Už autobusų parką gatves valo privati UAB

Miestas, Svarbu

„Užtikrinti eismo saugumą miesto gatvėse bet kokiomis oro sąlygoms (snygis, plikledis, šlapdriba)”, – toks įsipareigojimas įrašytas šiaurinės ir centrinės miesto dalies gatves žiemą savivaldybės užsakymu turinčios valyti jai priklausančios UAB „Klaipėdos autobusų parkas” (KAP) sutartyje su privačia bendrove „Klaipėdos miesto tvarka“.  

Tai atlikti ši bendrovė įsipareigojo už 60,5 tūkst. eurų. O medžiagas gatvių tvarkymui – smėlį, druską, smėlio – druskos mišinį, druskos tirpalą pateikia užsakovas, tai yra KAP.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutartis buvo pasirašyta šių metų gruodžio 7 d. ir galioja iki kitų metų liepos 7 dienos. Teigiama, kad sutartis sudaryta „įvykdžius visas sniego valymo paslaugų mažos vertės pirkimo neskelbiamos apklausos būdu procedūras”. Paprastai neskelbiamos apklausos tvarka prekės arba paslaugos perkamos iki 10 tūkstančių eurų, plius pridėtinės vertės mokestis.

UAB „Klaipėdos miesto tvarka“ Klaipėdos autobusų parkui įsipareigojo teikti dvi paslaugas: valyti sniegą nuo važiuojamosios gatvių (II maršrutas) dalies (tarp jų – ir autobusų sustojimų vietų), užtikrinant saugų pravažiavimą, bei atlikti sniego pakrovimą ir išvežimą iki 15 km spinduliu.

Be to, įsipareigota per žiemos sezoną gatves laistyti druskos tirpalu bei atlikti kitus darbus. Preliminarus paslaugų teikimo valandų skaičius – 800 val.

Nors minėtoje sutartyje nurodyta, kad druskos tirpalą tieks KAP, jis šią medžiagą pagal lapkričio viduryje pasirašytą 8470 eurų vertės sutartį irgi pirks iš tos pačios „Klaipėdos miesto tvarkos“.

KAP miesto gatvių priežiūros žiemą paslaugą, dėl kurios kokybės pastarosiomis dienomis sulaukiama labai daug gyventojų kritikos ir skundų, teikia pirmą kartą.

Tačiau bendrovės generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas po pirmadienį vykusio uždaro pasitarimo, kuriame dalyvavo meras Vytautas Grubliauskas ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis, tikino, kad „dirba 10-15 metų gatvių valymo patirtį turintys žmonės”.

UAB „Klaipėdos miesto tvarka“ nuo 2019 metų dalyvauja KAP, UAB „Neringos vanduo”, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos ir kituose skelbtuose konkursuose. Už didžiausią sumą – beveik 90 tūkstančių eurų – iš jos paslaugų pirko ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracija.

38 Comments

  1. Negali būti

    Šiandien paskaičiau Ramanausko straipsnį „Klaipėdoje”, tai jis rašo, kad autobusų parkas siekia teikti miestui kuo daugiau paslaugų… Komentaruose rašoma, kad jie nusipirko šluotų gatvėms valyti, o taip pat šiūpelių. Gal ta privati įmonė pasamdyta tik dėl to, kad užsimaskuoti. O jei iš tiesų trūksta technikos, tai galėtų imtis kitokio verslo, pavyzdžiui ,viešnamių legalizavimo verslo, gal tam pakaktų tik vatinių čiužinukų, tam galėtų įveiklinti kokį pastatuką. Kam atiduoti senąjį paštą ministerijai, kai galima vietiniams poreikiams įveiklinti. Jei norima tenkinti žolės poreikį, tai sksas svarbiau, tas poreikis prigimtinis ir gerina fizinę savijautą. Sako, kad po žolės kartais balti arkliai apninka, o po sekso žmonės tiesiog skaraido, tai ir gatvių valyti nereikėtų. Manau, kad viešnamių legalizavimas išspręstų daug problemų. Gatvių valymas-fizinis darbas, o seksas, kaip teigia žmonės, nėra fizinis darbas, jei būtų fizinis darbas, tai valdininkai tam samdytų darbininkus, o dabar stengiasi patys atlikti.

    Reply
  2. Klemka

    O ko Jūs norite. Kokią valdžią dešimt metų rinkote tokią tvarką ir turite. Kaltinkite patys save. Dabar vėl rinkimai tai bent dabar žiopliais nebūkime, nes kandidatų dauguma dabar yra Klaipėdos valdžia arba jos atstovai.

    Reply
  3. Mk

    Kelininkai neišejo dar iš pandemijos ir dirba nuotoliu iš namų

    Reply
  4. Česka

    Geriausias biznis Lietuvoj būti tarpininku.

