Siekis skirti pinigų gatvei, kurioje gyvena aukštas miesto savivaldybės valdininkas, sukėlė nuostabą

Politika, Svarbu

„Labai keista, kad administracijos direktorius [Gintaras Neniškis], gyvendamas Zauerveino gatvėje, siūlo įsitraukti į remontuojamų gatvių sąrašą savo gatvę. Čia yra apskritai nesuvokiama, nes, pykit nepykit, gatvių planavimas vyksta taryboje ir taryba pagal gatvių sąrašą įtraukia gatves”, – pirmadienį vykusiame Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje rėžė jos narė Alina Velykienė, išklausiusi pristatymą, kam planuojama panaudoti iš šalies biudžeto Klaipėdos savivaldybei skirtus papildomus daugiau nei 8 mln. eurų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak klausimą pristačiusios Strateginio planavimo skyriaus vedėjos Indės Butenienės, savivaldybės administracijos direktorius ne tik kad nesiūlė įtraukti šitos gatvės į planus, bet ir balsuojant nusišalino.

„Miesto tvarkymo skyrius siūlo pagal gatvės būklę, jis buvo nusišalinęs apskritai nuo šito svarstymo, kai išgirdo”, – sakė I. Butenienė.

Kartu ji informavo, kokioms dar gatvėms bei kitiems miesto infrastruktūros gerinimo darbams atlikti žadama skirti dalį lėšų iš papildomai gautos minėtos sumos.

Susisiekimo plėtros programoje, pranešėjos teigimu, siūloma paankstinti dalies gatvių remonto darbus, kuriuos buvo numatyta atlikti kitais metais.

Iš papildomų lėšų siūloma baigti dvi gatves „Baltijos” soduose ir pradėti vykdyti Tylos g. lietaus nuotekų tinklų įrengimą, tam numatoma skirti 250 tūkst. eurų.

Dar norima baigti Karklų ir Kalvos gatvių remontą, į planą įtraukti minėtą J. Zauerveino g., Parko g. ir Statybininkų pr. neasfaltuotą atkarpą, įrengti ištisinio asfalto dangos nuvažiavimo ruožą iš Mokyklos į Joniškės g. ir kt.

Dar 316 tūkst. eurų norima skirti pėsčiųjų ir dviračių takų tvarkymui.

„Čia Miesto tvarkymo skyrius yra pateikęs visą sąrašą įvairių šaligatvių ir dviračių takų, kur yra trūkstamos jungtys arba labai nekokybiška danga, tai būtų Berbomo, Viršutinės, Smilties pylimo gatvės ir taip toliau, labai jų čia daug”, – planuojamus darbus vardijo pranešėja.

„Toks akibrokštas, kad įtraukiama nauja gatvė, kurioje gyvena šiuo metu pareigas einantis administracijos direktorius, tikriausiai Lietuvos savivaldos politikoje yra labai gajus. Tai norėtųsi įvardinti, kad nėra Klaipėdoje tokios praktikos buvę, administracijos direktorius gali būti nusišalinęs, bet vis tiek vienaip ar kitaip įtakoja savo pavaldinius”, – pasipiktinimo ir toliau neslėpė A. Velykienė, pridūrusi, jog „šiame lūkesčių ir gerų darbų plane” J. Zauerveino gatvė yra „tas šaukštas deguto”.

Kartu ji pripažino balsuosianti už pateiktus pasiūlymus, nes esą nenorinti stabdyti proceso, kuriame mato ir nemažai gerų būsimų darbų.

„Tačiau gėda administracijos direktoriui už Zauerveino gatvę”, – savo laikėsi politikė.

Numatomiems planams, kaip paskirstyti gautas lėšas ne tik gatvių tvarkymui, bet ir kitiems darbams, pritarė ir likę komiteto nariai, tačiau tam dar turės pritarti miesto taryba.

22 Comments

  1. Užteks tyčiotis!

    Vitas TOMKUS: „ATSIIMKIME SAVO LIETUVĄ!” (skait. Respubl.)

