Teisiamas Autobusų parko vadovas

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Nuo praėjusių metų spalio uostamiesčio Savivaldybės valdomai UAB „Klaipėdos autobusų parkas” (KAP) vadovaujantis Vaidas Ramanauskas turi sėdėti teisiamųjų suole.

Klaipėdos autobusų parko vadovui Vaidui Ramanauskui dabar tenka išmėginti ir kaltinamiesiems teisme skirtą kėdę. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėjama byla, kurioje jis kaltinamas mažamečiams sukėlęs fizinį skausmą ir  nežymiai sutrikdęs sveikatą. Tokia baudžiamąja byla virto praėjusių metų gegužę įvykęs incidentas, kai tuometinis Eksploatacijos departamento direktorius V. Ramanauskas su kitais kolegomis tramdė autobusų langų daužymu įtartus nepilnamečius.

Tiek KAP valdybos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, tiek ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigia, jog prieš paskiriant V. Ramanauską įmonės vadovu buvo žinoma apie jo atžvilgiu vykdomą ikiteisminį tyrimą. O jei procesas baigsis V. Ramanausko teistumu, tada esą ir bus daromos išvados.

Patvirtino parodymus

Teismą pasiekusi istorija prasidėjo pernai gegužės 7-osios, sekmadienio, vakarą, kai į uostamiesčio policininkus kreipėsi 33 metų moteris ir pranešė, kad šeštadienio vakarą nepažįstamas asmuo sumušė jos 14-metį sūnų tarp Garažų gatvės ir geležinkelio bėgių esančiame miškelyje – spyrė bei keliu trenkė į pilvą. Medikai jam buvo diagnozavę nosies, kaklo ir pilvo sumušimus bei išleido gydytis į namus.

Šis nepilnametis Lukas R. kartu su dar keturiais draugais tą šeštadienį buvo sulaikyti KAP darbuotojų, kurie juos įtarė įmonės teritorijoje daužius autobusų stiklus.

Trijų tomų apimties bylą nagrinėjantis Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį atliko įrodymų tyrimą, kurio metu buvo peržiūrėti nepilnamečių apklausų vaizdo įrašai, protokolai, kuriuose jie pagal pateiktas atpažinimui nuotraukas smurtautoju įvardina būtent V. Ramanauską ir kt.

Byloje savo reikalavimą pareiškė ir Ligonių kasa – jei V. Ramanauskas bus pripažintas kaltu, norima, kad jis atlygintų per 50 eurų žalą, kurią sudaro išlaidos už suteiktas medicinines paslaugas.

Baudžiamasis kodeksas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrukdymą nepilnamečiui numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Valdžia žino

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog jam žinoma apie šį vykstantį teismo procesą.

„Kai bus galutinis sprendimas, tada ir bus sprendžiama, kaip elgtis su direktoriumi”, – teigė jis.

Paklaustas, ar KAP direktoriaus konkurso metu gavus pažymą iš spec. tarnybų buvo atsižvelgta į faktą, jog V. Ramanausko atžvilgiu vykdomas ikiteisminis tyrimas, meras teigė, kad tokia pažyma „informuoja, bet neįpareigoja”.

„Sprendė tas, kas valdo įmonės akcijas – Savivaldybės administracijos direktorius”, – sakė V. Grubliauskas.

Tuo metu Savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas teigė žinojęs apie iškeltą bylą, bet kad ji nukeliavo į teismą, jam buvo naujiena.

„Kad ikiteisminis tyrimas pradėtas sprendžiant dėl direktoriaus kandidatūros buvo žinoma, bet toks tyrimas gali būti pradėtas maža dėl ko. Kiek atsimenu, tai buvo istorija dėl incidento pačio autobusų parko teritorijoje, išdaužytų autobusų langų ir taip toliau. O jei dabar bus vienokie ar kitokie teismo sprendimai, tai nagrinėsime ir žiūrėsime, nes kol kas dar dar nėra konstatuota, kad žmogus yra kaltas”, – sakė S. Budinas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This