KLASCO: „Oro kokybė gerėja”

Verslas

Šiųmetė liepa išsiskiria rekordiniais karščiais ir mažu kritulių kiekiu, o ypač sausas oras prisideda prie spartesnio kietųjų dalelių plitimo ore. Saugodama gyventojus nuo kietųjų dalelių, Klaipėdos jūrų krovinių kompanija KLASCO skelbia tiek savo teritorijoje, tiek jos prieigose jungianti dulkių slopinimo ir aplinkos drėkinimo pajėgumus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Didžiausią dėmesį bendrovė skiria krovinių drėkinimui, tačiau nepamirštama likusi KLASCO dalis ir kaimyniniai gyvenamieji Vitės kvartalai bei progimnazijos teritorija.

„Turėjome gerokai padidinti vandens patrankų pajėgumus – jos sudaro vandens uždangas, kurios drėkina birių krovinių rietuves ir neleidžia jiems dulkėti. Mažindami dulkėtumą, naudojame ir vieną pažangiausių technologijų – vandens rūko patranką, purškiančią ekologišką vandens ir absorbuojančios medžiagos mišinį, kuris suriša ore sklandančias daleles ir neleidžia joms sklisti už KLASCO teritorijos. Atskirai purškiami ir įmonės teritorijos keliai, kad išdžiūvus vandeniui nevyktų tolimesnis dulkėjimas“, – pranešime spaudai cituojamas KLASCO generalinis direktorius Vytautas Štumbergas.

Pagal atnaujintą ir išplėstą aplinkosauginį planą KLASCO vandens ir rūko patrankas bei kitas priemones naudoja nuolat, o jų naudojimo intensyvumą diktuoja meteorologinės sąlygos. Intensyviausiai jos naudojamos, kai būna karšta ir sausa, mažiausiai ─ atėjus drėgniems ir lietingiems orams.

Šalia KLASCO yra įrengtos dvi oro kokybės matavimo stotelės ─ viena priklauso Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai (KVJUD), kita ─ Aplinkos apsaugos agentūrai (AAA).

Pasak įmonės pranešimo, jų duomenys rodo, jog oro kokybė greta įmonės teritorijos nuosekliai gerėja.

„Jau ilgą laiką KLASCO teritorijoje kietųjų dalelių norma yra ženkliai mažesnė už leidžiamą normą ir pagal oro kokybės parametrus ši miesto dalis gerokai lenkia pietinę Klaipėdos dalį”, – rašoma pranešime.

Kiekvienas gali stebėti oro kokybės tyrimo stotelių fiksuojamus rodmenis internete:

  • KVJUD teritorijoje oro kokybės monitoringą galima stebėti čia;
  • Aplinkos apsaugos agentūros oro kokybės monitoringą Šilutės pl. OKT ir Centro OKT galite stebėti čia.

1 Comment

  1. Vitės gyventoja

    Eilinis KLASCO melas, gyventojų palangės juodos nuo geležies rūdos dulkių kaip buvo taip ir toliau juoduoja.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Vėjo jėgainės uoste: statybas jau planuoja ir direkcija

Praėjus keletui mėnesių po to, kai buvo paskelbti projektiniai pasiūlymai, pagal kuriuos AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco“) numato pertvarkyti buvusią ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This