Garsiausia tapusi Klaipėdos gatvė: pažeidimai – dėl gerų norų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės vadovai pagaliau pripažino, jog J. Zauerveino gatvėje, kurioje gyvena ir uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, ištisinio asfalto remonto darbai vyko neteisėtai, nors ketinimai buvo patys geriausi.

Toks prisipažinimas pirmadienį nuskambėjo Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje, kuriame buvo svarstomi Klaipėdos savivaldybės strateginio veiklos plano pakeitimai.

J. Zauerveino gatvėje remonto darbai šiuo metu sustabdyti. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, jog Strateginis veiklos planas keičiamas todėl, kad birželį Klaipėdos savivaldybę pasiekė žinia apie papildomai gaunamus 8,3 mln. eurų, kuriuos reikia panaudoti iki metų pabaigos.

Todėl už beveik 300 tūkst. eurų nuspręsta papildomai suremontuoti trijų uostamiesčio gatvių – Karklų, Kalvos ir J. Zauerveino – ištisinio asfalto dangą.

Klaipėdos miesto tarybos narė Alina Velykienė greitai išsiaiškino, kad darbai šiose gatvėse jau pradėti, nors miesto taryba tokiems planams dar net nėra pritarusi. Klaipėdos miesto taryba strateginio veiklos plano pakeitimus svarstys tik šį ketvirtadienį, rugsėjo 30 dieną.

„Tai pirmas kartas Klaipėdos savivaldybėje per 20 metų, kai gatvė remontuojama be miesto tarybos pritarimo. Istorijoje to nėra buvę. Atsipeikėkite, konservatoriai, nuo tokio savo valdymo“, – ir pirmadienį Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje rėžė A. Velykienė.

Klaipėdos savivaldybės Mieto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė aiškino, jog šioms trims gatvėms remontuoti darbai nebuvo perkami konkurse, o juos padaryti nurodyta jau seniau išrinktam rangovui, kuris Klaipėdoje pagal laimėtą įkainį remontuoja gatves.

„Strateginio planavimo grupė liepą aptarė pakeitimus, mano skyrius gavo protokolą, jog gatvės įtrauktos į Strateginį veiklos planą, todėl skyriaus darbuotojai ir nurodė rangovui pradėti šiuos darbus. Pati tuo metu atostogavau, vėliau sirgau koronavirusu. Jei gerai pamenu, J. Zauerveino gatvės remontas buvo numatytas dar 2019 metais. Gatvės būklė tikrai prasta, buvo įgriuvos, duobės, esame gavę ne vieną seniūnaičio prašymą tvarkyti šią istorinę gatvę. Aš tik dabar sužinojau, kad šioje gatvėje gyvena G. Neniškis. O skyriaus darbuotojai skubėjo informuoti rangovą pradėti darbus, nes juos reikia baigti iki metų pabaigos. Ir, matyt, darbuotojai net neįsigilino, kad dar nėra atitinkamo miesto tarybos sprendimo“, – aiškino I. Šakalienė.

Šiuo metu J. Zaeurveino ir Kalvos gatvėse darbai yra sustabdyti, o Karlų gatvėje jie jau baigti.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narė Vaida Raugelė domėjosi, kam tektų atsakomybė sumokėti už atliktus darbus, jei miesto taryba nepritartų šių gatvių remontui, o pinigus nuspręstų skirti kitoms reikmėms.

„Karklų ir Kalvos gatvių remontas buvo numatytas 2022 metais, tai blogiausiu atveju kitais  metais ir sumokėtume rangovui. O J. Zauerveino gatvė dar nepadaryta, bet ieškotume varianto sumokėti kitais metais“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.  

Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė teigė, jog šių gatvių remontas yra vienintelis atvejis, kai darbai pradėti dar negavus miesto tarybos pritarimo.

„Rugpjūtį apklausėme visus padalinius. Ir bent dabar neturiu informacijos, kad kas nors daugiau būtų pradėta. O dėl šio nesusipratimo – neklysta tik tas, kas nedirba. Dalį atsakomybės prisiimu ir aš, gal turėjau greičiau miesto tarybos sprendimo projektą parengti“, – kalbėjo I. Butenienė.  

„Man atrodo, kad reikėtų visiems pasidžiaugti, kad kuo daugiau gatvių iki metų pabaigos spėsime padaryti“, – pridūrė I. Šakalienė.

