Klaipėdos savivaldybės pastato ateitis: dvi alternatyvos

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio savivaldybės planus įsikurti naujame pastate šiek tiek sujaukė Klaipėdos uosto direkcija. Tačiau jau netrukus paaiškės, ar savivaldybei bus ieškoma naujų patalpų, ar tinkamam darbui ir interesantų aptarnavimui bus pritaikytos senosios.

Šiuo metu renkama informacija ir atliekami detalūs skaičiavimai, kiek kainuotų tinkamai suremontuoti ir įrengti dabartines savivaldybės patalpas, tiek esančias Liepų g. 11, tiek kitose miesto vietose, bei kokių lėšų reikėtų, jei būtų apsispręsta įsikurti naujame pastate – jį statyti ar nuomotis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kai buvo rengiamas „Memelio miesto“ teritorijos detalusis planas, ne kartą viešai kalbėta, jog šioje erdvėje galėtų būti pastatytas naujas pastatas, kuriame įsikurtų ir Klaipėdos savivaldybė, ir Uosto direkcija.

Tačiau Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas „Atvirai Klaipėdai“ prieš dvi savaites patvirtino, kad Uosto direkcija jau netrukus skelbs naujo savo pastato architektūrinės idėjos (koncepcijos) tarptautinį konkursą. Šis pastatas planuojamas prie būsimo Naujojo Sodo gatvės tęsinio.

Tokia žinia buvo netikėta Klaipėdos savivaldybės vadovams. Ir nors jie sulaukė kvietimo svarstyti galimybę savivaldybę įkurdinti naujajame Uosto direkcijos pastate, tokį siūlymą teko atmesti, nes statinys esą planuojamas klaipėdiečiams nepatogioje vietoje. Todėl artimiausiame miesto tarybos kolegijos posėdyje bus nagrinėjama, kaip elgtis toliau.

„Realiai politikams pasiūlysime dvi alternatyvas ir paprašysime apsispręsti, kuriuo keliu eiti. Vienas jų – sutvarkyti senuosius pastatus ir juose likti. Kitas kelias – įsikurti naujose patalpose. Ir tai nebūtinai turi būti „Memelio mieste“. Tačiau pastatas turi būti tokioje vietoje, kurią lengvai ir patogiai galėtų pasiekti visi klaipėdiečiai“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Anot jo, šiuo metu renkama informacija ir atliekami detalūs skaičiavimai, kiek kainuotų tinkamai suremontuoti ir įrengti dabartines savivaldybės patalpas, tiek esančias Liepų g. 11, tiek kitose miesto vietose, bei kokių lėšų reikėtų, jei būtų apsispręsta įsikurti naujame pastate – jį statyti ar nuomotis.

„Sprendimai pamažu aiškėja, be to, ir laikmetis turi įtakos. Po šio karantino, akivaizdu, dalis darbuotojų ir toliau dirbs nuotoliniu būdu, nes jiems taip geriau, patogiau. Todėl ir darbo vietų reikia mažiau. Kol kas daugiausia problemų kyla dėl Vytauto gatvėje esančio pastato, kuriame veikia Socialinės paramos skyrius. Šis pastatas visiškai nepritaikytas neįgaliems žmonėms. Turime projektą, kaip jį reikėtų pertvarkyti, bet projektas brangus, be to, pastatas saugomas. Todėl tikrai atėjo laikas apsispręsti, kuriuo keliu eiti“, – tvirtino G. Neniškis.

Jis pabrėžė, jog ir koalicijos programoje numatyta priimti sprendimus, nubrėžti gaires dėl Klaipėdos savivaldybės pastato ateities, dėl vietos.

Klaipėdos savivaldybės strateginiame plane iki 2030 metų, kuris jau baigiamas rengti ir tuoj bus pristatytas politikams, numatyta, jog Klaipėdoje bus įkurtas regioninės reikšmės gyventojų aptarnavimo centras.

