Aidas Kaveckis tapo lyg karšta bulvė

Politika, Svarbu

Atrodo, kad Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Klaipėdos skyriaus Tarybai visgi nepavyks išsisukti nuo situacijos, į kurią pateko vienas iš galimų jos kandidatų į merus Aidas Kaveckis, vertinimo.

„Aš esu švarus”, – sako Aidas Kaveckis. Algirdo Kubaičio nuotr.

Žinia, „Atvirai Klaipėdai” pasidomėjus, kodėl politiko valdomos įmonės „Grūdoteka” puslapyje skelbiama, jog ji dirba su Rusijos ir Baltarusijos rinkomis (tokį faktą paviešino valstiečių kandidatė į Klaipėdos merus Ligita Girskienė), A. Kaveckis iš pradžių tikino, kad tiesiog buvo neatnaujinta informacija.

„Su Rusija įmonė neprekiauja jau nuo 2015 metų, su Baltarusija visi prekybiniai ryšiai nutraukti šių metų pradžioje, dar neprasidėjus Rusijos agresijai prieš Ukrainą”, – raštu „Atvirai Klaipėdai” tada atsakė konservatorių frakcijos pirmininkas Klaipėdos miesto taryboje.

Tačiau „Atviros Klaipėdos” žurnalistui paskaičius teismo nutartis dėl „Grūdotekai” iškeltos bankroto, o vėliau – restruktūrizacijos bylos, paaiškėjo, kad A. Kaveckis sakė netiesą. Minėtose teismo nutartyse rašoma, kad 2019 m. II ketvirtį bendrovė vykdė sojos rupinių be GMO pardavimus į Rusijos Federaciją. Be to, bankroto „Grūdotekai” siekusi Ukrainos bendrovė „Agrotechnika” savo skunde Apeliaciniam teismui nurodė, jog „Grūdoteka” restruktūrizacijos plane dėsto, jog planuoja plėsti pardavimus į Rusijos Federaciją.

„UAB „Grūdoteka” prekybą sojos rupiniais su Rusija nutraukė 2015 metų pabaigoje. Prekybą nedidelėmis apimtimis trumpam buvome atnaujinę laikotarpiu nuo 2018 metų rugpjūčio iki 2019 metų kovo. Tikėjome, kad pasikeitus situacijai Rusijoje, ateityje galbūt galėtume vėl prekiauti su šia šalimi. Tokius ketinimus nurodėme ir įmonės restruktūrizacijos plane. Tačiau gyvenimas tuos planus pakoregavo. Dabar tik džiaugiuosi, kad prekybos su Rusija neatnaujinome ir to neketiname daryti ateityje. <…> Noriu dar kartą akcentuoti – mes nepalaikome ir nepalaikysime verslo ryšių su šalimis agresorėmis”, – taip teismo nutartyse esančią informaciją vėliau komentavo A. Kaveckis.

Iškart po to TS-LKD Centrinio rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog situacija tiesiog taip nebus palikta ir Klaipėdos skyriaus taryba turės viską išsiaiškinti bei pareikšti savo poziciją. Po savaitės partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas A. Pocius „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad susirinkusi Taryba išklausė A. Kaveckio ir pasiūlė jam pačiam viską išdėstyti TS-LKD vadovybei.

Ketvirtadienį A. Vyšniauskas patvirtino, kad su A. Kveckiu jau buvo kalbėtasi savaitgalį vykusio partijos sąskrydžio metu. Pasak jo, pateikta informacija neatrodė gerai, nes dabar viskas, kas susiję su Rusija, „yra problema”. Visgi, anot pašnekovo, galutinį sprendimą turės padaryti skyrius, kurį jis laiko vienu stipriausiu Lietuvoje, tad jam esą nedaromas joks spaudimas iš viršaus. O pats A. Kaveckis, anot A. Vyšniausko, esą irgi turi galimybę „dėti visas kortas ant stalo” ir įrodyti savo teisumą. Sprendimas esą turėtų būti padarytas kitą savaitę.

Pasak A. Vyšniausko, neabejojama, kad skyrius sugebės išspręsti šią situaciją, o centrinė partijos valdžią esą kišis tik tuo atveju, jei visgi sprendimo nebus.

TS-LKD Klaipėdos skyriaus pirmininkas A. Pocius taip pat teigė, kad prie klausimo bus sugrįžta kitą savaitę.

„Praktiškai jau apsitarėme su pagrindiniais žmonėmis. Viskas vyksta pagal planą”, – sakė A. Pocius.

