Rumpiškės kvartalas iš esmės keičia rūbą

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Per šią vasarą turėtų būti baigtas bene vienas iš sudėtingiausių Klaipėdos miesto integruoto vystymo teritorijos programos projektų – kompleksiniai daugiabučių kiemų sutvarkymo darbai.

Artūro Šulco nuotr.

Tiesa, kai kurie šio projekto aspektai kėlė ir vis dar kelia nerimą visuomenėje. Dėl medžių kirtimų prasidėjus projekto įgyvendinimui virė daugiausia aistrų – nueita net iki teisminių procesų. Dabar kai kurie gyventojai piktinasi dėl pradėjusių tvinti namų rūsių bei statybininkų elgesio su paliktais augti medžiais.

Kartu akivaizdu, kad šie kvartalai pasikeitė neatpažįstamai. Be to, čia renovuotas ar renovuojamas vos ne kas antras daugiabutis namas.

Artūro Šulco nuotr.

Per pirmą projekto etapą iš esmės jau baigiama sutvarkyti Rumpiškės kvartalo teritoriją, apstatytą daugiausiai plytiniais daugiabučiais namais, vadinamosiomis „chruščiovkėmis”, tarp Taikos prospekto, Sausio 15-osios, Rumpiškės ir Paryžiaus Komunos gatvių.

Artūro Šulco nuotr.

Čia buvo pakeista gatvių, šaligatvių danga, įrengta naujų vietų automobiliams statyti. Beveik prie kiekvieno daugiabučio įrengtos šiuolaikiškos vaikų žaidimo aikštelės.

Parengtos saugyklos bei atramos dviračiams, ten, kur būtina, pertvarkyti inžineriniai tinklai, suplanuotas naujas apšvietimas. Taip pat – vaizdo stebėjimo sistema.

Artūro Šulco nuotr.

Įrengta daug sporto (lauko treniruoklių, krepšinio) aikštelių, nauji suolai, šiukšliadėžės, požeminiai konteineriai, lietaus nuotekų tinklai. Taip pat atnaujintos vejos, pasodinta naujų medžių ir kitokių augalų.

Artūro Šulco nuotr.

Antrojo ir trečiojo etapų metu tvarkomos daugiabučių namų kiemų teritorijos nuo Sausio 15-osios gatvės į šiaurę, apimančios kiemus aplink Marijos Taikos Karalienės bažnyčią ir prekybos centrą „Saturnas”.

Aplinka keičiasi greičiau nei įpročiai. Artūro Šulco nuotr.

Projektą savivaldybės užsakymu vykdo UAB „VVARFF”, be kita ko, turinti nemažai projektų ir Klaipėdos senamiestyje. Šio projekto vertė (po kainų perskaičiavimo) – 5 608 661,04 euro.

Artūro Šulco nuotr.

Sutartis pasirašyta 2020 metų pradžioje. Buvo skelbiama, kad visas projektas bus baigtas per dvejus metus. Šiuo metu viešai skelbiama, kad visi darbai bus atlikti iki šių metų rugpjūčio 28 dienos.

Artūro Šulco nuotr.

INFORMACIJA

Šiose teritorijose yra numatytos 446 automobilių parkavimo vietos, iš jų 47 vietos neįgaliesiems. Kiekvienoje teritorijoje sklypui priklausančių želdinių dalis sudarys apie 30 proc. 

Artūro Šulco nuotr.

Sklypuose, kur jų bus mažiau, kitu teritorijos tvarkymo etapu bus papildomai pasodinti želdiniai. 

Artūro Šulco nuotr.

Tvarkomos teritorijos plotas – beveik 105 tūkst. kv. m.

14 Comments

  1. Topeg

    Visai debils?

    Reply
  2. Oleg murenkov

    Raudonų žibintų gatvės

    Reply
  3. Anonimas

    Nesutvarkyta Rumpiškes ir Sausio 15-osios gatviu šalygatviai,mašinos išvežinejo duobes. Po lietaus pilnos lietaus.

