Ardantiems automobilius – baudos

Regionas

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos pareigūnai balandžio mėnesį vykdydami pirmąjį akcijos „Garažiukas – Kaminukas 2022“ etapą, įpusėjus akcijai jau atliko 10 reidų, patikrino 17 ūkio objektų, 35 fizinius asmenis ir nustatė 7 pažeidimus.

Aplinkosaugininkai kartu su Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais tikrino įmones ir asmenis, remontuojančius bei ardančius automobilius Kretingos, Šilutės, Skuodo, Šilalės, Klaipėdos rajonuose bei Palangos ir Pagėgių sav. teritorijose.

Klaipėdos valdybos pareigūnai įpusėjus akcijai patikrino 17 ūkio subjektų ir 35 fizinius asmenis.

Daugiau aplinkosauginių pažeidimų nustatyta fiziniams asmenis, veiklas vykdantiems pagal individualios veiklos vykdymo pažymas. Taip pat pradėti keli neplaniniai ūkio subjektų patikrinimai, kurių metu bus įvertinama įmonių atliekų apskaitos duomenys GPAIS.

Per reidus Palangoje ir Klaipėdoje nustatyti 2 nelegalūs eksploatuoti netinkamų transporto priemonių (ENTP) ardytojai, kuriems bus skiriamos baudos už šios veiklos vykdymą be leidimo.

„Reidų metu kreipiame dėmesį į tai, ar veikla vykdoma teisėtai, ar susidariusios atliekos tvarkomos tinkamai, ar nėra deginamos susidarančios atliekos. Primename, kad akcija vyks visą balandžio mėnesį ir vėliau bus tęsiama lapkritį“, – pranešime spaudai cituojama Klaipėdos valdybos viršininkė Ramunė Lukaševičienė.

Pasak aplinkosaugininkės, tai pat svarbu priminti, kad tais atvejais, kai ENTP veikla užsiimantys asmenys dirba ne uždarose patalpose, būtina užtikrinti, kad teršalai nesigertų į žemės paviršių. Jei dirbama patalpose, kuriose ardomi automobiliai, būtinos nutekėjusių skysčių surinkimo ir tvarkymo sistemos.

„Be to, asmenys privalo sudaryti rašytines sutartis su atliekų tvarkytojais, kuriems perduodamos susidariusios pavojingosios ir nepavojingosios atliekos, taip pat turi turėti atitinkamą kiekį priemonių išsiliejusiems teršalams surinkti. ENTP veiklą vykdantys asmenys privalo turėti TIPK ar Taršos leidimą, kuriame nurodytos transporto priemonių surinkimo ir apdorojimo sąlygos“, – pažymėjo Klaipėdos valdybos viršininkė.

2 Comments

  1. Gediminas

    Tegul aplink klaipeda statybas apvaziuoja, vienos siukles skraido.

    Reply
    • bigcatwar

      chi xhutve loviazmogiu gana neblog
      ai suvokia is ko galima gauti pinigu,siulau parikrinti juos ir visa gimine

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Klaipėdos maisto rūšiavimo projektui ministerija skyrė papildomų lėšų

„Klaipėdoje mažiau iššūkių, lyginant su kitais Lietuvos regioniniais atliekų tvarkymo centrais, todėl čia retai užsukam“, – teigia Klaipėdos regiono atliekų ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

ELTA

Kurortuose daugės automobilių statymo vietų

Ketvirtadienį Seimas pritarė kurortinių savivaldybių Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPP) lėšų panaudojimui transporto priemonių stovėjimo aikštelėms ir automobilių saugykloms ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

Transportas

Į Lietuvą įvežtų naudotų automobilių rida klastojama dažniau nei pirktų šalyje

Beveik kas penkto į Lietuvą įvežto naudoto automobilio rida yra suklastota. Tai reiškia, kad pirkėjai ne tik permoka, įsigydami tokius ...
2023-10-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This