Licėjaus direktorė vis dar be pareigų

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tiriant bylą dėl galimo piktnaudžiavimo Klaipėdos licėjuje, jos direktorė Regina Kontautienė dar mažiausiai mėnesį negalės grįžti vadovauti savo ugdymo įstaigai – tokiam laikui teismas, prokuroro prašymu, pratęsė jos nušalinimą nuo pareigų.

Licėjaus direktorė R. Kontautienė nuo praėjusių metų spalio pabaigos nevadovauja savo ugdymo įstaigai, Martyno Vainoriaus nuotr.

Tai „Atvirai Klaipėdai” penktadienį patvirtino tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis.

Kaip ir kalbėdamas su „Atvira Klaipėda” gruodžio viduryje, taip ir dabar prokuroras vis dar nenorėjo prognozuoti, kada byla galėtų pasiekti teismą.

„Tokioj stadijoj labai sudėtinga ką nors sakyti”, – teigė prokuroras. Pasak A. Velučio, kadangi kalba eina apie buhalterinius – finansinius dalykus, apie turtą, yra atliekamos ekspertizės. Jų atlikimo terminų, pasak prokuroro, jis įtakoti negalįs, tad ir prognozuoti bylos baigtį jam esą yra sudėtinga.

„Aš galiu duoti nurodymą tyrėjui, galiu šiek tiek paspausti tyrimo institucijos vadovą, bet man nepriklausančių institucijų paspausti aš negaliu: mokesčių paspausti aš negaliu, ūkinės – finansinės veiklos tyrimo specialistų aš paspausti negaliu”, – tyrimo užkulisius praskleidė prokuroras.

Kartu jis paneigė sklandančias kalbas, kad šis tyrimas gali būti nutrauktas.

„Atsižvelgiant į tai, kiek dabar yra žinoma, pagrindo tai padaryti dabartinėje situacijoje aš tikrai nematau”, – sakė tyrimui vadovaujantis A. Velutis.

INFORMACIJA

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dar 2017 m. spalio 17 d. paskelbė sulaikiusi piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir svetimo turto iššvaistymu įtariamą „vienos Klaipėdos pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigos” vadovę. Skelbta, kad pasinaudodama savo pareigomis direktorė už vadovaujamos įstaigos lėšas pirko baldus, kurie nebuvo naudojami ugdymo įstaigos reikmėms ir buvo pristatyti ne į ugdymo įstaigą, o į direktorei ir jos artimiesiems priklausančias patalpas. 

Po kelių dienų licėjaus direktorė buvo nušalinta nuo pareigų, jai dėl minėtų nusikalstamų veikų buvo pareikšti įtarimai.

Prokuroro sprendimu licėjaus direktorei yra skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.   

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Spyglys

Teisiamus „Klaipėdos paslaugų” vadus gins įmonės samdomi advokatai?*

Spyglys, kaip ir kiekvienas kitas moralės sergėtojas ar padorus policininkas, atsitiktinumais netiki. Todėl kai informatoriai jam pranešė, kad savivaldybės globojami ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This