Žemaičių ir Joniškės gatves sujungs tik dviračių takas. Kada nors

Svarbu, Transportas

Projektuotojai Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijai pristatė Joniškės g. pralaidumo ir eismo saugumo pagerinimo, įvertinant Žemaičių gatvės pratęsimo galimybę, pasiūlymus. Jie išanalizavo taip pat ir nūdienos situaciją Slyvų, Laukų ir Verpėjų gatvių atskiruose ruožuose bei sankryžose.

Atlikta situacijos ir eismo srautų analizė sąlygojo išvadą, kad šias gatves galima sujungti tik dviračių ir pėsčiųjų takais.

Akcentuoti esamos situacijos saugos trūkumai: Joniškės ir Slyvų gatvių trišalėje sankryžoje, išvažiuojantiems iš Slyvų g., pagrindinio kelio matomumą apriboja sankryžos zonoje augantys krūmai, medžiai. Joniškės g. įrengtos dvi viešojo transporto sustojimo aikštelės, tačiau viena iš jų įrengta važiuojamojoje dalyje, kita – sujungta kartu su posūkiu į AB „Klaipėdos baldai” teritorijos nuovaža, todėl didėja šoninių ir galinių susidūrimų tikimybė.

Joniškės gatvės  pėsčiųjų perėjoje nėra kryptinio apšvietimo. Ties įvažiavimu į „Klaipėdos baldų” teritoriją įrengta plati nuovaža, joje apsisukinėja iš Slyvų g. išvažiuojančios transporto priemonės, todėl didėja šoninių ir galinių susidūrimų tikimybė.

Joniškės ir Slyvų gatvių sankryžoje, pagrindiniame kelyje, numatoma įrengti 50 m ilgio kairiojo posūkio juostą, įrengti  skiriamąją salelę. 

Autobusų stotelė numatoma ties esama automobilių stovėjimo aikštele ir prie nuovažos į „Klaipėdos baldų” teritoriją. Automobilių stovėjimo vietos numatomos lygiagrečiai Joniškės gatvės. Esama pėsčiųjų perėja būtų atnaujinama, įrengtas kryptinis apšvietimas. Taip pat numatoma siaurinti nuovažą į „Klaipėdos baldų” teritoriją, įrengiant užvažiuojamą saugos salelę. 

Eismo saugumo komisija pritarė visiems pasiūlymas, tačiau pažymėjo, kad taip pat būtina spręsti ir dviračių eismo Joniškės gatvėje, ties „Klaipėdos baldais” problemas – šiuo metu dviračių tako šalia šios įmonės nėra, o palei Dangės upę įrengtas takas yra siauras, vienos krypties. 

Kada bus realizuoti šie sprendiniai, nežinia: artimiausiuose savivaldybės planuose jų nėra.

2 Comments

  1. Ppp

    Va cia ir yra tipinis pajurio valdzios atsakymas – …kada bus realizuoti šie sprendiniai, nežinia: artimiausiuose savivaldybės planuose jų nėra. BLEM JUS KOKIU TIKSLU INFORMUOJAT???

    Reply
  2. Ignas

    Pone Šulcai, gal galima būtų daugiau tinkamesnių žymų dėti prie straipsnio. Pvz., straipsnius apie dviračių takus reiktų žymėti žymą „dviračių takas“. Taip lengviau surasti informaciją ir ją sekti žmonėms, naudojantiems atviraklaipeda.lt RSS kanalus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Prasideda ilgiausios dviračių tako Smiltynė-Nida atkarpos įrengimas

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) pavasarį pradės likusios pėsčiųjų ir dviračių tako Smiltynė-Nida atkarpos pro Juodkrantę link Pervalkos, Preilos ir ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dviratininkų nesudomino atnaujinamo dviračių tako pristatymas

„Atvira Klaipėda” ne kartą rašė apie Klaipėdos miesto savivaldybės planus sutvarkyti ties Herkaus Manto gatvėje esančiu viaduku vedantį nesaugų dviračių ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingą su Palanga sujungs dviračių takas

Susisiekimo ministerija žada, kad kitą vasarą dviratininkams ir pėstiesiems pajūryje atsivers dar viena nauja trasa. Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) ...
2023-09-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This