Naktimis uostamiestyje bus tamsiau

Miestas

Taupant miesto lėšas elektros energijai už apšvietimą atsakingas Klaipėdos autobusų parkas skelbia nuo lapkričio 28 d. naktimis atjungsiantis šviestuvus dalyje uostamiesčio viešųjų erdvių.

Daugelyje vietų bus atjungtas kas antras šviestuvas. Palmiros Mart nuotr.

Nuo vidurnakčio iki 5 val. ryto bus tamsu dviračių take Pamario g. ir dviračių tako atkarpoje nuo Girulių bokšto iki Vasaros estrados. Taip pat apšvietimas naktį neveiks dviračių take nuo Tauralaukio iki Liepų g.

Miesto parkuose šviesos irgi bus mažiau. Poilsio parke, Sąjūdžio parke, Malūno parke, Ąžuolų giraitėje bei Smiltynėje bus atjungtas kas antras šviestuvas.

Pranešama esą išvardintų vietų apšvietimo sumažinimas leis sutaupyti apie 14 tūkst. kWh energijos per mėnesį. Skaičiuojant dabartiniu tarifu (28 ct/kWh) sutaupymas sieks kone 3900 eurų per mėnesį, o per metus – daugiau kaip 46,5 tūkst. eurų.

13 Comments

  1. Sara

    Tai baisu bijosi ir iki parduotuvės nueiti padaugės nusikaltimu, taupyti gyvybės sąskaita

    Reply
  2. Silkė

    Kai už miesto apšvietimą atsakingas ” autobusų parkas”- aplamai keista ,kad kažkur dar kažkas šviečia. Kaip už miesto autobusus bus atsakingas “gatvių apšvietimas” nemanau, kad autobusai ilgai važinės……

    Reply
  3. Mindaugas

    Na jus daugiau ir negalite sugalvoti ne kad vagystes muitines apiplėšimas kriminalai uoste jau trukumas nuo darbu tai kodel nesuprantate kaip zmones turėti turėtu gristi nakty is darbo tai ka mums reike apsiginkluoti

    Reply
    • Mindaugai

      Nusipirk Makarovą ir nešiokis. Nebrangus, nesunkus, nors ir nelabai kokybiškas. Prietelius pasakojo, kad sovietiniai milicininkai per šaudymo pratybas iš 10 metrų į čiūčelą kartais pataikydavo, tai savigynai iš kelių žingsnių tikrai bus geras, banditui kiaušius nuneš kaip didelis.

  4. Ga

    Dar randa ka skaityt ir komentuoti tunginiai

    Reply
  5. Klp

    Vargšai…. Baisu jiems po Klaipėda vakare vaikščioti… Apgailetini, bijoti ir tamsos dar turbūt? O dėl kriminalų, jų buvo ir bus ir dėl kas antros lempos nieko nepakeis. Taigi sutemus paranojikai sedekit namie.

    Reply
  6. T

    Kvaili per visą galvą,bet kitaip Klaipėdoje ir nebūna!

    Reply
  7. Alvydas

    Tai ir gerai,ripjaut ką nors bus lengviau gopnikams…

    Reply
  8. Antanas

    Taupyti reikia, tik turi būti protingai apgalvota. Jau dabar vakare baisoka po Klaipėdą vaikščioti, tai kas bus atjungus šviesas, bet jei tai bus padaryta su protu, gal ir gerai, nematau čia aferos. Įdomiausia afera mieste, tai, kad gatvių apšvietimas perduotas autobusų parkui, tokios aferos Lietuvoje dar nebuvo. Galimai kažkas ruošia sau vietą tame parke. Nežinau kiek tiesos, bet kalbama, kad jie nori ir šiukšles iš miesto vežti. Dabartinis autobusų parko vadas neturi šansų toliau vadovauti, labai įdomu, kas čia jau dabar pradėjo sau lizdą sukti?

    Reply
  9. Daina

    Siūlau Atvirai Klaipėdai pasidomėti , kiek po tokio trumparegiško taupymo išaugs nusikaltimų skaičius.

    Reply
  10. Irutė

    Visiškas neišmanymas..Tuomet pavasariop ieškosite lèšų atstatyti vandalų suniokotai infrastruktūrai.Kas ten jums tose galvelėse?

    Reply
  11. Tamsa

    Ar reikia taip taupyti, kai kašiorams išmesta 250 tūkst. eur? Gal reikia mažiau mėtyti?

    Reply
    • Dūdorius

      Na, lauksime gruodžio mėn.kriminalinių įvykių suvestinės uostamiestyje.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdos pirtį ketina perduoti buvusiam Autobusų parkui

Klaipėdos miesto meras teikia Tarybos sprendimo projektą, kuriuo siūloma UAB „Vildmina“, valdančią senąją miesto pirtį, Trilapio g. 6,  reorganizuoti prijungiant ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

ELTA

Daugiausia LED šviestuvų - Vakarų Lietuvos savivaldybių gatvėse

Trečdalyje Lietuvos savivaldybių jau įdiegtas šiuolaikiškas gatvių apšvietimas, o artimiausiu metu, atlikus baigiamuosius darbus, kokybiškas apšvietimas bus įdiegtas daugiau kaip ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

Miestas

„Nešvariausiam” miestui tvarkyti ieškoma naujų sanitarų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė apie 4 milijonų eurų vertės viešojo pirkimo konkursą dėl bendrojo naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This