Senolis kris dar šiemet

Miestas

XX a. pirmoje pusėje pastatytas namas Nemuno g. 121 bus pradėtas griauti dar šiais metais. O iki pavasario jo neliks ir pėdsako.

Artūro Šulco nuotr.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pasirašė sutartį su UAB „Vilniaus BDT” dėl šio avarinės būklės, administracinės paskirties pastato nugriovimo spalio pabaigoje. Senolis turi išnykti per 50 dienų, rašoma sutartyje, nors su visais formalumais sutarties trukmė yra 125 dienos.

Už šį darbą Uosto direkcija griovėjams įsipareigojo sumokėti 34,8 tūkstančius eurų. Direkcijos teigimu, „architektūrinę vertę paveldosaugos požiūriu pastatas yra praradęs ir jam netikslinga suteikti teisinę apsaugą”. 

Beveik 280 kv. m ploto pastatas statytas XX a. pirmoje pusėje kaip gyvenamasis namas – Registrų centro duomenimis, jis pastatytas 1935-aisiais. Pokaryje jame buvo įsikūrusi milicija, vėliau – policija. 2000 m. jį perėmė Valstybės turto fondas, 2004 m. rugsėjį pastatas tapo Uosto direkcijos nuosavybe.

Artūro Šulco nuotr.

Klaipėdos savivaldybė dar 2011 m. birželį patvirtino detaliojo plano sprendinius, pagal kuriuos šį pastatą numatyta griauti dėl inžinerinės infrastruktūros plėtros. 

Kultūros paveldo institucijos laikosi pozicijos, kad šio pastato nereikia saugoti.

„Dar 2017 m. buvo kreiptasi į Klaipėdos miesto nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybą, kad ši įvertintų pastatą paveldosauginiu požiūriu. Taryba konstatavo, kad architektūrinę vertę paveldosaugos požiūriu pastatas yra praradęs ir jam netikslinga suteikti teisinę apsaugą”. Tokį teiginį pastato savininkai įrašė minėtų paslaugų pirkimo dokumentuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This