Nidoje – išskirtiniai filmai apie Ukrainos naikinimą

Regionas

Liepos 22, 23 dienomis, 22.00 val. Nidos bendruomenės namuose vyks išskirtinės filmų „Donbasas” ir „Babij Jaras. Kontekstas” peržiūros. Šie režisieriaus Sergejaus Loznicos filmai tiria Ukrainos naikinimą.

Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonijos kartu su kultūros ir turizmo informacijos centru „Agila” ir Neringos muziejais organizuojamos peržiūros formuojamos kaip atsakas į Babij Jaro Memorialinio Holokausto centro iniciatyvą rinkti lėšas „Yahad-in unum” organizacijai, skirtai išsamiai dokumentuoti ir rinkti Rusijos agresorių įvykdytų nusikaltimų prieš žmoniją įrodymus.

„Yahadin-in unum“ yra organizacija, kurios tikslas – surasti masinius nacių žudymo įrankius ir žydų aukų kapines buvusioje Sovietų Sąjungoje. Organizaciją 2004 metais įkūrė Prancūzijos Romos katalikų ir žydų bendruomenės.

Rusijos agresija prieš Ukrainą parodė, kad genocido praktikos niekur neišnyko. Jos atsikartoja Bučoje, Irpine, Kyjive, Charkive, Mariupolyje ir kituose Ukrainos miestuose – miestuose, kuriuos per Antrąjį pasaulinį karą bombardavo nacistinė Vokietija. Filme „Babij Jaras. Kontekstas” matome, kaip Rusijos apšaudyti dega namai, ligoninės ir vaikų darželiai. Žmonės bėga į rūsius ir bombų slėptuves arba traukiasi. Milijonai žmonių priversti palikti namus ir persikelti į saugesnę vietą Ukrainoje arba užsienyje.

Babij Jaro Memorialinio Holokausto centras bendradarbiauja su tyrėjų grupe, kuri rengiasi sudaryti patikimą duomenų bazę JT Tarptautiniam Teisingumo Teismui Hagoje. Pirmieji žingsniai jau žengti – fondo akademinė taryba kreipėsi su pareiškimu į Tarptautinio baudžiamojo teismo prokurorą. 

Daugiau informacijos apie filmus ir lėšų rinkimo nuorodos čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Rugsėjis - nemokamų ekskursijų mėnuo Neringoje

Po besibaigiančios vasaros siautulio ir įspūdžių pabūti ramybėje kviečia Neringa. Kaip ir kasmet rugsėjis čia – turizmo mėnuo. Džiaugsmą keliauti ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Regionas

„Tek saulužė ant maračių“ kviečia švęsti vidurvasarį

Birželio 22–25 d. Neringa kviečia leistis į legendomis apipintą, paparčio žiedo paieškų ir Joninių nakties magijos kupiną tarptautinį folkloro festivalį ...
2023-06-20
Skaityti daugiau

Politika

„Žinau, ką renku“ kviečia į priešrinkiminius debatus Neringos savivaldybėje

Nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ vasario 20 d., pirmadienį, Nidos meno kolonijoje organizuoja kandidatų į mero postą debatus. Neringos ...
2023-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This