    Reply
  5. Ploska

    Tik nereikia čia Gargždų (kirčiuoti pirmą skiemenį) pavyzdžiu statyti. Važiuokit iš Vėžaičių į Plungę ir pamatysit kaip klaipėdosraj savo kelius valo. Susmirdėliai tikri.
    O Klaipėdoj net „patsmeras” susirūpino. Ar čia jo darbas?
    Galėtų dar morkų, svogūnų ir cukraus kainų klausimu pasisakyti.

    Reply
    • Prisiminė meras į viešumą lįst

      Mero darbas dabar rinkimus laimėt, nes kitaip socdemai niekur daugiau nebeims. Svogūnų kainų nereikia, užteks, jei savo darbą bent į pabaigą prisimintų. O Gargždai ne pirmas skiemuo kirčiuojamas. Net jei taip labai norisi.

  6. Vava

    Prie sovietų,šalygatvius vakydavo koks diedukas su šluota,kastuvu ir ledo kapokle,na ir nuvalydavo,o dabar turi techniką, bet šaligatviai snieguotos, stotelės nuvalytos kas dešimta,išlipti ir įlipti iš autobuso reikia per pusnis.

    Reply
  7. Irena

    Kaip visados žiema nelaiku,mes dar nepasiruošę.

    Reply
  8. plius minus

    Tai ar atsiras koks tarybos narys su kiaušiniais ir užklaus prokuratūros, ar ji gali viešąjį interesą apginti , bent suimituoti .
    Aš manau kad visi jie vienoje valtyje, kiekvienas savo interesą randa ,valdžios lovys juk neišsenkamas.

    Reply
  9. Piktai

    TIKRAI RUSIŠKA TVARKA, TAI JAU VIRŠIJA VISAS GALIMAS AFERAS. Autobusų parkas perima gatvių apšvietimą, jau čia kažkoks politinis išsigimimas, o dabar dar „valo” gatves .Nesuprantu, ar čia afera, ar apdujusios valdžios vikrontasai?Pabandykite įlipti arba išlipti stotelėje iš autobuso, didžiausia tikimybė patekti po autobusu… Kad taip nustekentų Klaipėdą niekada nesitikėjau.

    Reply
  10. Faktas

    Reikia valyti tik tai vieną gatvę ,nuo savivaldybes iki Melnarages.

    Reply
  11. siaubas

    STT, prokuratūra kur žiūri? čia aiškiausia korupcinė schema – Administracija pasirašo milijoninę sutartį su savo pavaldžia įmone, o toji vėliau pasirašo kitą sutartį nes negali alikti darbų. ŽMONĖS tiesig akyse mausto, o jūs murkdykitės pusnyse!

    Reply
  12. Tokios tokelės

    Šiandien 8,30 pačiame centre Manto ir Liepų g. sankryžoje eismą skersai užtvėrė ilgasis autobusas. Už jo įklimpęs Nr. 10, už šio – dar 5-7 autobusai. Ratai įklimpę sniege sukasi vietoje. Sniego iki kelių. Niekas nevalyta. Skersai stovinčio autobuso niekas nenutempia. Į ligoninę vėlavau visą valandą. Grįžtant apie 13 val., nepastebėjau nė vieno valytuvo.

    Reply
  13. Ziurnalas

    Oho kokia medzia zurnalistiniam tyrimui.
    Gaila, bet jo nebus.
    Miestieciai nesuzinos visu peripetiju vykstanciu KAP ir visu peripetiju susijusiu su ju pirkimais

    Reply
  14. Petras

    Šiaip tai Neniškis, Dobranskis ir Kubilienė tur būt nevažinėja mieste.Tikrsi tokio chaoso dar nebuvo , kad net pagrindinės gatvės nenuvalytos.Ką Vaitkus, Riaba ,Sadovskajair kiti “susirūpinę” nieko neorganizuos? Niekas nesikeis su tokiais susitarimais.Lauksime pavasario

    Reply
    • Janytė

      Petriuk, kvailas tu berniukas. Nieko nesuprantai ir matyt kad nesuprasi.

    • ???

      Petriuk, ar gali vaikai turėti vaikų?

  15. Beleburda

    Šaunuolis Artūras Šulcas! Gerą informaciją iškapstė! Viršūnė kas vyksta, sudaromos sąlygos laimėt konkursus neturint technikos realiai! O paskui kaltina visus iš eilės nuo mero iki egiptietiečių 🙂

    Reply
  16. Miestietis

    Ar jūs pastebėjot kad dabar baia kai išdžiūna nepabala, kodėl? -nėra druskos.

    Reply
  17. Dabar tapo aišku

    Kodel per tiek dienu niekas nemate nei vieno barstytuvo.Ir net foto ideta keliu metu senumo..:-)

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Klystate dėl nuotraukos ji daryta šį pirmadienį Garažų gatvėje. Transportas iš ten pajudėjo po to, kai meras atvažiavo 🙂

  18. Vairuotojas

    Gerai, kad ne vakar pasirase sutarti, o net gruodzio 7 d, tai kaip galima pasiruosti normaliam keliu valymui, taip ir valo 1 auto?????