A. Velykienė domėjosi, kas konkrečiai nurodė rangovams pradėti darbus, ar pradėtas tyrimas dėl šio incidento.

„Jūs jau tiek visur skundų prirašėte, kad tyrimų tikrai bus. Jūs pati puikiai suprantate, kad čia yra neeilinė situacija, nes metų viduryje atsirado pinigų gatvių remontui, o ištisinei asfalto dangai reikia gerų oro sąlygų, todėl ir buvo suskubta. Bet kokiu atveju – tai yra tam tikras procedūrų nesilaikymas, bet su gera intencija O visi tie pritempimai, kas kur gyvena, yra labai primityvu“, – kalbėjo A. Dobranskis.

V. Raugelė tikino, jog pirmadienį taip pat išsiųs raštą Klaipėdos savivaldybės kontrolierei, kuri išsiaiškintų, kas atsakingas už šią situaciją. „Mes juk nesame kažkokioje parapijoje. Geri norai yra gerai, bet teisės aktų reikia laikytis“, – pabrėžė V. Raugelė.

I. Butenienė tikino, jog kitais metais Susisiekimo ministerija turėtų parengti rekomendacijas, kokie turėtų būti kriterijai gatvių, kurioms numatomas ištisinės asfalto dangos remontas. Tuomet tokius kriterijus pasitvirtintų ir Klaipėdos savivaldybė, ir tada esą būtų galima sudaryti aiškias eiles, kokios gatvės ir kada būtų remontuojamos.

25 Comments

  1. Karolis

    Kas dėl „Strateginio planavimo” grupės, tai ji pavaldi Klaipėdos savivaldybės direktoriui p. Neniškiui. O prakalbus apie savivaldybės kontrolierę, gal kas nurodys jos pavaldumą ir kam ji atsiskaito?

    Reply
  2. klaipėdietė

    žodžiu,mieste stebuklai-Šakalienė vis tebedirba,transportą tvarko Mockus,kur kiek girdėta,net mašinos nevairuoja,miestui diriguoja muzikantas,polką šoka nepakeičiamas admin,direktorius,kuris toks nepakeičiamas,kad net sename darbe darbo vieta palikta.Žodžiu,dirba visi svarbūs ir nepakeičiami,o jei kas tik užjudina,tai ginasi kaip gali,kam tie tarybos pritarimai…gi,oras subiurs ir keliuko nespės slapčia nutiesti,Fui,smirdi neskaniai maname miestelyje…

    Reply
  3. Toks jausmas

    kad komentarus rašinėja mūsų nustekento, purvino ustamiesčio savibliados planktonas. Primena ne rimtą diskusiją, smulkias dvaro intrigėles. Aaa tiesa, o kuo šiuo metu užsiima mūsų džiazuojanti marionetė? Dar vis randa juostelių, kurias reikėtų nukirpti stebint TV kameroms? Klounada…

    Reply
  4. Anonimas

    O tai naujiena. Dvi moterėlės apsimeta visiškomis neišmanėlėmis,”nežinančiomis” elementariausių įstatymų ir savivaldybės priimtų dokumentų. Bet Neniškiui jos laaaaabai…… Nu nereikia juokinti žmonių!

    Reply
  5. Liberata

    Kelia triukšmą liberalė.
    Žmonės klausia: kur buvot 3 deš. ir net Labrenciškių g. nesutvarkėt.
    Manau, viskas tuom pasakyta.
    PavydOLė

    Reply
    • Ponui Toks jausmas

      Ne planktonas, bet Klaipėdos miesto žmonės, kurie neabejingi, kokie delutatai atstovauja miestq ir ar jie komoetetingi dirbti? Paskutiniais metais jaučiamas pgyvėjimas miesto tvarkymo darbuise. Valdant liberalams miestas priminė apšepusį sovietmečio reliktą. Buvo kuriamos pasakos , kad miestas taps antru Amsterdamu. Negalime išsivaduoti iš paliktų mieste pastatų vaiduoklių ,kurie apdengti žaliais tinklais. Palikimas liūdnas ir viliuosi, kad sekančiuose rinkimuose į miesto tarybą pateks žmonės , gebantis dirbti miestiečių labui. Politikas turi būti diplomatas ir taktiškas žmogus. Kaip oastebiu dabartinėje taryboje didelis susiskakdymas , arogancija ,visažiniškumas, daug neapykantos ir daug kitų reiškinių, kurios yra stabdys lyddrystei ir stabdys, priimant teisingus sprendimus -veda prie žemo lygio politikavimo , kad ir minėtos gatvės remonto darbai!