Ant jo, galutinį skyriaus kandidatą parinks jo Taryba. Be A. Kaveckio juo dar gali tapti Seimo narys Audrius Petrošius ir Klaipėdos miesto tarybos narys Andrius Petraitis. O galutinai kandidatą tvirtins partijos vadovybė Vilniuje.

Pats A. Kaveckis „Atvirai Klaipėda” sakė, kad ir po pokalbio su partijos vadovais nesiruošia trauktis iš šios vidinės politinės kovos.

„Aš esu švarus”, – sakė politikas, kurio duomenimis, galutinis sprendimas dėl kandidato į merus turi būti paskelbtas iki mėnesio galo.

10 Comments

  1. TIESA

    Pažvelkime į kandidatų į Klaipėdos miesto merus padarytus gerus darbus Klaipėdai ir jos žmonėms . Matau , jog Aidas Kaveckis įgyvendino nuostabų projektą ; atkūrė ir iš pagrindų sutvarkė Friedricho pasažą ,taigi mums klaipėdiečiams ir Klaipėdos miesto svečiams malonu ten apsilankyti. Ir dar vienas nuostabus jo darbas , tai mūsų Klaipėdos laivo “ Meridiano “ išgelbėjimas ir jo atrestauravimas . Tokius darbus gali padaryti tik labai savo gimtą miestą mylintis žmogus . Tai tikras Klaipėdiėtis ir labiausiai tinkamas kandidatas į mūsų Klaipėdos mero postą.

    Reply
  2. labai jau įdomu

    kas darosi Klaipėdos konservatorių tarpe. Amžinos intrigos. Taip buvo prie Puteikio, o ir vėliau. Dabar gi reikia vieningai išrinkti lyderį, kandidatą į mero postą – piššš. Intrigos ponai, intrigos. Kitos partijos jau turi geležinius kandidatus, o konservatoriai…. Didžiokas surinko asmeniškai Petrošiaus rėmėjus iš Klaipėdos, Palangos, Klaipėdos rajono, mokslininkus, pranciškonus, medikus. O kur reitingavimas partijoje? Kur garbinga konkurencija. Politinis sudiev Kaveckui…

    Reply
    • Anonimas

      pasitikėti ir dar balsuoti už liberkonservatorius – savęs negerbti . O jau konservatoriaus ir ,tų pasirašiusių, kvietimą padorumas ir politinis , ir žmogiškas . …. Aš tokius niekinu .

    • susitarė

      kad kaveckį reikia praspirti, nes jaunas ir gražus laksto kur reikia Vilniuje, į ausį kalba, karjeros siekia, nesvarbu, kad skyrius Kaveckį palaiko. Šiaip tai juokingai iš šalies atrodo.

    • Mano nuomone

      jau net nejuokinga . Visiškai sudirbo konservatorių kandidatus ! Tie , pasirašę kvietimą . „Moralės ir padorumo distrofikai ” – pasitikėjimo neliko jokiam konservatorių kandidatui ir viską padarė patys ! O jei Didžiokas rinko , manau visiškas politinis dugnas , taip kenkti skyriui .

  3. ko gero

    konservatorių bėda, kad pas juo atbėgo būsimas „ostapas bendorius” labai ambicingas jaunuolis ir jaukia viską ir visur. Taip „ostapo bendoriaus” nemylėti negali jis gi gražiai kalba, neblogai atrodo, bet va elgesys ir užkulisiniai žaidimai labai negražūs. Juokingiausia, kad „ostapas bendorius” jau net Klaipėdoje meru susiruošė būti, o Kaveckis truputį maišo jo planams :).

    Reply
  4. neringa

    na lyginant su Vaitkaus pastangomi atidirbti uostininkų pinigus ir patyliukais panaikinti viešą krepšinio aikštelę prie Udovickio langų, Kavecis tikrai yra švarus ir sąžiningas.

    Reply
    • Oi koks neringos

      liberalus ” suvokimas ” 🙂 kažkokią aikštelę palyginti su melu dėl prekybos plėtros į Rusiją ? Patryjotė !

  5. Šalin

    Šalin rankas nuo Kavecko, kaip rašo mokinių vadovėliuose iki karo Rusija buvo patraukli demokratiška valstybė !

    Reply
    • Jūs rimtai ? :)

      O kam 20 m buvo skirtas liberpatryjotų šūkis ” rusai puola? ” 🙂 Kaip suprantu tikrai ne liberkonservatoriams ? 🙂 Neverslauti privalėjo tik visi likę ? Kad ir tas pats Udovickis ar uosto įmonės ? Oi , dar Karbauskis 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This