Klaipėdos 770 jubiliejaus ženklas – žaibo greičiu

Miestas, Svarbu

Sukurti Klaipėdos miesto 770-ųjų metų gimtadienio ženklą bei pasiūlyti jo naudojimo sprendinius UAB Klaipėdos dizaino centras įsipareigojo per 21 d. Sutartis tarp šios įmonės ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pasirašyta šių metų lapkričio 19 d., o jau gruodžio 9 d. visuomenei pateikti darbo rezultatai.

Be to, rangovas ne vėliau kaip per 5 kalendorines dienas nuo sutarties įsigaliojimo dienos turėjo pateikti užsakovui tris ženklo sprendinius (eskizus) nekart derinti įvairius ruošinius.

Mažos vertės pirkimas atliktas neskelbiamos apklausos būdu. UAB Klaipėdos dizaino centras pateikė pasiūlymą darbu atlikti už 5384,5 Eur (4450 + 934,5 Eur PVM). Ar buvo apklausta daugiau potencialių rangovų, Savivaldybė nepranešė.

Šio viešojo pirkimo techninėse sąlygose įrašyta nemažai reikalavimų miesto 770-ųjų metų gimtadienio ženklo naudojimo sprendinių pasiūlymams:

– Sukurti oficialaus savivaldybės blanko maketą, kuriame būtų naudojamas ženklas;

– Sukurti elektroninio pašto parašo maketą Savivaldybės administracijai, tarybos nariams, Savivaldybės įmonėms ir įstaigoms;

– Sukurti skirtingų interneto tinklapiuose naudojamų banerių (reklaminių skydelių), ne mažiau, kaip 3 vnt. pavyzdžių;

– Sukurti Klaipėdos miesto savivaldybės ir partnerių administruojamų socialinių tinklų paskyrų (Facebook, Instagram) profilio nuotraukų pavyzdžių.

– Sukurti tipinių Klaipėdos miesto 770-ųjų metų gimtadienio renginių viešinimo plakato pavyzdį;

– Pasiūlyti ne mažiau, kaip 3 tipų vizualinių miesto puošybos elementų pavyzdžių (pavyzdžiui laikini meniniai objektai, vėliavos, tentai ar pan.) viešosiose miesto erdvėse. Įvertinant Klaipėdos miesto erdvių specifiką sprendiniai turi būti racionalūs, funkciškai pagrįsti. Turi būti pateiktos preliminarios jų gamybos ir įrengimo sąmatos.

Reikalavimų sąrašas – didelis. Jis ne ką mažesnis nei buvo taikytas ,,garsiajam“ Klaipėdos miesto prekės ženklui sukurti. Žinia, pastarasis ilgas procesas baigėsi visiška nesėkme: dėl pasiūlyto ženklo sprendinių kilo galimo plagijavimo ir kitokie skandalai, vyko tyrimai, teismai, politinės batalijos. Rezultatas: sumokėta per 20 000 Eur, o ženklas nenaudojamas.

12 Comments

  1. Robertas

    Labai puikus.

    Reply
  2. Geimeris

    Logotipas labai keistai sutampa su kultinio Omicron the Nomad Soul žaidimui specialiai sukurtu fontu. Pagooglinkite ir įsitikinsite: „omicron nomad soul font”. Gal tai sutapimas, bet…

    Reply
    • anonimas

      Pagooglinau, šriftas Omicron mažai panašus, greičiau nepanašus į šriftą panaudotą „Klaipėda 770”, gal nebent, šrifto sudarymo principas, bet Omicron charakteris kitoks. Omicron lenktos linijos, o čia statūs kampai.

  3. Cheche

    Baisu. Nei formos, nei skaitomumo, nei spalvų derinio, nei šriftų darnos, nei normalios idėjos. Pusvalandžio darbas už penkis tūkstančius.

    Reply
  4. M.-W.

    Būtų juokinga, jei nebūtų graudu…

    Reply
  5. Kažkas

    ir su kompozicija ir su šriftais ir su geografija susipyko. Bet pagaliau tai jau taps viešu miesto logo – kuo durniau, tuo geriau.

    Reply
  6. Klaiku ...

    Aš net neperskaičiau Klaipėdos vardo .

    Reply
  7. Tomas

    Grubliauskų kompanija siautėja toliau.

    Reply
    • Anonimas

      770 Jahre Memel !

  8. G

    Jei miestui sukaktu 7 metukai, tai lego-tetrio logo gal ir atspindėtų tinkamai amžių, bet 770-čiui tai čia jau prasto skonio vizualizacija.

    Reply
  9. Eh

    o ko norėti iš dizaino centro?..

    Reply
  10. Anonimas

    Jau net normaliai miesto pavadinimo nebegali parašyti? Kas čia – supermodernus menas? Bet ar to reikia miesto jubiliejui pažymėti? Idiotizmo epidemija Klaipėdoje: pusmetrė eglutė po gaubtu, jubiliejaus ženklas su neįskaitomu miesto pavadinimu… Kas toliau?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Nauja ekspozicija Jūrų muziejuje - apie kovinius narus

Lietuvos jūrų muziejuje, bendradarbiaujant su Klaipėdos universitetu, atidaryta ekspozicija „Niekada nepasiduok!“, pasakojanti apie kovinių narų atsiradimą Nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje. Alfonso ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This