Abejonės nesustabdė: rems reprezentacinius klubus – susimažins mokesčius

Sportas, Svarbu

Nei Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje perspėjimas dėl galimo įstatymų pažeidimo, nei kai kurių politikų abejonės nesustabdė daugumos Klaipėdos miesto tarybos narių ir jie antradienį patvirtino tvarką, pagal kurią bus taikomos mokestinės lengvatos verslui už paramą reprezentacinėms sporto komandoms. 

Pagal patvirtintą tvarką lengvatas suteiks parama, skiriama krepšinio klubui „Neptūnas“, rankinio klubui „Dragūnas“ ir ledo ritulio klubui „HC Klaipėda“.

rkdragunas.lt nuotr.

Suteikęs ne mažesnę nei 1000 eurų paramą subjektas bus atleidžiamas nuo  metinio nekilnojamojo turto ir (arba) valstybinės žemės nuomos mokesčio (ne daugiau kaip 50 proc. paramai skirtų lėšų sumos).

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad tokie Klaipėdos valdžios užmojai Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Daivos Kerekeš nuomone, gali diskriminuoti kitus subjektus ir galimai neatitinka Konkurencijos įstatymo nuostatų.

Savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė politikams teigė, jog panašią tvarką, su daug platesniu sąrašu” jau turi Šiauliai ir Panevėžys. 

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, priminęs apie D. Kerekš raštą, kartu informavo, jog po jos kreipimosi į Konkurencijos Tarybą, atsakymo dar nėra. Anot mero, jeigu panašus reglamentavimas veikia kitose savivaldybėse, Klaipėda irgi turi teisę savam sprendimui, o jei paaiškės, kad yra prieštaravimų, yra galimybė kvestuoniuoti Konkurencijos Tarybos sprendimą.

Geriau padaryti ir gailėtis, nei gailėtis, kad nepadarei”, – teigė meras. 

Tuo metu Ninai Puteikienei kilo abejonių dėl to, kad išskiriamos tik trys komandos, nėra, pavyzdžiui, paplūdimio tinklinio.

R. Rumšienė teigė, kad reprezentacinių komandų sąrašas sudaromas po pagal patvirtintą tvarką įvykdyto konkurso.

Tačiau tiek N. Puteikienė, tiek liberalė Alina Velykienė siūlė tobulinti sprendimo projektą, kad lengvatos būtų suteikiamos ne tik už paramą sportui. 

„Dar metus pasvarstykime ir neliks komandų, jau nuo praėjusio rudens svarstome, visada yra galimybių pasitaisyti. Nebeturime laiko diskusijoms”, – už sprendimo projektą ragino balsuoti valstietis Arvydas Vaitkus.

Liberalas Saulius Budinas tokią tvarką vadino meškere sporto klubams, kurios pagalba jie gali įtikinti verslus skirti paramą.

„Ta sinergija galėtų būti daug rimtesnė jei sudarysime lengvatas”, – teigė jis. 

Už tokią tvarką balsavo 24 miesto Tarybos nariai, susilaikė trys: Ela Andrejeva, Rimantas Didžiokas ir N. Puteikienė. 

3 Comments

  1. Rimantas

    Ar išgelbėja milijonas „Neptūną ” gaudamas kas metus? Anksčiau du krepšininkai net pabėgo gerai žaidę į Vilnių. Nusiperka juodus užsieniečius (kieks jiems moka? ) , rezultatus nerodo. Treneriai keičiasi… Buvo dar blogiau. Gaudamas milijoną skirtavo abonementus tiems, kurie negali nusipirkti bilietus. Pataupysime ir nusipirksime bilietus, investuosime ir mes į Neptūną. Gal padės… ?

    Reply
  2. Savivaldybei

    “Puiku” skatina remti klubus kurie uzsiema tik saves islaikymu ir nerodo rezultatu
    Geriau duotu sklypa savivadybe nemokamai kuriame atsirastu futbolo maniezas bet tiesiog duotu nes sis miestas pats nieko nesugeba padaryt
    Bus vis bus tos sporto bazes o kada bus? Kai zmoniu nebeliks
    Kitas dalykas norime remti Klaipedos Universiteta tai nebus lengvatos???

    Reply
  3. Kur logika, ponai?

    Tai jei įmonė remia vaikų sportą, jokia lengvata jai nepriklauso?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This