Klaipėdos savivaldybė – vėl atvira

Politika, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė interesantams vėl atvers savo duris. Nuo pirmadienio, liepos 5 dienos, klientai bus aptarnaujami ne tik vadinamajame viename langelyje, bet pasikonsultuoti bus galima patekti ir pas specialistus.

Nuo pirmadienio visiems lankytojams jau bus galima patekti į Klaipėdos savivaldybės vidų. Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Toks sprendimas priimtas ketvirtadienį vykusiame pasitarime. Klaipėdos savivaldybėje lankytojai nebuvo priimami nuo praėjusių metų lapkričio, kai Lietuvoje buvo paskelbtas karantinas. Visos paslaugos, pavyzdžiui, nemokama teisinė pagalba, gyvenamosios vietos deklaravimas, socialinė parama ir kitos, Klaipėdos savivaldybėje buvo teikiamos tik nuotoliniu būdu – telefonu, elektroniniu paštu.

Nuo liepos 1-osios karantinas yra nutraukiamas, lieka galioti ekstremalioji padėtis, tad švelnėja saugumo reikalavimai. Todėl ir Klaipėdos savivaldybė vėl bus atvira gyventojams.

„Tiesa, ne nuo liepos 1 dienos, o nuo liepos 5-osios. Nuo pirmadienio jau veiks priimamasis, vadinamasis vienas langelis. Klientai privalės dėvėti apsaugines veido kaukes ir laikytis 2 metrų atstumo. Nauja tai, kad nuo pirmadienio klientai jau galės patekti ir konsultacijoms pas savivaldybės specialistus, tik reikės iš anksto užsiregistruoti telefonu“, – po pasitarimo teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Nuo pirmadienio į savo darbo vietas grįš nemažai savivaldybės darbuotojų – visi vadovai, patarėjai, skyrių vedėjai ir kai kurie vyriausieji specialistai. „Skyrių vedėjams palikta teisė pasitarti su darbuotojais ir nuspręsti, kurie dar gali dirbti nuotoliniu būdu, o kurie jau turėtų grįžti į darbo vietas“, – teigė A. Barbšys.

Klaipėdos savivaldybėje neseniai buvo atlikta apklausa, kuri parodė, kad apie 10 proc. darbuotojų net ir pasibaigus karantinui norėtų dirbti iš namų.

Vicemeras pabrėžė, kad savivaldybėje susitikimai ir susirinkimai bus organizuojami tik išskirtiniais atvejais. „Bent kol kas dauguma pasitarimų, susirinkimų, susitikimų vis dar vyks nuotoliniu būdu. Atsikvėpti nelabai ir galima, nes sparčiai plinta naujoji delta atmaina, Klaipėdoje nebemažėja susirgimų, tad saugotis tikrai reikia“, – tvirtino A. Barbšys.

Jis svarstė, kad liepą vis dar virtualiai posėdžiaus ir politikai – taip bus organizuojami tiek komitetų, tiek komisijų, tiek veikiausiai miesto tarybos posėdis. Nors ekstremalioji situaciją leistų posėdžius organizuoti ir gyvai, tik reikia laikytis atstumo ir dėvėti kaukes, riboti žmonių skaičių patalpoje.

„Tarp politikų girdime įvairių nuomonių. Vieni jau nori posėdžiauti gyvai, kitiems labai tinka ir nuotolinis būdas. Manau, kad padarysime politikų apklausą ir nuspręsime, kaip elgtis. Tačiau būtų geriausia, jei liepą dar visi posėdžiautume nuotoliniu būdu, nes situacija dėl COVID-19 nėra labai gera. Rugpjūtį posėdžiai nevyksta, nes būna atostogos, o rugsėjį iš naujo įvertintume situaciją ir spręstume, kaip elgtis“, – dėstė A. Barbšys.

Klaipėdos savivaldybė per visą aštuonių mėnesių karantino laikotarpį nė karto nebuvo tapusi koronaviruso židiniu. Tiesa, COVID-19 liga sirgo pavieniai administracijos darbuotojai ir miesto tarybos nariai.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This