Ieško, kas rinks rinkliavą Kuršių nerijoje

Regionas

Neringos savivaldybės biudžetinė įstaiga „Paslaugos Neringai” paskelbė, kad ieško vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į valstybės saugomą Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją operatoriaus.

Ši paslauga Alksnynės poste turi būti teikiama nuo 2023 metų birželio 7 d. nepertraukiamai 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę penkerius metus. Už tai žadamas atlygis – 105 tūkstančiai eurų be pridėtinės vertės mokesčio.

Alksnynės postas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Konkurso laimėtojas turės pardavinėti ir administruoti leidimus, suteikiančius teisę įvažiuoti į Kuršių neriją, o taip  –  įdiegti transporto priemonių kontrolės ir valdymo sistemą.

Leidimų vietinės rinkliavos dydžiai diferencijuoti mažiausiai į 10 pozicijų. Tačiau turi būti galimybė padidinti šių pozicijų skaičių. Numatytas atsiskaitymas banko mokėjimo kortelėmis, mobiliąja aplikacija, integruota į sistemą. Sistema turi būti integruota su greitaeigiu automatiniu kelio užtvaru ir jo valdymu bei su numerių atpažinimo funkcija.

Praėjusių pradžioje Neringos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba pateikė išvadą, kad vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti į Neringą pajamos 2019 metais į Neringos savivaldybės biudžetą gauta 2,3 mln. Eur arba 22,4 proc. visų Neringos savivaldybės biudžeto pajamų, 2020 m. sausio – rugsėjo mėn. – 2,145 mln. Eur arba 23,2 proc. visų Neringos savivaldybės biudžeto pajamų.

Taip pat buvo nustatyta, jog vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą vykdo Savivaldybės administracija, BĮ „Paslaugos Neringai“, tačiau nėra nustatyta vietinės rinkliavos administravimo tvarka, kurioje būtų numatytos įstaigoms priskirtos vietinės rinkliavos surinkimo funkcijos,
UNIPARK sistemos naudojimas, vietinės rinkliavos apskaita, ataskaitų pateikimas, atsakomybė bei kontrolė. Neužtikrintas kontrolės postuose tinkamas grynųjų pinigų saugojimas, nepatvirtinta elektroninių kasos aparatų naudojimo tvarka, kurioje būtų nustatytos Savivaldybės administracijos bei BĮ „Paslaugos Neringai“ darbuotojų funkcijos, pareigos, atsakomybė, grynųjų pinigų, išimtų iš EKA, laikymas, įsakymu nepaskirti darbuotojai, atsakingi už turimų kasos aparatų naudojimo tvarką, už EKA kasos operacijų žurnalo pildymą, nepaskirti įgalioti asmenys perduoti pinigus inkasatoriams, nesilaikoma nustatyto grynųjų pinigų kasoje limito, neatliekama pinigų inventorizacija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Tarp prisitaikymo prie klimato kaitos finansavimo - ir dėmesys pajūriui

Aplinkos ministras patvirtino 2022–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos aplinkos apsaugos ir klimato kaitos valdymo plėtros programos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Regionas

Ilgąjį savaitgalį Neringa vilios nemokamu įvažiavimu ir renginiais

Neringos savivaldybė skelbia, kad bumbinimo garsų lydimos „Stintapūkio“ šventės proga ir vėl bus taikoma įvažiavimo į jos teritoriją lengvata. Nuo ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This