„Drakonų“ valčių lenktynėse – rekordinis užsieniečių skaičius

Fotoreportažai, Sportas

Jūros šventės metu šeštadienį Dangės upėje jėgas išbandė „Drakonų“ valčių komandos. Greičiausieji apdovanoti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurėmis. Tokias lenktynes direkcija surengė jau dvyliktą kartą.

Pirmąją vietą iškovojo komanda „Atsipūtę”.

Šįkart dėl geriausiųjų taurės varžėsi net 42 komandos. Iš jų aštuonios buvo iš užsienio – Kanados, Suomijos, Danijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Portugalijos.

Antroji vieta atiteko labai arti pirmosios vietos buvusiai komandai „Kogas”.

„Šios „Drakonų“ valčių lenktynės išskirtinės azartu, komandų skaičiumi, tiek palaikančių žiūrovų gausa. Lenktynių geografija jau seniai yra peržengusi Lietuvos ribas, tačiau dar nebuvome sulaukę šitiek komandų iš užsienio valstybių. Man labai smagu, kad aktyviai dalyvauja ir jūrinės bendruomenės atstovai, kariškiai, šį renginį nuspalvino net karinis orkestras iš Danijos. Sveikinu komandas nugalėtojas, kurios iškovojo Uosto direkcijos taures. Taip pat noriu pasveikinti visus šių lenktynių dalyvius, kurie čia dalyvaudami, irkluodami, demonstruodami savo ištvermę taip pat yra nugalėtojai“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Šiemet nepralenkiami buvo ir pirmąją vietą iškovojo komanda „Atsipūtę”. Antroji vieta atiteko labai arti pirmosios vietos buvusiai komandai „Kogas”. Trečiąją vietą iškovojo komanda „Žalčiai”.

„Žalčiai”

Uosto direkcijos organizuojamose varžybose gali dalyvauti visi norintys, dalyviai nėra skirstomi nei pagal amžių, nei pagal lytį, svarbu būti sulaukus pilnametystės. „Drakonų“ valčių varžybose negali dalyvauti profesionalūs irkluotojai. Kiekviena komanda savo ištvermę ir jėgas demonstruoja įveikdama 500 m atstumo distanciją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This