    Reply
  2. Bjauru

    Velykienė visiškai teisi. Gėda ponui Neniškiui.” Nusišalina” neva nuo balsavimo, bet visa komanda balsuos taip, kaip ponui Gintarui reikia.

    Reply
  3. Algiuks

    eNieko naujo. Neniskiui per prievartą tvarkys gatvę. Ten kur jo interesai, jis visada nieko nežino. O klerkai be cypelėjomo privalo vykdyti jo nurodymus. Nevykdys-yra daug būdų tapti nepageidaujamu. Vsio zakono.!

    Reply
  4. Šiaip

    tai Zauerveino gatvėje gyvena ne vienas G.Neniškis. Ko jūs čia purkštaujat? Čia ir didelius pelnus miestui kurianti garsi kompanija Klasco su aprūgusiu savo sovietiniu ofisu ir garsios bažnyčių statytojos, liuteronės L. Bosienės kvadratinių metrų nuomos garsus daktarų centro klasteris. O, kad G.N. suplanavo susitvarkyti šitą gatvę tai gal G.N. suplanavo viso kvartalo kompleksinį renovacijos planą ir pradeda nuo savo geriausiai pažįstamos gatvės? Įdomiausia, kad miesto tarybos narė purkštauja ir dar net strateginis miesto planavimo komitetas kažką „svarsto” nors pats nuolat tvirtina tvarkytinų gatvių planus. Galėtų pasiimti paskutinių 10 metų planus ir pasižiūrėti kaip jie buvo įgyvendinti ir sutvarkyti tai ką „netyčia” praleido. Galėtų savivaldybės administracijos pareikalauti tuos sąrašus „pakabinti” savivaldybės puslapyje ir būtų vieša ir nekiltų niekam jokių klausimų ir nieko čia „svarstyti” nebereikėtų. Beje, viešinant ir su realiomis faktinėmis išlaidomis ir atsakingais už tuos darbus savivaldybės klerkais. Tad siūlyčiau tą „strateginį miesto planavimo” komitetą pradžiai nors pervadinti į savų reikaliukų tvarkymo komitetą ir šiaip…tvarkomas muzikinis, legendinis Dangės skveras, dingo iš horizonto Bastijonų tiltas o kaip su Dangės gatve??? kurio ir projektavimui miesto pinigai išleisti ir statybos leidimas išimtas ir suplanuotas darbas buvo kaip baisiai svarbus ir prioritetinis transporto srautų ( iki Artojų) aspektu gal jau prieš penkiolika metų? Na ir šiaip smulkmena , lyg ir miesto centras. Tokie tai tie mūsų velykiniai politikai-GROBK KAI IR KOL GALI, jei nepavyko -RĖK ir tapsi svarbiu, bet… išsirinkom patys.

    Reply
  5. Tyrejas

    Hmmmm… didis zurnalistas Vainorius netirs Neniskio darbeliu? Netirs… Ne gi kirsi ranka kuri tave maitina

    Reply
  6. Stepas

    Aukstas neniskis po stt kartu su dudorium zemai kris kaip ir masiulis. O siaip, parazitai.

    Reply
  7. Janinaj

    Kodel netvarkote kastonu gatves?janina

    Reply
  8. Jadvyga

    Kodel nieko nedarote su kastonu g.ve, Jay praejo 2m,kaip rasta pareiskimas’. Bet niekas nejuda I prieki, model?

    Reply
  9. Vytas

    Zauerveino gatvėje jau danga nuskusta, gerą gatvę sugadino!

