Už mirtinai sušaldytą kūdikį nuteista tik motina

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl šių metų sausio pradžioje tarp Šilutės plento ir Statybininkų prospekto esančiame garažų masyve negyvai sušaldyto tik ką gimusio vyriškos lyties kūdikio.

Naujagimio nužudymu kaltinta 34-erių Eglė Kuuz savo kaltę pripažino ir gailėjosi, o jos 54-erių jos sugyventinis Zenonas Beniušis, kaltintas sukurstymu nužudyti, neigė taip elgęsis.

Eglė Kuuz ir Zenonas Beniušis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras Arūnas Saunorius teismo prašė kūdikio motinai skirti 11 metų nelaisvės, o jos sugyventiniui, kuris nebuvo šio vaiko tėvas – 15 metų, kadangi jis buvo teistas už tyčinį smurtinį nusikaltimą ir jo vaidmuo esą yra lemiamas.

Bylą išnagrinėjusi kolegija, kurią sudarė teisėjai Linas Pauliukėnas, Dalius Jocys ir Dalia Kursevičienė, nusprendė E. Kuuz skirti 10 laisvės atėmimo bausmę, o Z. Beniušis išteisintas ir nedelsiant panaikintas jo suėmimas.

Po beveik septynių mėnesių nelaisvės Zenonas Beniušis teismo salėje buvo paleistas į laisvę. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuosprendį E. Kuuz išklausė per nuotolį, tik Z. Beniušis buvo atvežtas į teismo salę.

„Kažkokia nesąmonė, teisybės iš viso nėra”, – iškart po rezoliucinės dalies paskelbimo replikavo E. Kuuz, vis dangsčiusi savo veidą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Lengvinančia atsakomybe teismas laikė, kad moteris prisipažino padariusi nusikaltimą ir gailėjosi.

Motyvus dėl Z. Beniušio aiškindamas teisėjas D. Jocys dėstė, kad byloje nenustatyta, jog vyras būtų turėjęs išankstinę nuostatą atsikratyti kūdikiu jį nužudant. Anot teismo, nėra neginčijamų duomenų, kad jis liepė išnešti vaiką. Akcentuota, kad pati E. Kuuz iš anksto buvo nusiteikusi atsikratyti vaiku. Tai patvirtina ir aplinkybė, kad ji pati iškart po gimdymo laikė nuogą kūdikį ant žemės apie 20 minučių, tad jau tada jis galėjo mirti, o ne nuneštas prie garažo. Teismas pabrėžė ir tai, kad Z. Beniušis pats iškvietė policiją, nors galėjo pasirūpinti kūdikėlio kūno paslėpimu ar sunaikinimu.

Teismo salėje paleistą Z. Beniušį netruko apkabinti nuosprendžio atėjusi išklausyti dukra.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pats vyras nenorėjo nieko komentuoti, tik dar kartą pakartojo, jog yra nekaltas.

Toks nuosprendis dar gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui. Prokuroras A. Saunorius teigė, be abejo, skųsiantis šį sprendimą.

„Prokuratūros nuomone, vyras negali pasakyti moteriai, kad ji išmestų vaiką”, – sakė prokuroras.

Atlikto tyrimo duomenimis, vyriškos lyties kūdikį garaže, neblaivaus sugyventinio akivaizdoje, pagimdžiusi E. Kuuz buvo apsvaigusi nuo alkoholio. Pareigūnai tvirtino, kad gimusį kūdikį moteris sugyventinio nurodymu išnešė ir paliko prie garažo. Žiemą lauke paliktas bejėgiškos būklės naujagimis mirtinai sušalo.

Moteris iš įvykio vietos buvo pasišalinusi, tačiau netrukus buvo rasta ir sulaikyta, o sugyventinis sulaikytas įvykio vietoje, kai pranešė apie kūdikį. Pora teismo sprendimu buvo suimti sausio 6-ąją.

1 Comment

  1. Klaipēdietē

    Šaunuolē Zenono advokatē kad teisiškai apgynē nekalta žmogu.Kad nekaltas žmogus neatsidūrē už grotu.Šitos Gerbiamos Zenono advokatēs yra teisingas požiūris į įstatyma ir žmogu ,tai advokatē iš didžiosios raidēs,verta pagarbos.Tiesa ta ,kad žmogu nepagrystomis prielaidomis arba iš piršto laužtais tauškalais kaltinti negalima ,ta ir įrodē Gerbiama Zenono advokatē.Didelē dalis visuomenēs gerbia tokius advokatus ,kurie dirba palei įstatymus su švaria sažine ir nekalto žmogaus neteisia.Bei nesiekia lauru bei šlovēs nesusirinke reikiamu įrodymu ,kaltindami nekalta žmogu.PAGARBA ,teisingai advokatei.Varkšus Zenonui ir jo dukrai sveikatos.Tai tēvo ir dukros laimēs laimingi apsikabinimai,teisingumas triunpavo,nekaltumas žmogaus įrodytas.O tokias motinas kaip Egle Kuz.iki gyvos galvos sodint,ji viena tik kalta .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Verdiktas kūdikį nužudžiusiam vyrui paaiškės birželį

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį uždarame posėdyje išnagrinėjo Klaipėdos apygardos prokuroro Arūno Saunoriaus prašymą skirti priverstinį gydymą griežto stebėjimo sąlygomis vyrui, ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį nužudžiusiam tėvui siūlomas priverstinis gydymas

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė, jog baigė ikiteisminį tyrimą dėl įvykio, kai pernai rudenį mirė Klaipėdoje pro langą išmestas kūdikis. Tyrimui ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This