Jūrinės mokymo įstaigos vienija jėgas

Švietimas

Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centras (JSDRC) ir Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) vienija jėgas ir kuria bendrą strategiją, kaip pritraukti kuo daugiau jaunuolių rinktis rinkoje paklausias ir gerai apmokamas profesijas.

„Mūsų mokymo įstaigas vienija bendras tikslas – atliepti esamus poreikius ir rengti praktiškai įgudusius specialistus, kurie ateityje pilnavertiškai galės integruotis darbo rinkoje. Turime puikią sinergiją – Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centras priima jaunuolius mokytis nuo 9 klasės ir jau 11 klasėje moksleiviams siūloma rinktis sau tinkančią ir patinkančią profesiją. Įgiję praktinių įgūdžių, jie gali tęsti savo kelią profesinės karjeros link Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje. Mūsų mokymo centro tikslas – auksinės rankos, o mūsų partnerių aukštosiose mokyklose – auksiniai protai. Taip suvieniję jėgas, mes galime parengti geriausios kokybės specialistus“, – susitikimo su Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos atstovais metu sakė Egidijus Skarbalius, JSDRC vadovas.

JSDRC rengia jūreivius, logistus–ekspeditorius, suvirintojus, elektrikus, laivų korpusų surinkėjus, laivo elektrikus, laivų sistemų ir įrengimų montuotojus, metalo apdirbimo staklininkus, motoristus, santechnikus, šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo sistemų montuotojus, laivo virėjus. Nemažai šį centrą baigusių jaunuolių sėkmingai pradeda darbinę karjerą, o dalis įstoja į LAJM, kitas aukštąsias mokyklas ir ten įgyja aukštąjį išsilavinimą. Kelias į aukštąją mokyklą profesinę mokyklą baigusiems jaunuoliams yra šiek tiek sklandesnis dėl gaunamų pliusų už profesinėje mokykloje įgytus gebėjimus.

„Labai svarbu, kad jauni žmonės turi galimybes gana anksti išbandyti profesijas. Pastebime, kad profesinį išsilavinimą įgiję jaunuoliai turi daug praktinių žinių ir įgūdžių, todėl jiems gilintis į mokslus aukštojoje mokykloje yra kur kas lengviau. Jie labai sėkmingai integruojasi ir sparčiai kopia karjeros laiptais – esama puikių pavyzdžių, kaip profesinę mokyklą baigę jūreiviai tampa laivų kapitonais, motoristai – laivų inžinieriais, elektrikai ir laivų elektrikai – perspektyviais laivų elektros įrenginių inžinieriais. Yra sukurta puiki sistema palaipsniui siekti profesinių aukštumų ir užsitikrinti geras ir perspektyvias darbo sąlygas”, – teigė Rima Mickienė, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūreivystės mokykloje - tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) vyko tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „MARITIME, OFFSHORE ENERGY and PORT LOGISTICS (MOEPL 2024)”. Joje savo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pakrikštijo naują mokomąjį katerį

Trečiadienį pakrikštytas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) naujas mokomasis laivas „AKADEMIJA“. Jo krikštamote tapo direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė. ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This