Kvies šeimas į kūrybines dirbtuves

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kiemo dirbtuvėse (Bažnyčių g. 4) liepos ir rugpjūčio šeštadieniais vyks grafikos ir tapybos kūrybinės dirbtuvės, skirtos šeimoms.

KKKC nuotr.

Šį sezoną įgyvendinama KKKC Meno kiemo edukacijų ciklo programa kartu su visu pasauliu buvo patekusi į karantino gniaužtus. Prisitaikius prie naujos realybės ir pasitelkus šiuolaikines technologijas, pakeitusios formatą edukacinės veiklos buvo perkeltos į virtualią erdvę ir tapo pasiekiamos neribotam dalyvių skaičiui. Edukacinių užsiėmimų videoįrašai, publikuoti „Youtube“ platformos KKKC paskyroje, suteikia galimybę kiekvienam norinčiajam bet kuriuo metu įsilieti į klausytojų ir kūrėjų gretas.

Tačiau virtualūs užsiėmimai niekada nepakeis gyvų susitikimų. Todėl trys KKKC Meno kiemo rezidentės – grafikės Žaneta Jasaitytė-Bessonova ir Toma Šlimaitė-Bubelienė bei tapytoja Daiva Dašenkovienė kviečia į šeštadienines kūrybines dirbtuves klaipėdiečių ir miesto svečių šeimas, norinčias vasaros savaitgalius skirti pažinčiai su menu.

Kiekvienas susitikimas dirbtuvėse žada vis naujų patirčių, kadangi užsiėmimų temos – labai įvairios: tai ir natiurmorto tapymas, ir subtili klaipėdietiškų ženklų transformacija grafikos atspauduose, ir spalvomis sproginėjanti šventės išraiška monotipijose, ir grafikos praktinis pritaikymas, atspaudais dekoruojant tekstilės dirbinius. Telieka išsirinkti datą, užsiregistruoti ir dalyvauti!

Kūrybinių dirbtuvių programa

Liepos 3 d. 10 val. „Fachverkas giliaspaudėje“ (sausoji adata / subtilios linijos / tekstūros). Lektorė – grafikė Toma Šlimaitė-Bubelienė.

Liepos 17 d. 13 val. „Natiurmortas“ (tapyba). Lektorė – tapytoja Daiva Dašenkovienė.

Liepos 31 d. 13 val. „Balionai“ (monotipijos technika). Lektorė – grafikė Žaneta Jasaitytė-Bessonova.

Rugpjūčio 7 d. 13 val. „Miesto istorijos“ (marškinėliai / maišeliai, mišri grafikos technika). Lektorė – grafikė Žaneta Jasaitytė-Bessonova.

Rugpjūčio 21 d. 10 val. „(Ne)Tradiciniai pajūrio motyvai“ (monotipija / sodrios linijos / tonai / dėmės). Lektorė – grafikė Toma Šlimaitė-Bubelienė.

Rugpjūčio 21 d. 13 val. „Natiurmortas“ (tapyba). Lektorė – tapytoja Daiva Dašenkovienė.

Rekomenduojamas dalyvių amžius – nuo 10 metų. Užsiėmimai mokami: suaugusiajam – 1,95 Eur, vaikui – 1,00 Eur. Dalyvių skaičius ribotas.

Būtina registracija el. p.: edukacija@kkkc.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Neregių kurtą performansą rodys Klaipėdoje

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių bendruomenės nariai antrus metus kviečia į garso spektaklį „eiti į pat vidurį“. Netikėtų garsovaizdžių pasakojimas tamsoje, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

KKKC kviečia registruotis rezidentus

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kviečia profesionalius įvairių sričių menininkus teikti paraiškas dėl galimybių kurti KKKC meno dirbtuvėse. Paraiškas galima ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - užsienio menininkių darbai ir edukacijos

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) inicijavo projektą „Užsienio menininkių parodų ciklas KKKC“. Jo metu pristatytos dvi parodos. Viena jų – ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This