COVID-19: toliau fiksuojamas atvejų augimas

Koronavirusas, Svarbu

Antradienį šalyje ištyrus 8 459 mėginius 768 iš jų rasta koronaviruso infekcija (per parą teigiamų atsakymų rodiklis sumažėjo nuo 10 iki 9 proc.).

Per praėjusią parą koronavirusine infekcija susirgo 39 klaipėdiečiai, pirmadienį buvo 35 tokie atvejai.  Uostamiestyje susirgimų per savaitę padidėjo 13,2 proc., Lietuvoje – 15,9 proc.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Statistikos departamento duomenimis, 14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų šalyje per parą išaugo nuo 259,9 iki 272 atvejų, Klaipėdoje – nuo 271 iki 280,5 atvejų.

Pagal šį rodiklį uostamiestis labiausiai sergančių savivaldybių sąraše išlieka 13-oje vietoje. Geriausia padėtis šiuo metu yra Pagėgių savivaldybėje (28), prasčiausia – Širvintų rajone (825).

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 7 768 žmonės, pasveikusiais laikomas 195 551. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 443 ir 12 347 (per parą pasveiko 23 klaipėdiečiai).

Kartą per savaitę apie ligos protrūkius informaciją beteikiantis Nacionalinis visuomenės sveikatos centras trečiadienį pranešė, kad praėjusią savaitę šalyje fiksuota 213 aktyvių COVID-19 protrūkių. 30 iš jų buvo Klaipėdos apskrityje. 

Antradienį premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad Lietuvoje nustatyta koronaviruso atmaina, aptikta Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), kol kas patvirtinti 2 tokie atvejai. Vėliau patikslinta, kad jie fiksuoti Vilniuje ir Kaune. Vakcinos bandymų PAR duomenys rodė, kad ši sparčiai plintanti koronaviruso atmaina gali ne tik susilpninti vakcinos poveikį, bet ir nepaisyti natūralaus imuniteto, susiformavusio anksčiau persirgusiems žmonėms.

Klaipėdoje per parą COVID-19 aukų išvengta – koronavirusas iki šiol nusinešė 134 klaipėdiečių gyvybes. Per antradienį į COVID-19 aukų sąrašą įrašyta dar 9 mirtys ir šis skaičius jau siekia 3510.

„AstraZeneca“ senjorams – be išankstinės registracijos

Antradienį pirmą skiepą gavo 6 321 gyventojas. Antrą kartą paskiepyta 5 249 žmonių. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai buvo 314 ir 393. Uostamiestyje šiuo metu yra 6 672 abi dozes gavusių gyventojų. Šis rodiklis skaičiuojant procentais yra panašus į Lietuvos – atitinkamai 4,48 ir 4,71 proc. Panašus atotrūkis yra ir pagal pirmą kartą paskiepytų gyventojų skaičių – uostamiestyje pirma doze paskiepyta 10 proc. klaipėdiečių, šalies vidurkis yra 10,33 proc.

Pagal statistikus uostamiestyje šiuo metu yra 8 479 nepanaudotų vakcinų dozių.

Klaipėdos savivaldybė trečiadienį pranešė, kad senjorams sudaryta galimybė pasiskiepyti „AstraZeneca“ vakcina be išankstinės registracijos.

Kovo 27 d., šeštadienį, nuo 9 iki 15 val. tai bus galima padaryti vakcinacijos centre Galinio Pylimo g. 3 (prie Klaipėdos psichikos sveikatos centro). Kovo 28 d., sekmadienį – nuo 9 iki 12 val. vakcinacijos centre Taikos pr. 76 (Klaipėdos miesto poliklinika).

3 Comments

  1. Anonimas

    Paprotestavo del uždarymo – atsidarė. Dabar tegul paprotestuoja prieš augimą, gal pavyks

    Reply
  2. statistika

    Žurnalistai, tai gal išmokite tikrinti prieš skelbiant .Vakar Virginija Spurytė rašė cituoju:Pateikti kovo 22 dienos duomenys, jog Klaipėdoje abiem vakcinos dozėmis jau yra paskiepyta 9,68 proc. arba 20424 gyventojų, o tai yra šiek tiek daugiau nei Lietuvos vidurkis.O pasirodo šiandien,kad abi vakcinas gavo tik per 6 tūkstančiai…

    Reply
    • Žurnalistas

      Statistikos departamentas: pirma vakcina 14 904 + antra vakcina 6 672. Matyt, vakar komitete neteisingi duomenys pateikti buvo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitgalis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti vos du nauji pirminiai COVID-19 atvejai. Klaipėdoje, kaip ir šeštadienį, naujų susirgimų nefiksuota. Savaitinis naujų susirgimų skaičius ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This