Sugrįžo labdaringa tradicija

Fotoreportažai, Miestas

Šeštadienio vidurdienį, po priverstinės pandemijos nulemtos pertraukos, į Teatro aikštė sugrįžo ilgametė tradicija. Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų asociacija jau devynioliktą kartą kartu su Lietuvos kariuomene pakvietė miestiečius šviežios žuvienės ir šventinės košės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Asociacijos vadovas Algirdas Aušra prisiminė, kad ši iniciatyva prieš 20 metų gimė dėl to, kad miestas tuomet dar neturėjo kalėdinių tradicijų.

„Paprasti miestiečiai paprastiems miestiečiams”, – taip trumpai jos esmę apibūdina A. Aušra.

Beje, jau kelintus metus iš eilės žuvienė gaminama iš pirktinės žuvies, nes Baltijos jūroje menkių žvejyba vis dar ribojama. Žuvienės šįkart kariškiai išvirė septynis didžiulius indus, kurių bendra talpa daugiau nei 200 litrų.

Šįkart vaišintojai atėjusių miestiečių prašė būti supratingais ir tausoti gamtą – suvalgius košę žuvienė buvo pilama į tą patį indelį ir atvirkščiai.

Nuo 12 val. Turgaus gatvėje ir Teatro aikštėje įsikūrė ir šventinė mugė.

17 val. aikštėje prasidės šventinė ceremonija, kurios metu nušvis mažoji Klaipėdos eglutė ir šalia jos įrengta konstrukcija „Sauganti eglutė“.

Klaipėdos ir Lietuvos internetiniai portalai Klaipėdos eglutės įžiebimą transliuos tiesiogiai internetu. Ateisiančius į Teatro aikštę, renginio organizatoriai ragina laikytis saugumo rekomendacijų – dėvėti medicininę veido kaukę, laikytis saugios socialinės distancijos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Naujuosius Klaipėda pasitiks su lazerių šou

Ledo pramogos, šiuolaikiniai muzikos ritmai ir spalvingas lazerių šou – tokį šventinį kokteilį kviečia skanauti naujametinė Klaipėda. Šventiniu epicentru tradiciškai ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This