Į Dangę sugrįžo Vandens sporto festivalis

Fotoreportažai, Sportas

Simona Rizgelytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-07-06

Komentarų: 0

Šventinį liepos 6-osios rytą Dangės upėje šalia rekonstruotojo skvero prasidėjo Vandens sporto festivalis.

Simonos Rizgelytės nuotr.

Nuo 7 val. vyko mėgėjiškos žūklės varžybos, kurių pabaigoje buvo apdovanota šauniausia žvejė, jauniausias ir vyriausias dalyvis bei daugiausiai žuvies pagal svorį ir didžiausią žuvį pagavę žvejai.

10 val. startavo baidarių – kanojų irklavimo 200 m sprintas, kuriame varžosi patyrę sportininkai, o nuo 11 val. visi norintys gali išbandyti pramoginį irklavimą turistinėmis baidarėmis, irklentėmis ir padangomis.

Klaipėdos irklavimo centro sporto vadybininkė Asta Zablockytė kviečia klaipėdiečius susipažinti su vandens sportu ir pajudėti.

„Irklentės, turistinės baidarės, irklavimas su padangomis – viskas yra skirta pramogai ir tam, kad žmonės galėtų susipažinti ir pajudėti. Iki 15 valandos vyksta pramoginė dalis, bet čia taip pat galima dalyvauti varžybose. Nereikalinga didelė sportinė patirtis, galima tik išbandyti, o jeigu gaunasi, ir varžybose sudalyvauti“, – teigia viena iš renginio organizatorių A. Zablockytė ir kviečia registruotis prie scenos Danės skvere esančios mėlynos palapinės.

Festivalio naujovė – vandens sporto įrangos ekspozicija, kurioje pristatomos ne tik įprastos akademinio irklavimo, baidarių ir kanojų valtys, bet ir mažiau žinomos baidarės, kurios yra skirtos čiuožti bangomis, žvejoti, plaukti jūroje. Taip pat pristatomos sparčiai populiarėjančios pakrančių irklavimo valtys.

„Pristatome seną, bet Lietuvoje naujai startuojančią sporto šaką – pakrančių irklavimą, kuris 2028 metais turėtų būti įtrauktas į olimpinių žaidynių programą“, – pasakojo Lietuvos irklavimo federacijos atstovas ir vienas iš renginio organizatorių Darius Raišutis.

Jis taip pat pabrėžia, jog festivalio tikslas – populiarinti vandens sportą Klaipėdoje.

„Planas, kad irklavimas ateitų būtent nuo Klaipėdos, todėl pradedam reklaminę kompaniją, norim prisistatyti ir parodyti, kad yra tokia galimybė“, – teigė irklavimo klubo „Gigas“ prezidentas D. Raišutis.

Ties įplaukimo kanalu į Jono kalnelį 13 val. startuos aštuonviečių valčių sprintas, o 14.30 val. vikingų valčių lenktynės ir „Dangės dvikova“ katamaranais.

Festivalį vainikuos apdovanojimų ceremonija, kuri vyks 16.15 val., o vandens sporto įrangos ekspoziciją galima apžiūrėti iki 17 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Savivaldybė pateikė potvynių suvaldymo priemones

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša Aplinkos ministerijai pateikusi naujas priemones, kurios padėtų suvaldyti potvynius. Dėl to Nacionalinio vandenų srities 2022-2027 metų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

ELTA

Klaipėdos rajonas su nerimu laukia potvynių, apsemtos Kartenos kapinės

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas teigia, kad atšilus orams ir prasidėjus liūtims Vakarų Lietuvoje kyla naujo potvynio grėsmė. Anot jo, ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This