Senjorai šluoja bilietus su didžiule nuolaida

Svarbu, Transportas

Nuo sausio 1-osios Klaipėdoje pradėti pardavinėti tik 10 eurų kainuojantys 365 dienas galiojantys vyresniems nei 70 metų amžiaus žmonėms skirti autobusų bilietai sulaukė didžiulio populiarumo.

Lengvatinio bilieto kaina yra vienoda visuose pardavimo taškuose. Martyno Vainoriaus nuotr.

Iki antradienio ryto VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) sistemoje jau buvo duomenys apie 1006 tokius parduotus bilietus.

Pasak laikinojo KKT vadovo Andriaus Samuilovo, pirmieji bilietai internetu buvo įsigyti jau sausio 1-ąją, tik pradėjus veikti tokiam sprendimui. Tądien jų buvo įsigyta apie 60. Iki šiol apie dešimtadalis tokių bilietų yra įsigyti būtent internetu.

A. Samuilovas pasidalino, kad pirmadienį nemažai senjorų ėjo į KKT Klientų aptarnavimo centrą, kuri šiuo metu jaučia apgultį dėl parkavimo leidimų išdavimo, pirkti šio bilieto, nors jo kaina visuose pardavimo taškuose yra vienoda.

Teikiant išvadas miesto Tarybai dėl tokio lengvatinio bilieto įvedimo buvo prognozuojama, kad jų gali būti įsigyta beveik 9300. Atitinkamai skaičiuota, kad per metus dėl to iš biudžeto KKT reikės skirti apie milijono eurų kompensaciją.

Pernai, kai tokio pensijinio amžiaus žmonės galėjo įsigyti metinius arba pusmetinius bilietus su 50 proc. nuolaida, tokių keleivių, KKT duomenimis, buvo apie 1200.

KKT vadovas akcentuoja, kad toks bilietas prasideda galioti nuo jo pirmojo pažymėjimo. Pavyzdžiui, nusipirkus tokį bilietą ir pirmąjį kartą jį pažymėjus sausio 5 dieną, jis galios iki 2023 metų sausio 4 dienos.

Su savimi tokį bilietą įsigijęs keleivis privalės turėti ir dokumentą, įrodantį jo amžių.

A. Smuilovas pabrėžia, kad tokį bilietą reikia žymėti kiekvienos kelionės metu – atitinkama ataskaita metų gale bus teikiama savivaldybei, kuri jau darys išvadas, kiek tokia lengvata buvo pagrįsta.

INFORMACIJA

Jeigu iš seniau šiai amžiaus grupei priklausantis keleivis savo bilieto (kortelės) sąskaitoje turi įnešęs pinigų kartiniams bilietams, jis juos galės panaudoti važiuodamas maršrutiniu taksi arba važiuodamas kitose, priemiesčio, tarifinėse zonose: beveik visos sodų bendrijos yra jau antrojoje tarifinėje zonoje, ten šis 365 dienų bilietas netinka. Tačiau jei keleivis pageidaus, šie pinigai gali būti grąžinti į prašyme nurodytą sąskaitą atsiuntus prašymą adresu bilietas@klaipedatransport.lt.

E. bilieto kortelėje turint dar galiojantį terminuotąjį bilietą, rekomenduojama 365 dienų lengvatinį bilietą įsigyti jau baigiantis terminuotojo bilieto galiojimo laikui. Atskiros kortelės jam pirkti nereikia, jis bus susietas su ta pačia.

12 Comments

  1. PensiJonas

    O Narvesen kioskuose ar jau pardavinėja tuos 10€ bilietus?

    Reply
  2. Marytė

    Tai išeina atsisė ir važinėsis visa diena ..nu gerai ,kad tik turėtu sveikatos ,,,

    Reply
  3. Elena

    Kodėl diskriminuojami 70 neturintys pensininkai? Ar jų pensijos didesnės, kad lengvata tik nuo 70?

    Reply
  4. alg

    Kelia pensijas buvusiems bedarbiams. O buvusiams tremtiniams?

    Reply
  5. Regina

    O be interneto kur jie parduodami.?Sausio1 klausiau laikrasciu kioskose,nieks nieko nezino.

    Reply
  6. Irena Janina

    Jei pas mane metinis biletas iki birzelio men.ar galiu prasyti pinigu grazinimo ir pirkti nauja uz 10 e.?

    Reply
  7. Su kuo lyginat skaičius

    Iš kur daroma išvada, kad šluoja, jei nėra jokio palyginimo, su praeitų ar kelių praėjusių metų pradžios duomenimis? Kiek vienetų tada buvo parduota?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Papildžiau jūsų pageidautais skaičiais: pernai, kai tokio pensijinio amžiaus žmonės galėjo įsigyti metinius arba pusmetinius bilietus su 50 proc. nuolaida, tokių keleivių, KKT duomenimis, buvo apie 1200.

    • Ačiū

      Tai reiškia dar nepsiektas nei praėjusių metų pardavimo lygis. Oj šlavimas ?

    • Martynas Vainorius

      Per dvi darbo dienas iki visų praėjusių metų pardavimų, kurie apmindavo ir jaunesnius pensininkus, atsilieka tik apie 200 bilietų, tai čia ne pirkimo bumas?

  8. informacija

    Priminkite, nuo kokio amžiaus galima pirkti tokį lengvatinį, metinį bilietą? Apie tai straipsnyje jokios info neradau.

    Reply
    • Štai ir informacija

      70 metų sulaukę asmenys turės teisę 365 dienas važinėti I tarifinėje (miesto) zonoje nusipirkę 10 eurų kainuojantį bilietą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pensijos auga, tačiau vis dar lėtai

Lietuvoje augant vidutiniam darbo užmokesčiui, pamažu auga ir vidutinė senatvės pensija, tačiau atotrūkis tarp jų vis dar labai didelis. Praėjusiais ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This