    Reply
  4. Kestas

    Gerai,kad tvarkomes,bet reikia pries darant gerai pagalvot.Padare gedminu g.salia penkiaaukscio saligatvi mas.statyt,bet besmegeniai nepagalvojo del pesciuju.Dabar vaikai einaper gatve draudziamoje vietoje. Kodel nebuvo pratestas saligatvis mas toliau iki 22 namo galo.Ir tenai paryti pereja i kita g.puse.Dabar kuris besmegenis atsakys uz nelaime.Dabar sutvarke sal.salia penkiaaukscio,bet kaip tenai praeit,jei prie 22 namo palijus didziausia bala

    Reply
  5. Faktai ir realybė

    Pažvelgus bendras vaizdas kai kuriuose kiemuosee neblogas, tačiau bendrai paėmus nieko gero. Jau nekalbant apie iškirstus medžius, gyventojai dar ir turi būti patenki ti skęstančiais namų rūsiais, (po kiemų renovacijos), . Netinkamai įrengtas paviršinio vandens drenažas. Vaikų žaidimo aikštelėse nė vienos sūpynės, visur tik vienodos čiuožyklės. Krepšinio, fudbolo aikšteles tiesiai gyvaentojams po llangais,….Nežinia kokių ,,specialistų”” suprojektuotos įvažos į kiemus, požeminių komunikacijų sugadinimas per plonas asfalto sluoksnis( jau dabar duonės išsimušė) ir tt…. ….. štai kaip vykdomi projektai!!!! ….

    Reply
  6. grikių_košė

    „Aplinka keičiasi greičiau nei įpročiai” – kas tiesa, tai ne melas. Rumpiškėje teko susidurti su labai daug negatyvių gyventojų, kurie patys nežino, ko nori, išskyrus piktintis viskuo ir ant visų. + žmonės čia ir gyvūnų nemėgsta, juos nuodija ir kenkia. Man gėda, jog esu iš čia.

    Reply
    • Anonimas

      iskirsti medziai sakote nepriezastis piktintis? apie padidejusia tarsa ka nors girdejote?

    • Jooo...

      Deja, bet tai tikra tiesa… Toks jau tas lietuviškas bruožas…nepasitenkinimas, pavydas…

  7. Ne projektas o tragedija

    Iškirto apie 500 medžių, paskanduno namo rūsius tvinsta rajonas nuolst. Koš.aras. asfaltas nuo visur tik tam, KAD SAVIVALDYBĖ REKĖTUOTU PINIGUS UŽ AUTOMOBILIU STOVĖJIMA.
    TAI TRAGEDIJA

    Reply
  8. ekspertas

    super!!!!!!

    Reply
    • Pritariu

      Baisus, apleistas , bomyną primenantis rajonas baigia pavirsti jaukiu ir gražiu. PAGARBA. Būtina užsiminti visos H.manto gatvės renovacija. Tai Klaipėdos gėda.

  9. Miestietis

    Smagu, kad keičia rūbą. Tik gaila, kad mieste be raudonos spalvos jokia renovacija ar nauja statyba neapsieina. Nuobodu ir nepasakyčiau, kad gražu.

    Reply
    • Cha...

      Ir kuom jau taip blogai ta raudona spalva?! Pačiam nepatinka, tai gal kitam patinka… Nebūtina savo nuomonės kitiem piršti..!

    • Kyridrtyu

      Visai debils?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vienur tęs pradėtus darbus, kitur - tvarkys broką

Atšilus orams, toliau bus tęsiami praėjusiais metais savivaldybės užsakymu pradėti įvairių miesto viešųjų erdvių sutvarkymo darbai. Tuo pat metu aiškėja, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Papildomi susitarimai pinigams įsisavinti - nuolatinė praktika

Vien ką tik pasibaigusį gruodžio mėnesį Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė daugiau nei dešimtį papildomų susitarimų prie pradinių sutarčių su savo ...
2024-01-03
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujųjų išvakarėse - Kalėdinių giesmių festivalis

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This