Dėl pusiau požeminių konteinerių aikštelės įrengimo Bangų g. 10

Mums rašo

Antradienį „Atvirai Klaipėdai” paskelbus Bangų g. gyventojos laišką dėl, jos nuomone, netinkamai viename iš kiemų formuojamų požeminių atliekų konteinerių, trečiadienį atsakymą atsiuntė KRATC administracija.

Skaitytojos nuotr.

Turime konstatuoti, jog vieta šiai pusiau požeminių konteinerių aikštelei parinkta laikantis planavimo procedūrų: atsižvelgiant į teritorijos tarp Tilžės g., Baltikalnio g., Gluosnių g., kitų detaliai suplanuotų teritorijų ir Kooperacijos g., Klaipėdoje detaliojo plano, patvirtinto Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2015-12-03 įsakymu Nr. AD1-3566, sprendinius bei esamas technines galimybes įrengti tokio tipo aikštelę.

Pusiau požeminių konteinerių aikštelių projektai rengiami vadovaujantis galiojančių teisės aktų reikalavimais, tame tarpe vadovaujantis Statybos techninio reglamento STR 2.06.04:2014 „Gatvės ir vietinės reikšmės keliai. Bendrieji reikalavimai“, patvirtinto Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2011 m. gruodžio 2 d. įsakymu Nr. D1-933, reikalavimais.  Parengtam Aikštelės projektui atlikta projekto ekspertizė, vadovaujantis statybos techninio reglamento STR 1.04.04:2017 „Statinio projektavimas, projekto ekspertizė“, patvirtinto Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2016 m. lapkričio 7 d. Nr. įsakymu D1-738, reikalavimais. Aikštelės įrengimui išduotas leidimas statyti.

Šiuo metu, kaip ir numatyta projekte, yra sumontuoti konteinerių betoniniai rezervuarai. Teritorija aplink juos bus sutvarkyta ir išgrįsta betoninėmis trinkelėmis, kai tik oro sąlygos leis atlikti šiuos darbus. Jūsų minimos duobės kiemo asfalto dangoje, rangovų teigimu, nesusijusios su konteinerių aikštelės statyba.

Primename, jog įrengiant pusiau požeminius konteinerius turi būti išlaikomi teisės aktuose numatyti atstumai nuo elektros, dujų, vandentiekio, nuotekų, šildymo bei telekomunikacijų trasų. Konteinerius aptarnaus specialios iškrovimo mašinos, todėl turi būti pakankamai vietos joms privažiuoti, kad medžiai ar kita augmenija netrukdytų konteinerių ištuštinimui. Senamiestyje ir senų daugiabučių kvartaluose išties sudėtinga rasti visoms suinteresuotoms pusėms  tinkamas vietas, tad neišvengiamas visų interesų suderinimas ir protingas kompromisas.

Atsiprašome už laikinus statybos nepatogumus, tikimės Jūsų supratimo ir bendradarbiavimo vardan švaresnės ir tvarkingesnės Klaipėdos.

1 Comment

  1. grikių_košė

    KRATC vyriokai, atliekantys lauko darbus, kartu su darbų vadovu, yra šaunuoliai. Savo akimis mačiau ir savo ausimis girdėjau ne vieną ir ne du piktus ir nelabai žmones, reiškiančius savo „viską žinau” nuomonę ir ” kur turėtų stovėti konteineriai”. Laikykitės, durnių visada buvo ir bus, kol žmonės ant šio svieto vaikščios (ir šiukšlins). Labai sveikintina iniciatyva tuos durnius bent paskatinti pradėti rūšiuoti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This