  6. Anoninui

    Čia esmė ne išasfaltuota gatvė, kuria patenkinti gatvės gyventojai, bet politika!

    Reply
  7. Anonimui

    Tikriausiai vertinate pagal savo vidinę būseną.Jei dvi opozicionieės kelia triukšmą del tvarkomų gatvių, nereiškia , kad kažkas neteisėta. Biauru, kai taip žeriami kaltinimai be pagrindo.

    Reply
  8. Anonimas

    Perfrazavus Šakalienę : reikia džiaugtis, kad darbai vykdomi neteisėtai. Supuvusio mąstymo moterytė.

    Reply
    • Liūdna

      Tai tiesiog kažkokių sąskaitų suvedinėjimas. Ar tai sąžininga? Jeigu Administracijos direktorius negyventų minimoje gatvėje būtų neįdomu kelti triukšmą. Ar netaip!

  9. Virgis

    Aldona,neliesk Dievo motinos!

    Reply
    • Kęstas

      Rašinėja liberalai, ištroškę valdžios. Daug metų valdėte ir į ką miestas buvo pavirtęs? Jeigu sutvarkyta gatvė- tai žmonėms geriau. Gal kiekvieną gatvę , tvarkant, reikėtų pasižiūrėti kas gyve a, jeigu koks valdininkėlis ir tada sukelti skandalą. Jūs Deputatai tarnaujate žmonėms ir dirbkite jų labui, o nesidangstykite įgrisusiomis frazėmis. Audra- vandens stiklinėje!

  10. Virgis

    Ale kaip sekasi, ponas meškerės nespėjo įsigyti, lydeka tik pyst ir reikalus patvarkė.
    ,,Jore’i”-miesto gatvės yra ir ten kur,,angelai” nesivažineja

    Reply
    • ezys

      o ten kur „angelai vazinejasi” nera miesto gatves?

    • Tam JEI TAIP

      Gal Tarybą ir paleiskim – trūksta racionalių sprendimų . Skaitant susidaro toks įspūdis!

  11. Aldona

    O Šakalienė jau viską susitvarkė su statybom?

    Reply
    • Nuomonė

      Taigi kapeiką prie kapeikos deda naujoms statyboms.

  12. Jore

    Liūdesys dėl tokio politikavimo.Juk gatvę būtina tvarkyti buvo.Tai ponios neatstovauja miestiečių , ar kaip?

    Reply
    • Jei taip

      Tai gal paleiskim tą tarybą, ko ji vargsta, jei valdininkai žino geriau, kur reikia pinigus įkast? Neniškis, Dobranskis ir Butenienė valdo!

    • ezys

      >>>Jei taip. Ka siulote? Pridaryti gatveje duobiu, kad butu atstatyta teisybe? Ir taip biurokratizmo per daug ir darbai stringa metu metais visokiuose bereikalingose debatuose, kur ne miesto interesai, o kazkokie asmeniskumai, patinka nepatinka ima virsu.

    • Vaiva

      Taip, liūdesys, kad niekaip nesugeba sutvarkyti visų miesto žvirkelių. O Labrenciškių gyvenvietė jau daugiau nei tris dešimtmečius laukia asfalto. Bet gi kai kurių valdininkų savi interesai aukščiau moralės

    • Eziui

      Asmeniskumai cia tik savivaleje – ka noriu ta neteisetai ir asfaltuoju. Kiek buvo ir yra prasanciu ir laukianciu asfaltavimo zino tik pateptieji. Teisingumas bus kai is savo kisenes apmokes, kita karta gal tada teisetai ir skaidriai gatves remontuos?

  13. Anonimas

    Pagavo už Skvernelio?

    Reply
    • Anonimas

      O gal „Pačiupo” labiau

  14. J

    Ar taip svarbu kas kur gyvena? Svarbu, kad gatvės gtventojams geriau. Yra politikų, kuriems tinka reklamuotis ,kad rinkėjai nepamirštų , bet ,vargu, ar tai padės, nesimato rimtų darbų ir sukelti dirbtiniai skandalai su kažkokiomis prasmėmis tikrai nėra įdomūs!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This