Persigalvojo dėl ligoninių jungimo proceso

Svarbu, Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija pakeitė Vyriausybės nutarimo projekto „Dėl universiteto ligoninės Klaipėdoje steigimo” pavadinimą ir turinį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Naujasis pavadinimas – gerokai ilgesnis: „Dėl savivaldybių turtinių ir neturtinių teisių ir pareigų, turto perėmimo valstybės nuosavybėn ir sutikimo reorganizuoti viešąsias įstaigas Klaipėdos universitetinę ligoninę, Palangos reabilitacijos ligoninę ir Klaipėdos jūrininkų ligoninę”.

Nutarimo projektas pakeistas gavus Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pastabą, kad pavadinimas neatspindi turinio esmės. VRM pasiūlė naują pavadinimą formuluoti įtraukiant terminą „reorganizavimas“.

Ankstesniajame nutarimo variante buvo siūloma prie Jūrininkų ligoninės prijungti gerokai didesnę Klaipėdos universitetinę ligoninę (KUL) ir Palangos reabilitacijos ligoninę, o dabar jau numatoma, kad šios trys ligoninės būtų reorganizuojamos sujungimo būdu į vieną juridinį asmenį – viešąją įstaigą.

Tai pat siūloma į KUL ir Palangos reabilitacijos ligoninės dalininkus iki reorganizavimo proceso pradžios priimti Klaipėdos universitetą, kad pasibaigus reorganizavimui jau būsima viena asmens sveikatos priežiūros įstaiga iškart turėtų universiteto ligoninės Klaipėdoje statusą.

Lietuvos gydytojų sąjunga savo ruožtu kreipėsi į premjerę Ingridą Šimonytę ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, teigdama, kad „numatoma įstaigų reorganizacija neišdiskutuota su numatomos steigti Universiteto ligoninės Klaipėdoje darbuotojais” ir paprašė pratęsti Vyriausybės nutarimo projekto derinimo terminą bei susitikti su ligoninių darbuotojus atstovaujančiomis profesinėmis sąjungomis bei atsakyti į klausimus, apsvarstyti pasiūlymus ir tik tada vykdyti derinimo procedūrą.

Klaipėdos miesto taryba vasarį nusprendė neatlygintinai ir be jokių sąlygų perduoti KUL Sveikatos apsaugos ministerijai.

Šiuo metu yra svarstomas miesto Tarybos sprendimo projektas, kuriuo siūloma perduodamai KUL skirti dar 200 tūkst. eurų, kaip steigėjo ir dalininko įnašą didinant šios viešosios įstaigos kapitalą. Šie pinigai būtų skirti tomografui įsigyti. Tokiai piniginei injekcijai trečiadienį pritarė miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas. Galutinį sprendimą turės priimti visa Taryba.

12 Comments

  1. Antanas

    Ta reforma nesuprantama, miesto deputatai-kulverstukai atsižada miesto ligoninės… Kam nuo to geriau? Reforma reikalinga , jei ji pagerina eilinio piliečio gyvenimą, teikiamas paslaugas. Reikia stiprinti Klaipėdos universitetą, ar nuo tos reformos jis sustiprės? Kulverstukai turi atsakyti visuomenei į tuos klausimus ir tada žmonės supras esmę, niekas juos nekvailins. O dėl Janušonio, tai manau, kad jis yra idealus vadovas. Vienas gydytojas man sakė, kad galimai nepasitenkinimas dėl Janušonio kyla tik kyšininkų gretose, nes jis kyšininkus rimtai auklėja, tai esąs kyšininkų siaubas. Gydžiausi , bet neteko niekam kyšio duoti, tai negaliu teigti, kad ten kyšininkų būtų.

    Reply
  2. ziggy

    Marazma reikia baigti. Visiems laikams. Tai atskiros istaigos ir jos turi likti. Universitatas ir KUL -viena struktura,kitos istaigos gyvena savo gyvenimus. Ir visiems laikams baigiam marazma. Tai beprasmiska ir neduos jokios naudos. Niekam

    Reply
  3. Ar teisingai supratau ?

    Liberkonservyno ” jungimo ” šaukliai apsivožė ? Yra kaip sakė oponentai – neišdiskutuota ? Manęs t.p. visai nejaudina kas vadovauja gydymo įstaigai , man svarbu užsiregistruoti ir patekti pas specialistą . Viskas . Seimo nariai yra renkami taip kaip renkami ligoninių vadovai ? Kiek seimo narių sėdi dešimtmečius ? Liberkonservyno šauklių nejaudina ? Eiliniai dvigubi standartai .

    Reply
    • vigis

      eilinį kartą nieko nesupratai

    • Aha vigi

      nesupratau , kad tu net straipsnio nesuvokei 🙂 ar net neskaitei , nes liberkonservyno šaukliai pajėgūs tik antraštes perskaityti ?

    • ss

      liberkonservatnykai apskritai skaityti nemoka, tik lakti, paskui ciuchintis kazkurioj ligoninej, o ant pachmielo sugriauti viska. ypac agresyvus ryzas vatnykas, pastoviai sutines ir sikantis ant miesto

  4. Pasakos be pabaigos

    Miestiečiams rūpi ne tik tai, o ar liks senieji bebrai- amžini vadovai savo kėdese/?Juk ir Sąlyga viešoje erdvėje jau atsisveikino su pacientais, ir Janušoniui laikas pailsėti? Bet ne. Laikosi abu įsikibę, lyg neturėtrume jaunų, gabių, nekorumpuotų medikų.

    Reply
    • Jula

      „Amžinus” vadovus tik kojomis į priekį iš jų kėdžių išneš.
      Nieko gero ir doro nebus kol šite prie vairo,ypač Universitetinėje.

    • Simona

      Čia tamstai rūpi vyr. daktarų likimas. Bent man , tai ar paslaugos bus labiau prieinamos ir kokybiškesnės

    • Anonimas

      Tikekime, kad senučiukai neliks. Pakanka jau jiems…

    • Džordanas

      Artūrai ar cia tu? Vėl nerimsti? Ar universitete nesiseka?

    • ddt

      su kitu bachuru, su kitu bachuru, jo vardas arturas…:) mazas, ko tu nerimsti, ligoni? cia tu sau adresuoji, kad esi jaunas ir gabus? lysk budon, nes poliakui paskusim:))))

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Valstybės lėšomis kompensuos naujus tyrimus ir procedūras

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo gegužės 1 d. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis finansuojamų paslaugų sąrašą papildys nauji ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This