Vitės gyventojai vėl skundžiasi tarša

Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Švyturio gatvės gyventojai vėl skundžiasi tarša Vitės rajone. Trečiadienį ji esą padidėjo taip, kad po pasivaikščiojimo mokyklos stadione balti šunys grįžta juodai-rausvomis kojomis, kurių neįmanoma nuplauti.

Aplinkosaugininkai, jau sulaukę gyventojų kreipimosi, sako dabar laukiantys Jūrinių tyrimų departamento atsakymo, kada jie galės paimti mėginius.

Pasak Švyturio g. 8 namo gyventojos Svetlanos, baltas šuo po trečiadieninio pasivaikščiojimo mokyklos stadione grįžo juodai-raudonomis kojomis, kurių neįmanoma nuplauti.

Gyventojų liudijimai

„Tarša prasidėjo prieš savaitę. Tačiau tai, kas buvo trečiadienį, tai jau baisu. Mano šunys balti, tai ant jų viskas puikiai matosi. Po pasivaikščiojimo mokyklos stadione grįžo juodai-raudonomis kojomis, kurių neįmanoma nuplauti. Pačios batai irgi pasidengę tokiomis dulkėmis. Manau, kad tai metalo dulkės. Ir balose pilna jų”, – „Atvirai Klaipėdai” pasakojo Švyturio gatvės 8-ajame name gyvenanti Svetlana.

Pasak jos, situacija yra šiek tiek geresnė teritorijoje ties Švyturio g. 10 ir 12 namais, kur yra aukštesnė Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) tvora.

Kita šio namo gyventoja Alina Andronova teigia, jog ji ir kaimynai jau penkias dienas pastebi ant automobilių nuolat nusėdusias neaiškios kilmės juodas dulkes, lyg juodą smėlį. Kiemuose ir aplink namus žolė esą taip pat pajuodavusi.

„Aš pati pasivaikščiojusi 5 minutes grįžau pajuodavusia avalyne  – esu nufilmavusi vaizdo kamera, kaip išeinu iš namų naujais baltais sportiniais bateliais, o po trijų minučių jie jau pajuodavę”, – sakė A. Andronova.

Ji parašė prašymą Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentui ir jo Klaipėdos miesto agentūrai, kad būtų paimti grunto mėginiai iš Švyturio gatvės teritorijos, esančio šalia „Klasco” ir būtų ištirta, „kokios kilmės ir koncentracijos yra šios juodos stambios dulkės” bei nustatyta, kas yra jų šaltinis.

Laukia atsakymo

Minėtosios agentūros vedėjas Romualdas Dužinas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad toks prašymas gautas ir reaguojant į jį kreiptasi į Jūrinių tyrimų departamentą, kad šis atsakytų apie galimybę paimti mėginius.

„Atsakyti neturėtų užtrukti. Be to, teigiama, kad čia pasikartojanti tarša, tai niekas neturėtų dingti, kol bus paimta”, – paklaustas, kiek gali tekti laukti atsakymo ir mėginių paėmimo, sakė R. Dužinas.

Jis teigė domėjęsis, kokią krovą šiuo metu vykdo „Klasco”. Esą į laivus dabar kraunamas špižius, o iš vagonų į sandėliavimo vietas – geležies rūda.

„Krovos metu naudojamo vandens patrankos, kurios turi nuslopinti galimą taršą”, – teigė vedėjas.

„Klasco” atstovai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino sulaukę aplinkosaugininkų vizito, kurio metu jie esą įsitikino, kad vyksta įprastinis krovos procesas, nėra nei jokių naujos produkcijos, nei taršos šaltinio. Iš gyventojų skundų, anot jų, pastarosiomis dienomis nebuvo sulaukta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/uzyIoiNfONY” align=”center”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. specialistas

    su feiri ir plauk suniukui kojas tik ne su karstu vandeniu

    Reply
    • specialistas

      cia nuo gelezies rudos dulkiu jau ir pingvinai smiltynej raudoni su pelikanais greit ir ruoniai paraudonuos

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This