Klaipėda atnaujins strateginius triukšmo žemėlapius

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2022-11-23

Kuriose vietose uostamiestyje gyventojai labiausiai kenčia nuo įvairaus triukšmo, o kuriose pašalinių garsų beveik negirdėti?

Triukšmo modeliavimo rezultatams pagrįsti bus atlikti kontroliniai triukšmo matavimai pagal iš anksto su Klaipėdos savivaldybe suderintą kontrolinių matavimo taškų išdėstymo schemą.

Savivaldybė parengti (atnaujinti) aglomeracijos strateginius triukšmo žemėlapius tikisi per metus.

Bus rengiami uostamiesčio aglomeracijos kelių transporto strateginiai triukšmo kartografavimo žemėlapiai visais paros tarpsniais pagal triukšmo sklaidą. Panašiai bus sudaromi ir pramonės (įskaitant ir uosto) objektų strateginių triukšmo kartografavimo žemėlapiai. Atskiras triukšmo žemėlapis bus rengiamas ir geležinkeliams mieste.

Numatyta rengti ir miesto aglomeracijos suminį visų triukšmo šaltinių žemėlapį, modeliuoti jo sklaidą.

Žemėlapis iš Klaipėdos miesto savivaldybės triukšmo prevencijos veiksmų plano 2019 – 2023 metams

Bus renkami duomenys ir apie kelių transporto triukšmo veikiamoje zonoje gyvenančius žmones. O taip pat – ir apie žmones, gyvenančius pramonės objektų bei geležinkelių triukšmo veikiamoje zonoje. Atskirai bus renkami duomenys ir apie Klaipėdoje esančias švietimo, medicinos įstaigas.

Savivaldybės užsakymu Klaipėdos miesto aglomeracijos strateginiai žemėlapiai pirmą kartą buvo parengti 2012 metais. Triukšmo strateginių žemėlapių duomenys naudojami triukšmo prevencijos,  tyliosioms zonoms nustatyti, triukšmo prevencijos veiksmų planams atnaujinti.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos valdžios mobingas verčia girtuokliauti?*

Per metus net trys Klaipėdos miesto viešojo sektoriaus vadovės turėjo atsisveikinti su valdiškomis pareigomis dėl nederamų santykių su alkoholiu.  Pirmoji ...
2024-05-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Dėl grėsmės vaikų gyvybėms mokyklos siekia atsitverti nuo automobilių

Nors mokyklų kiemuose pavojingai manevruojantys automobiliai nuolat kelia grėsmę vaikų sveikatai ir gyvybėms, Klaipėdos miesto valdžia neskuba pritarti prašymams leisti ugdymo ...
2024-05-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Reorganizaciją pradėjo nuo Transporto skyriaus vedėjo*

Prasidėjo… Nors Klaipėdos savivaldybės reorganizacija dar neprasidėjo, Transporto skyriaus vedėjas jau pažemintas pareigose. Nors savivaldybės interneto puslapyje tebeskelbiama, kad Rimantas ...
2024-05-24
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This