„Vizija tokia, kad viename pastate galėtų būti ne tik savivaldybė, bet ir įvairios kitos institucijos, pavyzdžiui, Statybų inspekcija ir panašiai. Dabar nemažai jų veikia miesto rotušėje. Toks centras strateginiame plane numatytas, bet dar neaišku, ar politikai šį planą patvirtins“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

13 Comments

  1. siaip

    Šiaip savivaldybes pastatą reikia statyti Kauno gatvėje tarp policijos ir akropolio, pati ta vieta, ir i maksima savivaldybes moterėles nubėgs apsiprekinti o jei ką ir i policija užeis pasipasakok kaip joms sekasi dirbi. O šiaip jei jau toks senas savivaldybes pastatas yra blogas, pirma lai administracijos direktorius viešai pasako kiek per paskutinius penkiolika metu buvo i ta nevykusi pastatą investuota remonto pagrindu??? Juk tuos penkiolika metu ta pati partija Klaipeda valdė ir kišo i pastatėli pinigėlius. Po to, dėl neracionalu sprendimu ir nevykusiai atliktu remonto, dali savivaldos tarnautoju , gal ir politiku patraukia atsakomybėn, ir trečia, ar iš vieno, tipo blogo pastato nepersikelsime i nauja ekonominio varianto pastatėli pagal viešojo pirkimo mažiausia kaina, juk Neniskis už ekonomiškumą ir dar kad butu pigiausias. O gal naujo pastato statybą tai pat pigins kaip pvz. Danes skvero statyba ar kitus miesto viešuosius objektus kai išliekamąją kultūra ir prabanga puošia betono gaminiai. O šiaip jei žiurti rimčiau tai savivaldos pastatas gali atsirasti vietoje senojo turgaus nes miesto savivaldos politikai žada senąjį turgų naikinti tai yra parduoti ar prihvatizuoti, šiandien dar lik svarsto o ryt…….. , tai lai ten pastato savivaldos pastatą o vietoje esamo žiedo prie turgaus lai padaro požemines stovėjimo aikštele kuri aptarnautu tiek senamiesčio gyventojus kad ju auto nebūtu statomi senamiestyje ir senamiestis liktu švarus , tiek svečius norinčius aplankyti senamiesti tiek dienos metu savivaldos interesantus. Juk i turgaus žiedo arterija sueina visi miesto keliai ir iš Minijos gatves ir is Taikos prospekto ir iš Šilutės plento ir iš Liepų gatves.

    Reply
  2. Taip

    Teisingai Ne niškis ir daro. Ne stato ir ne statys, nes ne moka .

    Reply
  3. S

    Pirma, drąsiai galima sumažinti trečdalį etatų savivaldybėje. Tuomet ploto trūkumo nebus. Antra, Vytauto g. yra didžiausia aikštė , kur mėlynojo proveržio klerkai nemokamai stato apie 50 automobilių, neskaitant savivaldybės teritorijoje. Toje vietoje būtų galima kažką pastatyti, jeigu truktų ploto.

    Reply
  4. Judas

    KADA PATRAUKSIT PALAPINES IŠ MIESTO CENTRO, AAA. K A D A. ? ! ?

    Reply
  5. Rudis

    Kodel negali susiremontuoti sena pasatata.Daug pinigu turi.Jie states mes mokesim.Kad jie geriau dirbs naujam pastate,tai tikrai nerealu.Paziuretu Europoje kaip valdininkai dirba,patys paprasciausi kabinetai su pertvarom.Ir nieko tvarkosi neiesko sau nieko ypatingo.Teisingai sako geriau aikste sutvarkykit stovi 30 metu is vielu laivas uz kuri beprotiskus pinigus sumokejo.Aplink namai apskure ,bet kam svarbiausia valdzia turi sedeti naujam pastate.Isvis kaip jums negeda,kai pagalvoji jei ne Europos pinigai ,nieko jus nedarytumet,gerai dar kad centra tvarkot.Bet zinot kai buvo zmoniu tai nieks netvarkyta buvo, o dabar kai tuscios gatves zmones issivazinejo,uzduodi klausima kodel anksciau to nebuvo,nejaugi reikejo laukti kol visi issivazines.pastatai tusti,zmoniu nera gatvese,vienas kitas.Bet labdarynai dirba.Gaila kad to anksciau nedare.

