Jau ieško naujo Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro vadovo

Miestas, Svarbu

Baigiantis nuo 2003-iųjų kovo uostamiesčio savivaldybės valdomai UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) vadovaujančio Šarūno Reikalo kadencijai įmonė paskelbė ieškanti naujo direktoriaus.

58-erių Šarūnas Reikalas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui vadovauja 18 metų – nuo pat bendrovės įsteigimo. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” 2019-ųjų pabaigoje rašė, kad KRATC buvo sugebėjęs meistriškai apžaisti prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotas bei Seimo priimtas Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pataisas, pagal kurias nuo 2019-ųjų turėjo nebeturėjo likti ilgamečių tokių bendrovių vadovų.

Pagal šias įstatymo pataisas buvo įvestos 5 metų trukmės tokių įmonių vadovų kadencijos. Taip pat buvo numatyta, jog tas pats žmogus negali eiti vienos įmonės vadovo pareigų daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. D. Grybauskaitė tikino, kad tokie pakeitimai turi būti kaip papildomas saugiklis nuo korupcijos, neskaidraus ir neefektyvaus valdymo, paplitusio partiečių ir giminaičių įdarbinimo.

Nuo 2018 m. sausio 1 d. įsigaliojusio įstatymo įgyvendinamojoje dalyje rašoma, kad tais atvejais, kai įmonės vadovas į šias pareigas buvo paskirtas terminuotai ir iki šio įstatymo įsigaliojimo ėjo įmonės vadovo pareigas daugiau negu 10 metų, jis gali dirbti iki terminuotos darbo sutarties pabaigos. O neterminuotos darbo sutarties atveju toks vadovas pareigas galėjo eiti tik iki 2019 m. sausio 1-osios.

KRATC direktorius pareigas eidavo pagal valdybos nutarimus – paskutinis toks iki minėtųjų įstatymo pataisų priėmimo Seime buvo priimtas 2015 m. balandžio 30 d. O likus 10 dienų iki pataisų įsigaliojimo – 2017 m. gruodžio 21 d. – KRATC valdyba nusprendė Š. Reikalui nustatyti bendrovės vadovo kadencijos pabaigą 2021 m. gegužės 1 d.  Tuo metu KRATC valdybą sudarė pats Š. Reikalas (nedalyvavęs šiame posėdyje) ir du jo pavaldiniai – direktoriaus pavaduotojas Rimantas Gedrimas bei Viešųjų pirkimų ir projektų administravimo skyriaus viršininkas Tomas Mataitis.

KRATC Stebėtojų tarybą, kuri turėjo prižiūrėti ir bendrovės valdybos sprendimus, tuo metu sudarė praėjusios kadencijos miesto Tarybos nariai Judita Simonavičiūtė, Vidmantas Plečkaitis, Lilija Petratienė, Jurgita Choromanskytė ir Neringos savivaldybės administracijos Biudžeto skyriaus vedėja Janina Kobozeva.

Likus mažiau nei mėnesiui iki minėtosios Š. Reikalo kadencijos pabaigos, šį antradienį bendrovės „Alpha Consultants“ interneto puslapyje atsirado skelbimas apie tai, kad ieškomas naujas KRATC direktorius.

Norintieji pretenduoti į tokią poziciją privalo turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą; nepriekaištinga reputaciją; ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujančio darbo patirtį; išmanyti aplinkosaugos, atliekų tvarkymo, viešojo administravimą srities teisės aktus ir t.t. Kaip pranašumai minimi vienos ar daugiau dažnai vartojamų Europos Sąjungos kalbų žinojimas; atliekų tvarkymo specialisto kompetenciją patvirtinančio pažymėjimo turėjimas; patirtis kolegialių valdymo organų veikloje.

Naujajam direktoriui siūlomas 4 507 eurų neatskaičius mokesčių mėnesinis atlyginimas ir kintamas metinis priedas.

„Alpha Consultants“ įvertinus kandidatų pateiktus dokumentus (juos galima siųsti iki balandžio 30 dienos) atrinkti pretendentai bus kviečiami pokalbiui. Galutinį sprendimą dėl direktoriaus išrinkimo priims KRATC valdyba. Ją šiuo metu sudaro pirmininkas, Klaipėdos universiteto prof. habil. dr. Ramūnas Povilanskas ir Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojai Valdas Švedas bei Edvardas Simokaitis.

KRATC Stebėtojų tarybai dabar pirmininkauja Aldona Staponkienė, ją dar sudaro Vigantas Žala, Linas Rudys, Klaipėdos savivaldybės administracijos Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė ir Neringos savivaldybės administracijos Biudžeto skyriaus vedėja Janina Kobozeva.

7 Comments

  1. Vycka

    Nepamainoma milicijos majorė, (o galimai ir KGB atstovė)KRATC Stebėtojų tarybai dabar pirmininkauja Aldona Staponkienė…

    Reply
  2. von !

    Gerai apsimokančioj, šiltoj vietoj , atrodo gerai , lyg „prasitušinęs”…

    Reply
  3. S

    Ar yra dar daugiau į miesto įmonių valdybas sulindusių KU profesorių, ypač susijusių su aplinkosauga? Po to žiūrėk, tie patys profesoriai universitete pradeda dalyvauti kokiuose miesto taršos tyrimuose, nematydami intereso konflikto. Žodžiu, dviem rankom skirtingas karvės melžia.

    Reply
  4. Kurgi ne!

    Galima pagalvoti ,kad KRATC as iš tiesų iešo naujo vaduovo, juk galimai yra jau paruoštas! Nnebukim naivūs, prie tokių lovių bet kas neprieina! Ar nepamiršo įtraukti į konkurso sąlygas kandidatui—- SUGEBĖJIMĄ APŽAISTI ĮSTATYMUS!!!! … na jei ką, valdyba pakonsultuos!

    Reply
  5. tai ką

    Hamleto lygio klausimas…Bus rimtas konkursas ar bus konkursas? 🙂

    Reply
  6. Gabrielė

    Buvo išpuikęs siaubingai. Seniai laikas buvo pakeisti.

    Reply
  7. Smūgis

    Nepalik mūsų direktoriau Reikale, pabūk dar nors …10 metų… Kodėl Putinas gali o tu ne… Taip turbūt jaučiasi dabar KRATC valdybos nariai net su KU profesoriumi, stebėtojų taryba… Kažin ar pajudės Reikalo kėdė ,o tuo pačiu ir kitų kėdės? Nesugebantys tvarkyti miesto gyventojų , įmonių atliekas… Bet mokesčius už tai – idealiai surenkantys.. Juk atlyginimai didesni nei mero… Ar kas nors girdėjote KRATC valdybos narių darbus miesto atliekų pažangiam tvarkymo labui? O stebėtojų tarybos nariai?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Individualūs maisto atliekų rūšiavimo konteineriai paliekami klaipėdiečių kiemuose 

Nuo šio pirmadienio Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) uostamiesčio individualių namų savininkams tiesiai į jų kiemus atveža ir palieka ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This