Ruduo bibliotekos negąsdina

Kultūra

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka skelbia, kad daugiau nei 90 proc. jos darbuotojų yra pasiskiepiję ar persirgę koronavirusu ir įgiję imunitetą. „Esame pasirengę rudeniui“, – tikina bibliotekos vadovybė.

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorės dr. Lauros Juchnevič teigimu, įstaigos paslaugos tiek per pirmąją, tiek per antrąją pandemijos bangas buvo labai reikalingos, – laikinai beveik sustojęs kultūrinis ir socialinis gyvenimas žmones paskatino daugiau skaityti.

„Knyga, kaip niekada anksčiau, neretai atstojo draugą, suteikė galimybę keliauti bent mintimis, tapo priemone, padedančia užsimiršti. Nekyla abejonių, kad miestiečiams mūsų paslaugos bus būtinos ir artėjantį rudenį, nepriklausomai nuo to, kaip klostysis su koronavirusu susijusi situacija“, – pranešime cituojama L. Juchnevič.

Direktorė prisiminė, kad, prasidėjus COVID-19 pandemijai, biblioteka žaibiškai prisitaikė prie iššūkių pareikalavusios padėties.

„Niekada nebuvo nutraukta leidinių skolinimosi paslauga: pirmo karantino metu klaipėdiečiai galėjo naudotis skaitomatu prekybos centre „Akropolis“, o antrojo – naujausia knygomato paslauga. Renginiai, parodos, edukacijos persikėlė į virtualią erdvę. Aukso viduriukas tarp bibliotekos vykdomų funkcijų ir saugumo – ir darbuotojų, ir skaitytojų – užtikrinimo buvo pasiektas“, – kalbėjo L. Juchnevič.

Anot jos, šiuo metu bibliotekos komanda didelį dėmesį telkia pasiruošimui spalio 1–2 d. vyksiančiai IX Klaipėdos knygų mugei.

„Nuolat besikeičianti epidemiologinė situacija ir nežinia dėl ateities verčia dėlioti kelis scenarijus, bet, viliamės, klaipėdiečiams ir miesto svečiams galėsime padovanoti gyvą, saugią, visus reikalavimus atitinkančią knygų šventę“, – sakė L. Juchnevič.

Bibliotekos Vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėja Toma Gergelienė sakė, kad dėl koronaviruso galiojęs karantinas įstaigą paskatino teikti
naujas ar pritaikyti jau esamas paslaugas.

„Pavyzdžiui, prie bibliotekos vartų buvo įrengtas knygomatas. Tai naujovė, sujungusi leidinių skolinimo ir paštomato paslaugas. Knygomatas skaitytojams suteikia galimybę pasiskolinti knygų savarankiškai, be kontakto su bibliotekininku. Įrenginys skaitytojams prieinamas visą parą ir kiekvieną dieną. Šiuo metu galima pasiskolinti iki 20 leidinių. Tikiame knygų į namus pristatymo paslaugą. Ją gali gauti žmonės, turintys judėjimo negalią ar neįgalumo pažymėjimą dėl fizinės negalios, taip pat vyresni nei 70 metų senjorai, patiriantys senatvės judėjimo problemų, ir tie, kurie dėl sveikatos sutrikimų laikinai negali judėti“, – vardijo T. Gergelienė.

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka karantino laikotarpiu teikė ir neskolinamų į namus dokumentų (periodinių leidinių ir dokumentų išleistų iki 1945 m.) skenavimo paslaugą.

„Neatlygintinai užsakyti galima ne daugiau kaip 20 puslapių“, – patikslino skyriaus vedėja.

Kad gyventojai nebijotų įvairių technologijų, kurios gali praversti ir per pandemiją, bibliotekoje nuo liepos iki rugpjūčio 27 d. konsultuoja e. skautė Gustė. Mokymai Periodikos skaitykloje vyksta penktadieniais nuo 11 val.

„Prisitaikėme, tapome dar universalesni, išplėtėme paslaugų spektrą ir esame pasiruošę artėjančiam rudeniui, kad ir ką jis beatneštų“, – patikino skyriaus vedėja.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujo skaitytojų klubo kūrėjos siekia suburti aktyvią knygų mylėtojų bendruomenę

Kovo 27 dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje vyks pirmasis skaitytojų klubo „Mūsų“ susitikimas. Kas mėnesį vyksiančiuose susitikimuose klubo ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Į Kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupę - be sutikimo? (dar atnaujinta)

Nerimstant aistroms dėl kultūros padėties Klaipėdos mieste, savivaldybė savo tinklapyje paskelbė mero Arvydo Vaitkaus potvarkiu sudarytos Kultūros ir meno politikos ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This