    Reply
    • Nematyti

      Gatvėse nematyti nei vieno valytuvo. Pažiūrėkite , kodėl regiono keliai, Gargždų gatvės blizga, nuvalytos. Įvažiavus į Klaipėdą, atrodo, kad atsiduri Laplandijoje. Niekas nevalyta.

    • Persiladas

      Šiandien buvau Šilalėje, Tauragėje. Visur važiavau šlapiu asfaltu. Tik įvažiavęs i Klaipėda patenki “už poliarinio rato”

  19. Plojam

    Visa sukčių pirmidė: savivaldybė skelbia konkursą, laimi jos dabar visus konkursus laiminti įmonė, ji už mažesnius pinigus persamdo dar didesnius „profus”… Ramanauskui, Dobranskiui, Neniškiui ir CO galime ploti atsistoję.

    Reply
    • Gogi

      Iš kur toks durnumas gali būti begalinis?

    • Kas

      Kas netinka? Konkrečiai? Ne vagys dirba patys. O ne persamdo ir išplauna pinigus. Tik sniegas ir AK iškėlė į paviršių.

  20. Druska

    Sutartis buvo pasirašyta šių metų gruodžio 7 d. Ar viskas čia gerai?
    Kvepia korupcija ?

    Reply
    • Kodėl kvepia?

      Tai ir yra pati tikriausia korupcija.Visi jau priprato , kad Klaipėdoje kitaip nebūna.Jau gerą dešimtmetį.Ir kėsinasi toliau taip būti,bent penkerius metus

  21. gudri schema

    vieni iš kitų perka, o pinigai tai mokesąčių mokėtojų 🙂 ir gatvės nevalytos 🙂

    Reply
  22. Klaipēdietē

    Autobusų parkas ir gatvių valymas,tai du skirtingi dalykai.Bet už „gražias akytes ,galima laimēti konkursa ir gatvių valyme”.Taip kaip anekdote ,kareivis miega ,tarnyba eina.Lietuva brolių,sesių kraštas ,ka čia bepridursi,tik per gatves ypač žmonēms sunkiau vaikštantiems išbristi neina.Anksčiau to nebuvo ,kai valē tikri gatvių prižiūrētojai.Nereikia norēt aprēpt to ,ko neįmanoma aprēpt.

    Reply
  23. labai gerai

    jei miestą aptarnauja savivaldybės įmonė, jos pelnas yra stebimas ir tikrinamas, o dividendai pakliūna į miesto iždą. O jei dirba privatininkas, pelnus kraunam jam. Dėl kokybės tai nematau skirtumo. Kai tik rimtesnis sniegas – mieste visada būdavo chaosas. Tiesą sakant, visuose didmiesčiuose taip, ar tai Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Talinas ir t.t. Daug sniego yra bėda.

    Reply
    • baba

      Ar tikrai stebimas?
      Savivaldybės įmonė pasisamdė privačią bendrovę, tai pelnas ir eina jam.
      Visa tai kvepia didele korupcija tarp savivaldybės ir privačios bendrovės.

  24. R

    Baikit su ta egiptietiška druska šūda malt. Tą pačią druską naudoja ir Ukmergės savivaldybė. Kalbėjau su sieniūno pavaduotoja. , tirpdo ta druska, reikia tik berti.

    Reply
  25. Cha

    Iš šono matosi, nėra jokios patirties, tik pažadai, vien egiptietiška druska gatvių neišvalysi, vyksta pavienių valytuvų pasivažinėjimas po miestą…

    Reply
  26. Komentaras

    O mes pažiūrėkime į tai paprastai.
    Iki šiolei miestą valė profesionalai, turintys daugiametę patirtį. Dabar konkursą laimėjo …? „Klaipėdos autobusų parkas” , be jokios valymo patirties ir kaip rašoma straipsnyje , persamdė dar už save geresnius naujokus… Tai kur žiūri politinė priežiūra, taip, taip , MIESTO ŪKIO KOMITETAS . Kada jis tuos sniego valytojus su savivaldybės priežiūra ir pačiu Meru ant kilimo pasikvies, tada kai išsimiegos ir sniegas nutirps ?
    O visi kandidatai į merus rinkimams ruošiasi, programas kuria ar nusirašinėja nuo senų neįgyvendintų strateginių miesto planų . Nėra kada ponams mūsų žmogiškomis smulkmenomis užsiiminėti.

    Reply
    • baba

      Ką tai rodo? Kad autobusų parkas be konkurencijos susirenka geriausius užsakymus.
      Nes visi buvę vadovai dabar savivaldybėje vadovauja.
      Ar tai nėra interesų konfliktas?

  27. MArijus

    Biznieriai… Kada mes juos visus į šiukšlių dėžę sumesime?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Šluoti gatves vietomis trukdo gyventojų nuolat laikomi automobiliai

Kasdien ankstyvą rytą, nuo 3-4 valandos, į pagrindines uostamiesčio gatves išvažiuoja UAB „Klaipėdos paslaugos“ vakuuminės šlavimo mašinos, iš kelkraščių surenkančios ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This