Analoginio garso stebuklai: pirmasis susitikimas su jazz-funk muzika

Kultūra

Muzikos mylėtojams ir jai prijaučiantiems – naujas teisingos muzikos renginių ciklas Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje. Susitikimų metu bus nagrinėjami tie muzikos žanrai, kurie yra itin reikšmingi šiuolaikinės muzikos istorijoje.

Gerdos Putnaitės nuotr.

Tai ne tik pokalbiai apie muziką ir jos kūrėjus bei atlikėjus, bet ir pažintis su atitinkamos epochos garsu. Renginio dalyviai turės unikalią galimybę paklausyti autentiškų įrašų iš originalių pirmo leidimo audiofilinių vinilų, perkeltų į juostą AnalogFather garso studijoje.

Pirmasis ciklo renginys – jau šį penktadienį, gegužės 27 d., 17 val., Muzikos ir scenos menų skaitykloje (II aukšte) apie įdomų ir unikalų jazz-funk žanrą (angliškų kalboje termino atitikmuo groove).

Tai žanras, kuriame novatoriškai susiliejo rock, jazz, soul, funk muzika. Žanro spektras labai platus ir svyruoja tarp tikros jazz improvizacijos, kieto groove/funk ritmo bei jausmingo soul (sielos) šauksmo.

Jazz-funk yra amerikietiškas žanras išpopuliarėjęs aštuntajame dešimtmetyje ir devinto dešimtmečio pradžioje. Aštuntojo dešimtmečio viduryje šis žanras persikėlė per Atlantą ir tapo populiarus Anglijos klubinėje kultūroje.

Renginio moderatoriai – Vilius Ančeris ir Vladas Straupas. V. Ančeris – gitaros virtuozas, grojęs grupėse „Kontrabanda“ ir „Exem“, intelektualus melomanas, šiuolaikinės muzikos eruditas įdomus pašnekovas.

V. Straupas – garso burtininkas – vienas pirmųjų DJ Lietuvoje, grojęs legendinėse „kultūrkės“ ir „bilduko“ diskotekose, taip pat „Roxy“ klube Klaipėdoje, melomanas ir garso studijos AnalogFather įkūrėjas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Bibliotekos audioteka – ne tik muzikos gurmanams

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje įkurta audioteka – išskirtinai kokybiško garso muzikos namai – traukia melomanus ir muzikos mylėtojus ...
2021-08-09
Skaityti daugiau

Mums rašo

Balticum TV pareiškimas dėl L. Girskienės

Viešojoje erdvėje, socialiniuose tinkluose ir „YouTube“ platformoje toliau yra nuolat skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija apie Balticum TV. Todėl norime papildomai ...
2019-09-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Naujosios Tarybos portretas

19 iš 31 po priesaikos davimo ketvirtadienio rytą pradėsiančių dirbti naujosios Klaipėdos miesto tarybos narių turi įvairius verslus ar yra ...
2019-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This