COVID-19: taip blogai buvo tik sausį, mirė pasiskiepijęs jaunas žmogus

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį visoje šalyje patvirtini 1 609 koronavirusinės infekcijos atvejai. Paskutinį kartą didesnis naujų susirgimų atvejų skaičius buvo fiksuotas tik sausio 12-ąją.

Penktadienį ištyrus 27 558 mėginius 5,8 proc. jų buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 163 žmonėms (8 proc. mėginių su virusu). Patikslintais duomenimis, ketvirtadienį susirgimų uostamiestyje buvo 132, trečiadienį – 120, antradienį – 136, pirmadienį – 135.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro beveik 16,3 proc., Klaipėdoje – 11,6 proc.

Penktadienį į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyta 117 pacientų.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 1 171,4 iki 1 202,2 atvejų, šalyje jis padidėjo nuo 569,5 iki 587,7. Pagal šį rodiklį Klaipėda tarp visų savivaldybių išlieka ketvirta nuo galo. Blogiausia situacija dabar yra Telšiuose su 1501,6 atvejo. Geriausiai dabar laikosi Panevėžio rajono savivaldybė su 162 atvejais.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 13 508 žmonės, pasveikusiais laikomi 298 885. Klaipėdoje šiuo metu serga 1 417 gyventojų, o pasveikusiųjų jau yra 18 558: per parą pasveiko 211 klaipėdiečių.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašą papildė 11 gyvybių (dvi mirtys sąraše atsidūrė patikslinus ankstesnių dienų duomenis) ir bendras tokių netekčių skaičius šalyje jau pasiekė 4 896.

Iš 9 mirusių per praėjusią parą 8 buvo nepasiskiepiję. Taip pat buvo fiksuota pasikiepijusio 20-29 metų amžiaus žmogaus mirtis.

Tai pirma tokia netektis šioje amžiaus grupėje, iki tol devyni nuo viruso mirę tokie jauni žmonės buvo nepasiskiepiję. 

Dvi iš praėjusios paros aukų – Klaipėdoje. Čia jau yra 205 tokios netektys.

3 349 žmonės per praėjusią parą buvo vakcinuoti pirma skiepo doze, 3 961 pasiskiepijo antrą kartą. Atskirų savivaldybių skiepijimo duomenys ir toliau neskelbiami, nes vis dar vyksta sistemos atnaujinimo darbai, kuriuos baigus bus rodomi ir trečiąja doze paskiepytųjų skaičiai.

Visoje Lietuvoje penktadienį trečia skiepo doze vakcinuoti 1 677 žmonės. Iš viso tokių jau yra 22 233.

13 Comments

  1. Būtinai

    Memelender Skiepykis kuo skubiau 3-čia ar ketvirta doze ir tapsi nemirtingas dalyvaudamas šiame eksperimente.

    Reply
  2. Mus nori kontroliuoti!

    Apie smegenų kontrolės darbus ir jų slėpimą. Žiūr. Mūsų Tv.

    Reply
  3. Žiūrėkite!

    Mūsų TV: Šokiruojantis buvusio „Pfizer“ viceprezidento interviu.

    Reply
  4. Se

    Ir dar. Dėl įvairių priežasčių ( skiepijimosi skaičius, veikimo greitis, pagaminimo būdas) yra norinčių pasiskiepyti tik Johnson vakcina. t.y. yra didelis jos porekis. Tačiau valdžia jos nebeperka nuo pavasario, nors jos trūksta jau nuo vasaros. Šia vakcina praktiškai neįmanoma pasiskiepyti. Šią savaitę visoje valstybėje buvo galima registruotis berods tik 152 skiepams Alytuje, Druskininkuose, Zarasuose.

