Viešieji tualetai vis dar netapo grožio centru

Miestas

Prieš trejetą metų buvo paskelbti privatizuotų tualetų, esančių skvere šalia Lietuvininkų aikštės, Šaulių g. 40A, griovimo ir perstatymo projektiniai pasiūlymai. Dar 2011 metais statinius įsigijusi UAB „Segosta“ tada skelbė, kad čia bus statomas naujas grožio ir odontologijos arba kosmetologijos salonas.

Artūro Šulco nuotr.

Tačiau per tuos trejetą metų situacija skvere tarp Vilties, Šaulių ir Ramiosios gatvių, išliko rami: gražiai tvarkomi gėlynai, prižiūrimos vejos, o statybų – nė pėdsako. Vaizdą darko tik žydru sintetiniu audiniu apgaubtas nenaudojamų viešųjų tualetų kompleksas. 

Daugiau nei prieš dešimtį metų priimant sprendimą dėl 1988 m. statytų tualetų privatizavimo didelė dalis Klaipėdos miesto tarybos narių jam priešinosi – jie numanė, kad atsitiks taip, kaip atsitiko: nei tualetų, nei verslo. Tačiau Savivaldybės administracija daugumą įtikino, kad privers objekto pirkėją išlaikyti buvusią funkciją. 

Dabar jau kelių dešimtmečių metų patirtis rodo, kad įrašymas į privatizavimo sąlygas reikalavimo išlaikyti buvusią pastato funkciją yra nieko vertas. Šaulių g. 40A pastatų likimas – akivaizdus pavyzdys.

Artūro Šulco nuotr.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, šis objektas, daugelį metų buvęs miesto savivaldybės apleistų pastatų sąraše ir dėl to apmokestintas maksimaliu nekilnojamojo turto mokesčio tarifu, pernai iš to sąrašo buvo išbrauktas. Priežastis – 2021 m. sausį gautas statybą leidžiantis dokumentas, pagal kurį čia bus statoma odontologijos klinika.

2020 metais buvo parengti tualeto griovimo ir paslaugų paskirties pastato statybos projektiniai pasiūlymai, kuriuos parengė UAB architektūros studija „Plazma”. 

Projektuotojų vizualizacija

Naujo pastato numatytas bendras plotas – 289,2 kv. m. Statybą leidžiančiame dokumente statinio nugriovimo terminas neapibrėžtas.

1 Comment

  1. amžiaus problema

    Apsiši…i Klaipėda. Amžina išviečių problema. Nieko naujo. Įsivaizduoju, kad visožū valdžių mieste vyrai ir moterys tokie ir yra gyvenime, savo namuose, tokie, koks JŲ POŽIŪRIS Į MIESTO WC… Statykite” ant šikin… „,s.dantistinę”. Gal nedvoks, kaip Lėbartų kapinių išvietė, beje, Savivaldybės Kapinių oriežiūros tarnybos objektas. Gal per Tėvo dieną kapinių išvietėje nors fekalija nuo sienų nuvalys ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Mirtina nelaimė pakeitė Klaipėdos centrinę dalį

Klaipėdos regioniniame valstybės archyve saugomi dokumentai įrodo, jog biurokratų elgesys nepriklauso nuo santvarkos. Ir dabar neretai prireikia ir žmonių gyvybių ...
2023-07-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Per Martyno Mažvydo alėją nori paleisti transporto srautus

Per vienintelę Klaipėdos centre esančią pėsčiųjų gatvę – Martyno Mažvydo alėją pasiūlyta leisti transporto eismą, sujungiant jos perskirtą Juozo Karoso ...
2023-06-27
Skaityti daugiau

Verslas

„Radisson" pakeis „Mercure“

Tarptautinis viešbučių tinklas „Accor“ plečia savo prekių ženklų portfelį Baltijos regione. Tinklas pasirašė sutartį su UAB „Ramusis pamarys“ dėl naujo ...
2021-09-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This