Planuojama sovietinių kultūros rūmų rekonstrukcija: bus visko

Miestas, Svarbu

Buvę Klaipėdos prekybos uosto kultūros rūmai, kuriuose veikė ir keli uostamiestyje gerai žinomi naktiniai klubai, o pastaraisiais metais – baldų komisas, turėtų tapti moderniu statiniu.

J. Janonio g. 27 ir 29 esantys pastatai bei jų teritorija turėtų neatpažįstamai pasikeisti. Kazio Bagdono „Facebook’e” paviešinta vizualizacija

Klaipėdos miesto tarybos narys Kazys Bagdonas socialinio tinklo „Facebook“ savo paskyroje pasidžiaugė, kad į Klaipėdą ateina investicijos – esą bus sutvarkyta teritorija, esanti prie J. Janonio ir Naujojo Uosto gatvių sankryžos.

„Tikriausiai ir Jums teko linksmintis čia, tik klubų pavadinimai keitėsi:  ,,Paradox“, ,,Global“,  ,,Kiwi“… Kitų kartų žmonės daugiau papasakotų apie šį pastatą. Deja, šiai dienai, tai nebėra traukos vieta. Sakyčiau dar vienas pastatas „vaiduoklis“. Pati vieta apleista, pastato fasadas nubyrėjęs. Dirbant su nekilnojamu turtu tenka bendrauti su daug žmonių ir šiandien sužinojau, kad ši vieta bus sutvarkyta. Atsiras komercinės paskirties pastatas. Sumažės pats pastato aukštis, yra suplanuotų papildomų parkingo vietų vietos gyventojams, bus sutvarkyta aplinka. <…> Džiaugiuosi, kad į Klaipėda ateina investicijos, kuriasi darbo vietos ir, žinoma, gražėja mūsų visų aplinka. Tikiuosi ir kiti miesto „vaiduokliai“ sulauks verslo dėmesio ir jie atgims naujai“, – džiaugėsi K. Bagdonas.

Paprašytas konkrečiau papasakoti apie šios vietos sutvarkymo planus, politikas nurodė kreiptis į bendrovę „A 405“, kuri esą parengė rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus.

Bendrovės vadovas, architektas Gintaras Čičiurka neneigė, kad projektiniai pasiūlymai, kaip bus sutvarkyti J. Janonio g. 27 ir 29 esantys pastatai bei jų aplinka, yra parengti. Tačiau jis jokių planų nenorėjo komentuoti, kol projektiniai pasiūlymai nėra paviešinti Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje.

„Dabar juos tikrina savivaldybė. Palaukite dvi tris dienas ir tada bus galima kalbėti“, – žadėjo G. Čičiurka.

Šiek tiek kalbesnis buvo bendrovės „Lendat“ direktorius Tautvydas Lenckus. Ši bendrovė J. Janonio g. 27 ir 29 esančius pastatus ir jiems priskirtą sklypą įsigijo 2019 metais. Anksčiau J. Janonio g. 27 pastatas, kuriame yra sporto salė, priklausė Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco“), o kitas statinys, kurio didžiojoje dalyje ilgiausiai veikė įvairūs naktiniai klubai, – Jūreivių aptarnavimo centrui.

Kazio Bagdono „Facebook’e” paviešinta vizualizacija

Prieš kelerius metus buvo patvirtintas šios teritorijos detalusis planas, kuriame numatyta, jog galima statyti komercinės paskirties pastatas, o jų aukštis gali siekti net iki 30 metrų. Tačiau T. Lenckus patikino, kad tokių aukštų pastatų tikrai nebus, nes nėra tokio poreikio.

