Paplūdimyje nuvilnijo futbolo fiesta

Sportas

Šeštadienį uostamiestyje baigėsi jubiliejinis, 10-asis paplūdimio futbolo turnyras dėl „Švyturio“ taurės. Šį trofėjų šiemet iškovojo „Klaipėdos“ komanda.

rganizatorių nuotr.

Čempionais tapusi ekipa finale rezultatu 2:0 įveikus „Girulių“ futbolininkus.

3-iąją vietą iškovojo varžybų debiutantė, „Dembavos“ futbolo klubo komanda. Ji kovoje dėl prizinės vietos 3:1 nugalėjo „Jakus“.

Geriausi turnyro puolėju pripažintas Aivaras Meškinis („Dembava“), gynėju – Aurimas Skurdelis („Giruliai“), o vartininku bei žaidėju – Žymantas Butkus („Klaipėda“).

Turnyre iš viso dalyvavo 8 komandos. Dar dvi ekipos ir Latvijos ir Kaliningrado buvo priverstos apsisukti pasienyje dėl ribojimų, susijusių su koronaviruso pandemija.

Šiemet pirmą kartą turnyro istorijoje aikštelėje žaidė moterų komandos – parodomosiose varžybose „Jakų“ ir Marijampolės futbolo klubo „Sūduva“ futbolininkės, pergalę 2:0 iškovojo Klaipėdos rajono ekipa.

Varžyboms teisėjavo Dainius Žernys, Edmundas Gaigalas ir Giedrius Zeniauskas.

Šis turnyras gyvuoja tik Klaipėdos futbolo mėgėjų pastangomis. 

„Tai nelengvas darbas, norisi, kad prie grupelės mėgėjų prisijungtų daugiau pagalbininkų, daugiau miesto, verslo indėlio. 

Per dešimtmetį kilo minčių, jog daugiau nėra jėgų, norisi viską baigti. Tačiau praeina žiema ir vėl organizuojame, kas kuo gali prisideda. 

Verta tai daryti vien dėl gerų emocijų, kurių turnyro metu negalima nepastebėti nei tarp dalyvių, nei tarp žiūrovų“, – sakė turnyro sumanytojas ir organizatorius Nerijus Genupskis. 

„Šis turnyras – kaip atgaiva po sąstingio pandemijos metu. Tokių renginių futbolo bendruomenei ir visiems žmonėms reikia kaip oro“, – kalbėjo čempionų komandos kapitonas Robertas Poškus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vasara

Išvarė iš paplūdimio? (atnaujinta)

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi klaipėdietė Audronė (pavardė redakcijai žinoma) teigė buvusi šokiruota, kai pirmadienio pavakare jai su vyru bei dar ...
2023-08-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Nuomonės, Svarbu

Apie Juozo šūdus, gelbėtojų draudimus ir siga-siga

Vasarą socialiniai tinklai mirgėte mirga nuo pačių įvairiausių kelionių vaizdų. Lietuviai yra pamėgę atostogas leisti ne tik keliaudami po gimtąją ...
2023-08-07
Skaityti daugiau

Miestas

Ieško naujo pavadinimo paplūdimiui

Klaipėdos savivaldybė skelbia laukianti idėjų, kaip būtų galima pervadinti Neįgaliųjų paplūdimį. „Žmonės su negalia – lygiateisiai visuomenės nariai. Neįgaliųjų paplūdimio ...
2023-07-10
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This