Kito šimtmečio klaipėdiečiams – 105 linkėjimai

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pirmadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos kiemelyje į specialų dėklą žemėje įleista kapsulė su linkėjimais kitą Lietuvos valstybės šimtmetį čia gyvensiantiems klaipėdiečiams.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Taip iškilmingai užbaigta bibliotekos surengta akcija „Palik žinutę sekančio šimtmečio žmonėms“. Visą mėnesį į biblioteką rinkosi žmonės, kad parašytų savo mintis ir palinkėjimus 2118 m. gyventojams. Iš viso kapsulėje atsidūrė 105 žinutės.

Pasak bibliotekos direktoriaus pavaduotojos Laimos Pačebutienės, žinutes rašė ir iš JAV, Australijos, Indonezijos atvykę čia mokytis studentai. Jie žinutėse džiaugėsi biblioteka ir joje dirbančiais bibliotekos darbuotojais, taip pat negailėjo pagyrų ir Lietuvai. Žinutes rašė ir įvairaus amžiaus vaikai, jie ne tik išreiškė meilę Lietuvai, bet ir vylėsi gyventi dar šimtą metų. Patys bibliotekininkai išsakė viltis, kad ir po šimto metų čia bus biblioteka. Prie žinučių buvo galima palikti ir savo pirštų antspaudus.

Eugenijaus Maciaus nuotr.

„Miela tėvyne, tegul tavo atminimas išlieka tautiečių širdyse. Linkime ryžto, drąsos, neabejingumo ne tik sau, bet ir šalia esančiam broliui ir seseriai. Svarbiausia neužmiršti, kas tu esi, kokios tavo šaknys, kokia tavo pareiga bei atsakomybė. Be to, išsaugokite vieną gražiausių pasaulio kalbų ir didžiuokitės būdami lietuviais”, – vieną iš į kapsulę, kuri turėtų būti atidaryta 2118 m. vasario 16 d., sudėtų linkėjimų susirinkusiems perskaitė bibliotekininkė Ieva Grigaitytė.

„Mano kaimynė sako, kad žemė – ne vagis. Ką įdėjai, pakasei, tas anksčiau ar vėliau išauga. Reikia manyti, kad šioje kapsulėje įdėti norai ir siekiai per šimtą metų užaugs. Viskas bus taip, kokie bus mūsų norai. Manau, kad po šimto metų Klaipėdos žmonės nebus atitraukti nuo vandens, nuo Kuršių marių, jūros, o gyvens kaip visame pasaulyje prie vandens. Jau vien todėl Klaipėdoje bus daug gyventojų, šeimos turės daug vaikų. Visi šypsosis, visiems bus gerai, nekalbės kaip šiandien, kiek hektarų – šimtą ar tris šimtus iškirsti tų miškų, kuriuos pasodino mūsų senoliai. Nekalbės apie tai, ar turi išlikti mūsų universitetas, ar neturi. Nebus kėsinamasi juos uždaryti”, – sakė ceremonijoje dalyvavęs Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas, atsakydamas į klausimą, koks gali būti uostamiestis po šimto metų.

Laiko kapsulė gulės šalia bibliotekos kieme augančio klevelio, kurį šimtmečio proga dovanojo bibliotekos partneris sodo centras „Frezija“. Kad sėkmingai prigytų, jis buvo pasodintas dar pernai.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”22066,22061,22068,22069,22070,22071,22072,22080,22082″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This