Politikai nepanoro prisidėti prie „Neptūno” valdymo

Sportas, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba antradienį atsisakė priimti vieną iš dvidešimties krepšinio klubą „Neptūnas” valdančios viešosios įstaigos dalių.

Tokią dovaną miestui priimti siūlęs didžiausias klubo dalininkas, verslininkas Sigitas Ambrazevičius sako, jog svarbiausia yra tai, kad  politikai tame pačiame posėdyje pritarė tvarkai, kuri mokestinėmis lengvatomis skatins verslininkus remti reprezentacines miesto komandas, o padarius pakeitimus valdymo struktūroje savivaldybei bus siūloma dalyvauti jos veikloje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tiek Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, tiek Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis politikams aiškino, kad miestui tapti klubo dalininku būtų naudinga dėl didesnio skaidrumo, galimybės operatyviai gauti visus duomenis, o ne tik ataskaitas už praėjusius laikotarpius apie suteiktos paramos panaudojimą.

„Buvimas dalininku neįpareigoja kokių nors išskirtinių sąlygų sukurti. Planų savo finansiniu indeliu didinti dalininkų kapitalo nėra”, – atsakydamas į klausimus teigė E. Simokaitis.

Pasak G. Neniškio, yra akivaizdu, kad norint turėti profesionalius klubus – ir moterų krepšinį, ir futbolą, kuriuos plėtoja „Neptūnas”, būtina didinti paramą, bet kartu ir miesto įsitraukimas turi būti didesnis.

Visgi tokie argumentai įtikino ne visus politikus.

„Tai atėjimas į valdymą. Bet ką galėsi su viena dalimi daryti? Kreiptis į teismą su ieškiniu prašydamas panaikinti dalininkų sprendimus, uždrausti priimti valdymo organų sprendimus. Mes tik trukdysime veikti su savo viešojo sektoriaus valdymo principais. Su tokia dalimi klubui bus sunkiau nei iki šiol. Reikia darbuotis, kad gautų finansavimą tiek iš miesto, tiek iš verslo”, – sakė Judita Simonavičiūtė.

Tuo metu Nina Puteikienė šį procesą prilygino tamsios katės rodymui tamsiame maiše ir teigė, kad savivaldybė nori eiti į klubo valdymą be jokios strategijos.

Konservatorius Kazys Bagdonas savo ruožtu klausė, kaip elgsis savivaldybei, jei ir kiti sporto klubai pradės siūlyti savo dalis. Tačiau E. Simokaitis sakė abejojantis, ar pasipiltų tokių prašymų.

Už dalies priėmimą balsavo tik 11 politikų: K. Bagodonas, Arūnas Barbšys, Arvydas Cesiulis, Vytautas Grubliauskas, Aidas Kaveckis, Elida Mantulova, Andrius Petraitis, Vidmantas Plečkaitis, Vytis Radvila, Artūras Razbadauskas ir Rimantas Taraškevičius. Prieš pasisakė Vaida Raugelė, J. Simonavičiūtė, Lina Skrupskelienė, Jurij Šeršniov ir Alina Velykienė. Susilaikė 10: Ela Andrejeva, Arūnas Andziulis, Rimantas Ddižiokas, Romaldas Idzelevičius, Laima Juknienė, Antanas Kontautas, Edmundas Kvederis, N. Puteikienė, Viktor Senčila ir Arvydas Vaitkus.

Po Tarybos posėdžio „Neptūno” dalininkas S. Ambrazevičius „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog svarbiausia yra tai, kad politikai priėmė tvarką, kuri taikant mokestines lengvatas skatins verslus remti reprezentacinius miesto klubus.

„Mes vis tiek įtrauksime miestą į komandų valdymą, kad jis žinotų ir matytų, kas vyksta. Numatome suformuoti valdybą ir prašyti, kad joje dalyvautų savivaldybės atstovas, kad ji viską laiką žinotų, kad vyksta komandoje, nes ji nėra nei mano, nei kitų bendrasavininkų, tai yra miesto komanda. O mes esame tik tam, kad prižiūrėtume ir užtikrintume skaidrumą. Esame visiškai atviri, nieko nebijome, neturime ko slėpti, neturime paslapčių ir galime viską parodyti”, – sakė klubo dalininkas.

Jis teigė, kad jau buvo parengiamieji pokalbiai su verslininkais, kurie tvirtino, jog pasitvirtinus tokią mokestinių lengvatų tvarką jie tikrai žiūrės geranoriškai į paramos teikimą sporto klubams.

3 Comments

  1. Nikulinas

    apskritai labai neskaidrus ir neaiškus toks mokesčių mokėtojų pinigų kišimas į privatų verską… Gal tie, kurie balsavo už, kažką dar gauna iš Neptūno?.. KAS GALĖTŲ PANEIGTI?

    Reply
  2. Dalininkui

    Tai jei Jus tokie skaidrus iki smulkmenu pateikite kas kiek skyria paramos ir kur kiek isleidziama pinigu?
    Jei praeito sezono savivaldybes parama buvo skirta vel virs milijono o zaideju algu biudzetas iki puses milijono tai kur remeju pinigai dar , kelioniu i uzsieni jokiu nebuvo, arenos islaidos minimalios, pateikite viesai visus skaicius kiek kam kur mokama kiek Jusu prasoma niekas nepateikia jei skaidriai miesto komanda ar klubas

    Reply
  3. Darker

    Labai gerai, kad valdžia atsisakė priimti „dovaną“. Miesto indėlis į klubą yra daugiau nei 50% biudžeto ir už tai savininkai ant pajuokos nori numesti 1 dalį. Suprasčiau jeigu tai būtų pusė esamų dalių, o dabar šlykščiai nori pasielgti, nes jeigu miestas gautų tą 1 dalį, tai jau bus atsakingas už klubo išlikimą ir dar labiau reketuotų miesto valdžią, nors patys savininkai nesugeba normaliai prisidėti prie finansinės klubo padėties. Miestas skirdamas tokius pinigus klubui turėtų ir taip dalyvauti komandos valdyme ir matyti tai kas vyksta klubo viduje. Klubą valdo turbūt didžioji dauguma uosto įmonių savininkų, o biudžetas be miesto paramos būtų turbūt mažiausias LKL, Klaipėda pramoninis miestas ir atrodo iš rėmėjų galėtų drąsiai surinkti tokį biudžetą, kuris nenusileistų Ryto komandai arba bent jau būtų ženkliai didesnis nei Lietkabelio. Kažkas negerai klubo viduje, jeigu komanda eina tik žemyn.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This