„Atvira Klaipėda” nebesinaudos „Patreon” paslaugomis

Nuomonės, Svarbu

„Laisvės TV” įkūrėjui Andriui Tapinui šeštadienį pranešus, kad traukiasi iš sutelktinio finansavimo plaformos „Patreon”, pašalinusios Ukrainos lėšų rinkimo puslapį „Come Back Alive“, taip pat pasielgs ir „Atvira Klaipėda”.

„Patreon platforma pašalino Ukrainos lėšų rinkimo puslapį „Come Back Alive“ motyvuodami, kad tai pažeidžia jų veiklos sąlygas esą pinigai renkami kariniams tikslams, nors didelė dalis tų lėšų būtų buvę skirta ir humanitarinei pagalbai. Dar blogiau – jie sustabdė ir grąžino atgal daugiau kaip 300 000 USD per mėnesį, kurie būtų prisidėję prie Ukrainos gynybos. Kitaip tariant – Patreon netiesiogiai parėmė Rusijos karo mašiną”, – rašo A. Tapinas.

„Atvira Klaipėda”, gyvenanti iš paramos, kaip vieną iš jos surinkimo šaltinių naudojo „Patreon” platformą. Ji nebuvo pagrindinis pajamų šaltinis – taip mus dabar rėmė 21 žmogus, tačiau jie mums irgi labai svarbūs, nes rėmėjų gausa tikrai negalime pasigirti. „Patreon” buvo naudinga ir tuo, kad turėdami skurdžias technines galimybes jos dėka kartais galėdavome „palepinti” tokius rėmėjus anksčiau paskelbdami tokias kai kurias savo medžiagas.

Būsime dėkingi jei taip rėmę „Atvirą Klaipėdą” pasirinks bet kurį nors kitą paramos būdą – periodinius pervedimus į VšĮ „Klaipėda atvirai“ sąskaitas LT783500010002980312 arba LT394010051004084267, „Paypal” arba kompanijos „Cardinity” mums teikiamą paslaugą, kai pasirinkta suma automatiškai nuskaitoma kas mėnesį nuo bankinės kortelės. 

Kaip naują paramos teikimo būdą pasirinkome platformą „Contribee”

Ačiū visiems už paramą ir supratingumą. Mes negalime būti kartu su tais, kurie kenkia Ukrainai šiuo beprotiškai jai sunkiu metu. 

Jau paskelbus šį tekstą apie analogišką sprendimą pranešė ir žurnalistas Šarūnas Černiauskas iš Tiriamosios žurnalistikos centro „Siena”.

4 Comments

  1. Lietuvos piliete

    O Balticum Tv? Ji trasliuoja propogandinį kanala RKB . Kam jie tarnauja? Manau jie nusipelne blokavimo ir ignoravimo.

    Reply
  2. Anonimas

    Blokuoki Orlean degalines, kad ir ten neitų pinigai fašistinei Rusijai

    Reply
    • patikslinu

      Kodėl Orlen? Orlen lenkams priklauso. Va Viada ir Baltic petroleum priklauso su Rusija susijusiam Paleičikui.

    • Degalų reikalai

      Dar nė karto nesipyliau degalų nei Baltic Petroleum, nei Viada ar seniau buvusioje Lukoil. Yra ir kitų, neprastesnių pasirinkimų, pavyzdžiui, Neste, ar užsienyje – Shell.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This