Nesusikalbėjo dėl parkavimo vietos neįgaliajam įrengimo?

Transportas

Neįgalų sūnų nuo vaikystės auginanti klaipėdietė stebisi ir klausia, ar parkavimo vietos neįgaliajam prie namų įrengimas turi trukti mėnesį laiko, kai dokumentai jau seniai sutvarkyti.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Tuo metu Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovė sako niekam jokių pažadų dėl datų nedalinusi.

Žalgirio gatvėje su 25 metų neįgaliu sūnumi gyvenanti Zita (pavardė redakcijai žinoma), susisiekusi su „Atvira Klaipėda”, pasakojo, jog ji daugiau nei prieš mėnesį Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriui pateikė visus būtinus dokumentus, reikalingus neįgaliojo automobilio statymo vietai prie namų įrengti.

„Sulaukiau Linos Žemaitytės, kuri tuo užsiima, žinutės, kad viskas suderinta su policija ir kad rangovas parkavimo vietą įrengs per dvi savaites. Bet jau gegužės 4 d. bus lygiai mėnuo ir niekas iki dabar nepadaryta”, – ir guodėsi, ir apmaudo dėl valdininkų neveiklumo neslėpė moteris.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vyriausioji specialistė L. Žemaitytė patvirtino, jog pareiškėja iš tiesų visus reikalingus dokumentus parkavimo vietai įrengti pateikė dar kovo 31 d.

„Transporto skyrius parengė schemą, suderino ją su policija, balandžio 8 d. parengė atsakymą ir išsiuntė pareiškėjui. Schema yra perduota rangovams ženklų įrengimui. Rangovai yra užsakę ženklus, kuriuos jie pranešė jau turintys, ir įrengs šį ženklą pagal savo sudarytą darbų planą. Horizontalųjį ženklinimą atliks kiti rangovai, susiplanavę savo darbus pagal darbų sąrašą”, – paaiškino specialistė.

Jos teigimu, ji esą niekam nieko nežadėjo.

„Pareiškėjui paklausus, kada bus ženklas, atsakiau, kad tiksliai negaliu pasakyti”, – teigė L. Žemaitytė.

3 Comments

  1. Naujas Rimis >> Klp

    Takai prie Naujojo Rimio Vingio 31 yra suprojektuoti taip, kad būtų užtikrintas darnus judumas. Eini ratais ir vingiais aplinkui – ir mankšta, ir nauda išeina, ypač kai krepšį tempiesi su šiokiais tokiais pirkiniais.

    Reply
  2. Zylutė

    Jeigu jau neįgaliųjų ženklas pagamintas, tai dėlko dar nepastato? Juk kitas rangovas linijas braižo!!!
    O gal linijas nubraižys „per atstumą iš namų”?
    Juk dabar darbai daug kur vyksta iš namų

    Reply
  3. Klp

    Čia gi ne juokas ženklą pagaminti, o dar ant kelio neigaliojo vieta išdažyti- reikia skebti konkursą. Gal but net tarptautini. Vien projektavimas kiek pareikalaus laiko ir lešų! O jei suprojektuos taip kaip prie naujo Rimi Vingio g, suprojektavo pesčiuju takus, tai keiksite i šuns dienas ir gailesites kad kreipetes

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Prašymas dėl vietų automobiliams – vienu paspaudimu

Pateikti prašymą dėl papildomos aikštelės automobiliams įrengimo klaipėdiečiams bus patogiau. Savivaldybė skelbia, jog jos interneto svetainėje sukurta nauja elektroninė paslauga ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Negalią turinti mergina: ,,Palanga – mano svajonių kraštas"

Palanga – ne tik populiariausias Lietuvos kurortas, bet ir vienas draugiškiausių miestų socialiai pažeistiems žmonėms. ,,Kai priklausai socialiai pažeistai grupei, ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

ELTA

Tolimųjų reisų autobusuose - neįgaliesiems pritaikytos vietos

Nuo kovo mėn. tarpmiestiniuose maršrutuose keleivius su specialiaisiais poreikiais veš 10 tam parengtų autobusų, praneša tolimojo keleivinio transporto kompanijos (TOKS) ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This