    Reply
  5. Se

    9 iš 10 mirusiųjų nuo Covid buvo 60+ amžiaus. Nors neskelbiama, bet tikėtina, jog panašūs skaičiai yra ir reanimacijoje. Valdžia turi (turėjo) ne mėtyti milijonus paviršutiniškai reklamai žiniasklaidoje , savo pareiškimais kiršinti visuomenę, o individualiai dirbti su kiekvienu senoliu įtikinti pasiskiepyti. Dabar gi visos priemonės, pasireiškiančios ribojimais, nukreiptos priversti pasiskiepyti likusią visuomenės dalį. Senoliams nusispjauti į ribojimus, nes jie sėdi namuose ir naiviai tikisi neužsikrėsti retai kontaktuodami.

    Na o dėl mirusių jaunesnio amžiaus, galima pasakyti, kad jų mirdavo ir nuo gripo. Manipuliuojant informacija, visuomenė neinformuojama ar šie mirusieji nuo Covid buvo rizikos grupėje, ar turėjo gretutinių ligų.

    Reply
  6. Dovilė

    Niekaip nesuprantu – Norvegija, Danija nuėmė visus ribojimus, švenčia, o čia, atsiprašau, visiškai kitaip. Ir ką tai reiškia tas trečias skiepas, kai pvz Vokietijos Top virusologai pasakė, kad 3-čia skiepas nerekomenduotinas ( nicht ratsam). Kada LT budulių valdžia ims remtis pasaulio TOP virusologais, o ne visokiais zemliais- balevičiais?

    Reply
    • Memelender

      Norvegija ir Danija pasiskiepijo beveik 100%

  7. Kadangi pandėmija nuo 2019m

    Tai atlikti skaičiavimai klaidingi.
    Apgaudinėti negražu.
    1.Skiepyti pradėjo nuo 2020m.Tai paliginimui galima skaičiuoti tik nuo 2020m. Kai atsirado skiepai.
    Tada bus visai kita statistika.
    Ir bus kad pasiepytu miršta galimai daugiau nei nepaskiepytu.

    Reply
    • Vita

      Ta prasme statistika neteisinga? Kažkokias nesąmones rašote. Čia maišome su naujų atvejų skaičiavimais, bet su mirtimis tai tikrai taip lengvai neapgausi. Pasiskiepyti galėjo visi nuo birželio, tai dabar jeigu miršta nesiskiepyjęs tai reiškia jis sava valia nesiskiepijo arba nesiskiepijo anksčiau, nes per vasarą imunitetas tikrai jau būtų išsivystęs. Tai čia daug nepribursi, gydytojai žino mirties priežastį. O liūdniausia yra tai, kad mes tà virusą esam taip paskleidę ir toliau skleidžiame, kad situacija greit turbūt bus nebekontroliuojama. Galbūt teks neužilgo rinktis medikams , kurį pacientą gydytį, kurio sveikatos būklė turi daugiau šansų išgyventi… tad štai kur veda ta baimė skiepytis, dezinformacija, klaidingi įsitikinimai ar nepasitikėjimas specialistais…

  8. Aurimas

    Kodėl nesuvaldote valdžia pandemijos covid-19

    Reply
    • Vita

      Labai sutinku, juk tikrai Klaipėdoj vietinė valdžia galėtų prisidėti prie situacijos valdymo. Kad ir sugriežtinti GP tikrinimą ir tikrinti ar verslas tikrina. Matyt, patiko Grubliauskui dirbti nuotoliniu būdu, tai stengiasi grąžinti mus į karantiną…

    • Vitai

      Priminkite man kaip GP apsaugo nuo viruso platinimo ? Turintys pasą neužsikrečia , neplatina , neserga ? O blogiausia , kad daugelis užsikrėtusiųjų ( su GP ) yra besimptomiai platintojai . Karantiną , mano galva , atneš būtent GP turėtojai , kurie NESISAUGO .

    • Memelender

      GB neapsaugo, bet skiepas apsaugo net labai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitgalis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti vos du nauji pirminiai COVID-19 atvejai. Klaipėdoje, kaip ir šeštadienį, naujų susirgimų nefiksuota. Savaitinis naujų susirgimų skaičius ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This