Monikos Liu mama dukros sėkme džiaugiasi, bet jos nesureikšmina

Svarbu, Veidai

Vėlų šeštadienio vakarą paaiškėjo, kas laimėjo šių metų atranką į „Euroviziją”, kuri vyks Turine, Italijoje. Ir komisija, ir žiūrovai daugiausia balsų skyrė klaipėdietei Monikai Liu, kuri nugalėjo su savo kūrybos daina „Sentimentai”.

Žinia, Monika dainą atlieka lietuviškai ir po 23 metų pertraukos lietuvių kalba vėl skambės didžiosios „Eurovizijos” scenoje.

Komisija Monikai Liu skyrė 84 balsus, žiūrovai – 23 604 (antroje vietoje pagal žiūrovų balsus liko Lolita Zero, už kurią balsuota 20 929 kartus).

Tuoj po pergalės Moniką savo socialinio tinklo paskyroje pasveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Sveikinimai širdingiausi ir dabar jau laikas Europai atrasti ir pripažinti tikruosius mūsų talentus!!! Šventė Klaipėdai, šventė Lietuvai!!! Turine – laukti jau nebeilgai, Monika Liu jau netrukus SENTIMENTAIS užlies Europą, kuri, tikiu, įvertins ir lietuvių kalba atliekamą dainą, atliekamą neabejotino talento ir išskirtinio šarmingumo atlikėją, klaipėdietę, MONIKA LIU!!!” – neslėpdamas emocijų parašė V. Grubliauskas.

Tuo metu sekmadienį pakalbinta Monikos mama, Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytoja Rita Liubinienė teigė dukros sėkme besidžiaugianti, tačiau jos nesureikšminanti.

„Nebuvau nei išsigandusi, nei sureikšminusi, tačiau turint tokį suaugusį vaiką, visada esi ant to banguojančio vandens. Nuoširdžiai sakau, kad negalvojau nei kaip čia baigsis, nei kas čia bus, rezultatas mane mažiausiai jaudino”, – paklausta, kaip vertina dukros sėkmę, sakė R. Liubinienė, pridūrusi, jog bet kokia dukros sėkmė ją visada džiugina.

Visgi ji prisipažino, jog šeštadienio vakare, žiūrint lietuviškojo „Eurovizijos” finalo per televiziją transliaciją, „spaudimas buvo gerokai pakilęs”.

Paprašyta prisiminti, kada pastebėjo Monikos gabumus muzikai, mama sakė, jog tai išryškėjo jau nuo pat mažų dienų.

„Aš ją atsimenu nuo kokių dvejų metukų, kad ji jau jautė muziką, šokdavo, o nuo 4-5 metukų jau dalyvavo mūsų Muzikinio teatro pastatymuose, mūsų muzikos mokykloje baigė smuiko klasę”, – prisiminė mama.

R. Liubinienė pripažino naująją Monikos dainą „Sentimentai” išgirdusi viena iš pirmųjų, prieš Kalėdas, dukrai ruošiantis važiuoti daryti jos įrašo į Angliją ir jau tada ši daina jai patikusi.

Monikos pasirinkimui „Eurovizijos” atrankoje dalyvauti su lietuviška daina, o dabar jau – ją vežti ir į Turiną, R. Liubinienė teigė pritarianti be išlygų.

„Ši daina galėtų dar skambėti prancūzų kalba, gal italų, o anglų kalba aš jos neįsivaizduoju. Ir jinai [Monika] taip pat. Šitoj dainoj, ką jinai padaro, yra visiška organika. Jai šita muzika skambėjo tik lietuvių kalba ir jinai, kai pradėjo muziką kurti lietuviškais tekstais, pati nuo to didžiulį malonumą jaučia. Ir net nebuvo minčių specialiai rašyti dainos anglų kalba. Man tai yra didžiulis pliusas, nes kiekvienas pasaulyje juk stengiasi parodyti savo kalbą „, – kalbėjo Monikos mama.

Kartu ji džiaugėsi, jog šios atrankos dėka Moniką išgirdo daugiau žmonių, kurie galbūt iki šiol jos nebuvo girdėję, tačiau prisipažino po pergalės su dukra dar daug nebendravusi.

„Šiandien [sekmadienį] ji nuo 9 val. dirba, turi du filmavimus iki pat vakaro, aš į detales nesigilinu, tik priminiau, kad nepamirštų pavalgyti. Bet kokiu atveju aš esu mama, man labiausiai rūpi jos emocinė ir fizinė būsena, o dėl rezultato – ne taip ir svarbu”, – sakė R.Liubinienė.

INFORMACIJA

Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10–14 dienomis vyks Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ vyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Lietuva Turine pasirodys pirmajame pusfinalyje, gegužės 10 d.

2019-aisiais „Eurovizijoje” Lietuvai Izraelyje, Tel Avive, atstovavo klaipėdietis Jurijus Veklenko su daina „Run With The Lions“. Jis tada savo pasirodymą baigė pusfinalyje.

5 Comments

  1. Anonimas

    Aciu uz toki grozi Monika

    Reply
  2. Danute

    As esu sena kaimo Babule ir pirma karta isgirdau tokia nuostabia daininike Negaliu atsigrozet jos balsu ir dainu zodziu Gerb Monikute sekmes stiprybes ir Dievo palaimos tolimesniame tavo gyvenime ir karjeroje Nuosirdziai Aciu Dziugini

    Reply
  3. GRAŽUS PERUKAS:)

    .

    Reply
  4. SVEIKINIMAI

    Sveikinimai. Teisingai sako Monika, atsipalaiduokime, nesureikšminkime ir pabandykime šiais metais lietuviškai. Ir svarbiausia, mažiau kritikos.

    Reply
  5. Saulius

    Sveikinu ir džiaugiuosi. Laimėjo tikrai skoningas pasirodymas. BRAVO !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This