    Reply
  10. Vytas

    Miesto ponams reiktų į buvusią prekybos bazę atvažiuoti

    Reply
  11. Ema

    Konkreciai paemus,jiems valdininkams reiketu pervaziuoti vietas,kiemus kur statyti namai pries 50 ir daugiau metu.Tada pamatytu aiskiai kur tvarkyt saligatvius,plesti ivaziavima I kiemus.Parkas Debreceno gatveje,butu neblogai kad pamatytu,kai tvarke matyt dar ziurejo,nors ir chalturke dare.Kur buvo asfaltas 50 ties metu ta gabala paliko ,nes tingejo deti asfalta,arba plyteles nukniso. Surudije geleziai prie mokyklos kur niekas nesinaudoja,plotas didziausias,medziu nieks nepjauna,suoliukai apluze.Cia iprasta paruose ir palieka likimo valiai. JUK yra kazkokia garantija daikto,reiskia ir plyteliu ,suoliuku,asfalto.Kodel tu nieks nekeicia.Kodel Europoje yra keiciama ,o cia ne.Ten garantijos laikas baigesi ir nieks neziuri Gera plytele ar ne keiciama.O cia gave pinigu ir statom,gal jus ir senus tvarkykit,megstamus batus juk nemetat meginat taisyti.Tai kodel su savo miestu taip elgiates. Pastate siukslines I zemes ypac Debreceno gatveje prie gatves,meta visi atvazuave su masinom,aisku gerai kad nesiukslina,bet mokescius mokam mes.Matyt namie neima konteineriu ir veza cia.Konteineriai ikasti I zeme,purvini nieks ju neplauna ten gyva korona,apie maisus kuriuos iskelia patyliu.Vieta napskaiciavo,juk ir still baka reik pridet,vietos mazai tai jis kaip pijokas pakrypes pastatytas.Kazkam reikejo labai pramust tokias siukslines.Nors ir kalba ,atseit benamiai nelis.Cia nelis kitur lis.Kodel kituose valstybese daroma zmogaus gerovei.O cia viskas su atviksciom rankom. Jokios meiles is valdininku savo miestui.Kol zmones neraso,I sikna kas nors neispiria ,nieko jiems nereikia,kad tik kabinete sedet ir is zmogaus pasityciot sava arogancija.

    Reply
  12. Kostas

    Kodel Baltijos pro.pabaigole kiemuose nera apsvietimo.Turbut is valdininku niekas negyvena ir niekas neatsikraustis.SU PAGARBA KOSTAS.

    Reply
    • ezys

      Ir tai vienintele priezastis, kuria esate pajegus sugalvoti? 🙂 Su tokia logika, tai tikriausiai i Baltijos pr. ir Silutes pr. zieda meras isikele gyventi, nes ten, matot, kazka daro.

  13. Aha

    Labai įdomu kiek ilgai reikės laukti, kol į Tilžės g. koks savivaldybės klerkas atsikraustys? Iš straipsnio supratau, kad kitaip gatvės netvarkomos …

    Reply
    • ezys

      reiskia straipsnio neskaitete.

  14. Velykas

    Velykienė taip durnai nuskambėjo, kad net sunku durniau pasirodyti. Čia jai turėtų būti gėda kabinėtis prie tokių nesąmonių.

    Yo, Alina, kur tu gyveni? Pračekinsiu, kada tavo gatvę remontavo ir prisikabinsiu.

    Fucking. Durna. Boba.

    Reply
    • Alina Velykienė

      Atkreipiu dėmesį, komentaras netinkamas. Prašome ištrinti.

    • Bdhdhxh

      Kurioje gatvėje gyvenate?

    • ezys

      O jei koks biurokratas gyventu Taikos pr. ka tada daryti? 🙂 Beja, speju, kad gyvena ir ne vienas prie visu pagrindiniu gatviu, keista, kad nesiskundziate kai jos tvarkomos.

    • Lina

      Pats tu durnelis padlaizunas

  15. Elvyra

    Sausio 15 osios 24 – 22 namų įvaža plūktas molis niekada nebuvę cemento , informavau atsakingus darbuotojus iš savivaldybes , tai sureagavo – atvyko ryte po 8 val. Subaudavo prie gatvės stovinčius auto pasižvalgė po išmaurotą pievą už namo ir tiek žinių iki šiol.

    Reply
  16. cha

    Viršutinėj ,,berods, prezidento Nausėdos tėvas reziduoja ! DDD

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This