„Sunku investicijų pritraukti tokiam dideliam projektui. Juo sunku sudominti, nes yra daug nusiskundimų dėl uosto veiklos. Šis pastatas juk buvo 10 metų pardavinėjamas, jis nieko nedomino. Bet žingsnis po žingsnio einame realaus rezultato link. Mes dar patys iki galo nežinome, kas bus. Realiai planuojame tik pastatą. Kai jis atsiras, kai bus laisvos patalpos, tada ir bus matyti, kam jos bus reikalingos. Manau, kad bus visko – tiek administracinės, tiek prekybos patalpų. Dabar svarbiausia susitvarkyti pastatą, teritoriją, o kai jau turėsime plotus, žiūrėsime, kam juos panaudoti. Norime būti optimistai, bet esame realistai“, – kalbėjo T. Lenckus.

Apleisti ir apgriuvę buvę Klaipėdos prekybos uosto kultūros rūmai tikrai nepuošia miesto. Kazio Bagdono nuotr.

Jis tvirtino, jog norint išlaikyti optimizmą, tolimų planų nedėliojama, o viskas planuojama etapais.

„Tikrai dabar labai anksti kalbėti, kada ir kas šiame pastate atvers duris. Dabar mums svarbu projektinių pasiūlymų etapas. Kai jį sėkmingai įveiksime, tada judėsime toliau“, – pabrėžė pašnekovas.

11 Comments

  1. A. V

    Darys eilinę „parkovkę”.

    Reply
  2. Žmogus

    Galėtų pagrindinį fasadą išlaikyti, kaip NT paveldo dalį. Dabar projekto vizualizacijos praktiškai nieko nesiskiria nuo Lidl’o ‘dėžučių’.

    Reply
  3. Lina

    Oi, kaip gera prisiminti. Šokiai parke kiekvieną dieną, stroike, partenkė, kultūrke, karininkų namai..
    Kino teatrai: Vaiva, Baltijos, Švyturio, Auroros, Vaidilos. Eilės prie bilietų kasų…
    O barai ir restoranai :Neringa, plius minus, Vetrunge, Neptūnas, Vėtra…

    Reply
    • Nojus

      O Jurate ir Kastytis? Dar Banga, Pentagonas, Kava-ledai, Bildukas? 🙂

  4. Hašekas

    Partiankė sovietų laikais buvo geras klubas.??

    Reply
  5. gaile

    Tai sporto salės nebebus 🙁

    Reply
  6. tancoras

    ech atsimenu globale tusinom 2005 metais kazkur.. geriausias klubas buvo..o pries tai buvo nova indigo dada..po globalo buvo kiwi fabriq..i fabriqa uzejau 2013 metais berods, nieko gero jau nebuvo..sako jaunimas is klaipedos isvaziuoja niekas nevaiksto i tuos klubus..or seip net pries euru ivedimo pradejo labai brangti tie klubai studentams per brangiai….buvo dar neblogai paradoxe manhatane, nebloga muzika ir atmosfera ir ta uzdare !! alio !! liko siukslinas mr bond ir panasei kur net geda eiti.

    Reply
  7. Vietinis

    Pagaliau tą griūvėsį sutvarkys. Baisu praeiti pro jį.

    Reply
  8. Nadežda

    tik Kazys klysta, matyt neklubinis jis bičas 😉 Paradoksas buvo visai kitur (Minijos ir Pilies g. sankryžoje). O portiankėje veikė Indigo, Kiwi, Global ir DaDa klubai.

    Reply
    • Anonimas

      jop, prakaitox’a dabar dievo tarnai uzeme

  9. Nojus

    Portiankė ? daug paauglystės prisiminimų? na ir kaip nūdienos Lietuvoje be normalios parkofkės prieky, nebeišeina kitaip lietuvių architektams. Tik gaila, kad ankstesnis, gerokai geresnis matytas, projektas neįgyvendinamas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Naujoji mokykla gali tapti ir verslo įkaite

Ketvirtadienį Senvagės gatvėje statomoje mokykloje apsilankęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus neslėpė, kad ima pyktis matant nemažai jam sunkiai suvokiamų ir ...
2023-05-04
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This