją kultūrinės topografijos renginių programą „Čiurlionio Lietuva“, kurią šiemet simboliškai ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This