Klaipėdoje – nauja automobilių plovykla

Verslas

Plovyklų tinklas „Ainava Auto Spa“ oficialiai įžengė į Klaipėdą – atidaryta tunelinė automobilių plovykla. Į prie pat Centrinio Klaipėdos keltų terminalo, Minijos g. 96, esančią plovyklą investuota 3,3 mln. eurų.

Klaipėdoje atidaryta tunelinė plovykla – jau antroji šalyje įmonės „Ainava Auto SPA“ paslaugų vieta – iki šiol tinklo plovykla jau ketverius metus veikė Vilniuje.

A. Ivanausko nuotr.

„Šis žingsnis – mūsų intensyvios plėtros strategijos rezultatas. Siekiame, kad mūsų veiklos geografija apimtų ne tik šalies sostinę, bet ir kitus didžiuosius šalies miestus, kuriuose artimiausiu metu taip pat numatome atidaryti tunelines automobilių plovyklas“, – pranešime cituojamas plovyklų tinklo vadovas Ainis Jaseliūnas.

Pasak jo, plovykloje įmontuotos automatinės valstybinių numerių atpažinimo kameros, automobilio dydžio atpažinimo davikliai, tunelyje naudojami patentuotos sudėties „SofTecs“ šepečiai. Plovimas prasideda dar prieš įriedant į automatizuotą tunelį – kad purvas nesiveltų į šepečius ir nesugadintų automobilio išvaizdos, pirminis sluoksnis yra nuskalaujamas rankiniu būdu. Plovykla pritaikyta ir iki 2,4 metro aukščio automobiliams bei mikroautobusams.

Plovykloje naudojama neutralaus ir šarminio pH chemija, negadinanti chromuotų ir guminių automobilio detalių. 35 metrų ilgio vokiečių gamintojo „WashTec“ automatiniame tunelyje yra naudojamas pakartotinio panaudojimo vandens įrenginys, kuris išvalo panaudotą vandenį ir grąžina jį atgal į plovimą. Tik galutinis automobilio nuskalavimas atliekamas šviežiu vandeniu.

Savitarnos erdvėje įrengti siurbliai, suspausto oro pistoletai ir automatiniai kilimėlių plovimo aparatai.

3 Comments

  1. Qr

    Klaipėda plovyklu miesta, tik idomu ką plauna? Mašinas ar pinigus!

    Reply
  2. Cha...

    O tankams ir šarvuočiams irgi tiks? Nes kas antras straipsnis – apie neišvengiamą karą…

    Reply
  3. Idomu

    Klausimas, ar iš panaudoto vandens pašalinama druska prieš naudojant jį antrą kartą?
    Jeigu ne, ar tai nekenkia automobiliams?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Plovykla purviname uosto patvoryje - Azijos požymis?

Savitarnos automobilių plovyklos projektas nuolat sunkiasvorių vilkikų niokojame sklype Gulbių g. 1, netoli įvažiavimo į Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) ...
2023-08-02
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Teatro aikštėje - automobilių plovykla

Klaipėdos regioniniame valstybės archyve šiuo metu saugomi uostamiesčio Vykdomojo komiteto (VK) dokumentai liudija, kad per trejus metus pokario metus automobilių ...
2022-10-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Prie Šiaurės prospekto – nauja automobilių plovykla

Kretingos gatvėje, prie Šiaurės prospekto, planuojama nauja automobilių plovykla, kurioje per valandą numatoma aptarnauti net 230 automobilių. Klaipėdos savivaldybės interneto ...
2021-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This