    Reply
  6. Iš viso

    Savivaldybė turi tris pūlingas problemas, tai jos nušiuręs administracinis pastatas , neatgimusi Atgimimo aikštė ir gigantomaniškas Bastionų g. tiltas, įdomu ar šioje kadencijoje ką nors nuveiks „mėlynojo proveržio” entuziastai ? Manau, kad ne !

    Reply
    • LT

      gerb. Komentatoriui „Iš viso”: ačiū labai, kad lakoniškai bet super taikliai pakomentavote. Gaila, kad tiesa biurokratams akių nebado. Neatgimusi atgimimo aikštė, nugrimzdusi visiškai, negalinti atgimti. Yra 1000 ir 1 priežastis trukdanti atgimimui. Kad be parkavimo vietų tikrai neatgimsi niekaip. Linkiu gyventojams karts nuo karto praeiti toje vietoje, kur 4 eismo Juostų bastionų tiltas suplanuotas. Nereikia būti nei kelininkui, nei miesto planuotojui nei aukštų mokslų krimsti, kad suprastum, apie 4ių eismo juostų būtinumą siuarose gatvelėse.Tos galingos 4ios juostos darniai įsilietų į senamiesčio eismą. Įsivaiduokite planuotojai atidaro 4ių juostų tiltą su pompa, kerpa raudoną juostelę… Nuvažiuoja elegantiškai į aveniu tipo prospektą…. Gal planuotojai, kurie visi turi pavardes, ir jos savivaldybėje žinomos, turi ypatingos nostalgijos šiam kvartalui, juk ten visai šalia anksčiau buvo liaudiškai vadinama psichuškė? Jei leisite pridursiu dar vieną grandiozinį projektą, tai turgaus aikštės rekonstrukcija… Kaip dabar pamenu, o tai jau greit ir dešimtmetis bus, išpirdolino turgaus direktorę į pensiją. Naujas vodovas taškėsi grandioziniais planais, o jo jau seniai nebėra…

  7. Judita

    Aišku gražu ir politiškai ramu kai savivaldybės pastatas apšiuręs, blogiausias ant Lietuvos ir valdininkai lyg bomžiukai viduje slapstosi nuo žmonių, o vienas langelis Miestelėnams visai nepritaikytas ir nepritaikomas. Nieko nedarant , niekur ir nesuklysi . Jokio progreso ir jokios kultūros .

    Reply
    • GALINGA KOALICINĖ PROGRAMA

      „Ir koalicijos programoje numatyta priimti sprendimus, nubrėžti gaires dėl Klaipėdos savivaldybės pastato ateities, dėl vietos” , – tvirtino G. Neniškis.
      Skaitykim, kad tas „programos” punktas jau įvykdytas. Koks kitas?

  8. Viktorija

    Pasimetę svarstymuose.
    Kiek galima tartis su politikais, kurie jau seniai pasakė tvirtindami Žydrojo Proveržio Strategiją , kad reikia statyti ir net nurodė Memelio miesto teritoriją. Uosto naujas Direktorius greitai apsisprendė, o Savivaldybės Direktorius niekaip neapsisprendžia kaip čia jam padaryti, kad ramu būtų ir nieko nereikėtų daryti .
    Neryžtinas vyras, blogiau už pasileidusią moterį .

    Reply
  9. Anonimas

    TIK LIKTI ESAMUOSE!

    Reply
  10. Nojus

    Kai daug paslaugų persikelia į virtualybę, visų tų ofisų, biurų būtinybė menkysta. Kam išlaidauti, jei sutvarkius vidų, kuo puikiausiai tinka šie pastatai. Galų gale ir Martyno foto matoma „plomba” Vytauto gatvėje, kur puikiausiai įsipaišytų Savivaldybei trūkstamas pastatas.

    Reply
    • Nojus

      Atsiprašau, menksta, o ne menkysta, ką taip primygtinai telefoninis klaidų taisytojas man perša ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This