Už naujas „Meridiano” bures sumokės savivaldybė

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2022-05-16

Miesto simboliu vadinamas burlaivis „Meridianas“ Dangės upėje netrukus pasipuoš naujomis burėmis su savivaldybės užsakyta reklama. Savivaldybė iš VšĮ Klaipėdos jūrinio miesto simbolis burlaivis „Meridianas“, vadovaujamos Aloyzo Kuzmarskio, nusipirko Klaipėdos miesto įvaizdžio viešinimo paslaugas.

Sutartis dėl šios paslaugos pasirašyta balandžio 27 dieną. Sandorio vertė – 11 999,57 Eur. Sutartyje burlaivio burės neminimos: viešasis pirkimas buvo skirtas reklaminiams tentams Klaipėdos senamiestyje, tarp Sausio 15-osios ir Danės  gatvių, bei Jono kalnelio ir Kruizinių laivų terminalo, Senosios perkėlos, įsigyti.

Tačiau VšĮ Klaipėdos jūrinio miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ vietoj tentų pasiūlė bures. Reklamos turinį diktuos savivaldybė, o „tentai” į burlaivio stiebus turi pakilti per 4 savaites nuo sutarties pasirašymo dienos. 

„Meridiano“ pasiūlymo pavyzdžiai

Bendras jų plotas turi būti ne mažesnis, kaip 170 kv. m. Sutartyje nurodyta, kad burės plazdės iki šių metų lapkričio 1 d. Tikėtina, kad jose bus miesto jubiliejinė reklama.

Viešieji pirkimai, kurių vertė – ne didesnė nei 10 tūkst. eurų be pridėtinės vertės mokesčio, gali būti neskelbiami viešai. Pakanka apklausti kelias įmones – kokią kainą jos siūlo už darbus pagal užsakovo pateiktą techninę specifikaciją. Kurios įmonės, be tokio konkurso laimėjo, buvo apklaustos viešai skelbti nėra privaloma.

„Trečiadienį, gegužės 18 d., rengiama burių pakėlimo ceremonija nebus vienintelė šį sezoną. Klaipėdai minint 770 metų sukaktį, šiuo metu yra ruošiamas naujas burių komplektas, skirtas įamžinti šį miesto jubiliejų. Jos bus pakeltos vasarą. Tad klaipėdiečiai ir miesto svečiai šiemet turės progą net du kartus stebėti, kaip miesto simbolis skleidžia bures”, – buvo rašoma praėjusią savaitę įstaigos išplatintame pranešime spaudai.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Dėl milijoninių dividendų ir investicijų gali brangti vanduo

Nerimaujant, kad dėl perkrovimo gali sprogti pagrindinė miesto slėginė nuotekų linija ir tuomet nevalytos nuotekos lietųsi tiesiai į Kuršių marias, ...
2024-05-13
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje nori įrengti diskgolfo parką

„Klaipėdos mieste įrengus nemokamą diskgolfo 18-os taikinių parką, šis parkas būtų viešai prieinamas visiems Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams, o ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This